Délmagyar logó

2018. 01. 16. kedd - Gusztáv -4°C | 4°C Még több cikk.

Szerdán temetik a kulcsi gyilkosság áldozatait

A kulcsi köztemetőben temetik el szerdán a kulcsi családgyilkos
Szerdán a kulcsi köztemetőben helyezik végső nyugalomra a Fejér megyei településen április elején történt gyilkosság négy áldozatát - tájékoztatta a község polgármestere kedden az MTI-t.

A független Kiss Csaba elmondta, a család kérésére az önkormányzat intézi és finanszírozza a temetést, amelynek költségeit később a családtagok átvállalják. A részletekről a hozzátartózok kérésére további információkkal nem szolgált. A faluvezető hozzátette, "rendszeresen látogatjuk a kórházban ápolt családtagokat, de ennél jobban nem folyunk bele az ügybe".

A kulcsi családi tragédiára április 6-án derült fény. A gyilkossággal gyanúsított 23 éves fiatalembert a Terrorelhárítási Központ (TEK) műveleti főosztályának tagjai aznap el is fogták a Fejér megyei településen. A helyszíni szemle, valamint a férfi vallomása alapján kiderült, a családtagokat külön időpontokban és a házon belül különböző helyiségekben ölte meg.

Az első támadás 34 éves bátyját érte, még április 4-én, őt több késszúrással ölte meg. Nagyszüleire másnap támadt rá: előbb 87 éves nagyapját, majd 83 éves nagyanyját ölte meg.

A többi családtaggal április 6-án, áramütéssel akart végezni. Mivel ez nem sikerült, késsel támadt 36 éves nővérére, akit súlyosan megsebesített. A nő kiabálására a szülők odasiettek, ekkor a férfi a 60 éves apját egy bozótvágóval és egy másik késsel megölte. Ugyanezen eszközökkel 63 éves anyját életveszélyesen megsebesítette. A nővér 57 éves barátja sietett a család segítségére, akit szintén súlyosan megsebzett.

A bűncselekmény-sorozat három túlélője közül ketten jelenleg is kórházban vannak, a gyanúsított édesanyja és a férfi nővére. Állapotukról - kérésükre - továbbra sem lehet többet tudni. Édesanyját a budapesti Honvédkórházban, nővérét a dunaújvárosi Szent Pantaleon Kórházban ápolják. A harmadik sérültet, a nővér barátját múlt héten engedték haza a székesfehérvári kórházból.

A 23 éves gyanúsított kihallgatása során azt vallotta, hogy tettét nem bánta meg, már hónapokkal ezelőtt gyilkos ösztön ébredt benne, családtagjai halálos ellenségeivé váltak, ezért ölte meg őket. Április 8-án a Székesfehérvári Törvényszék 30 napra előzetes letartóztatásba helyezte.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Jobbik továbbra is kiáll a magyar föld védelme mellett

Továbbra is védi a magyar földet a Jobbik, és sürgeti a kormányt, hogy hozzon intézkedéseket annak… Tovább olvasom