Délmagyar logó

2017. 10. 17. kedd - Hedvig 9°C | 24°C Még több cikk.

Szili Katalin lehet Pécs új polgármestere?

Már korábban is többen megkeresték ezzel kapcsolatban, de az MSZP-s politikus még nem döntött. Az MSZP országos központjában és a megyében is egyöntetű a vélemény: Pécsen nincs másnak esélye győzni.
A Hírszerző értesülései szerint a helyi szocialisták is felsorakoztak Szili Katalin házelnök mögött a pécsi polgármesteri poszt kapcsán, korábban többen is megkeresték már ezzel kapcsolatban, de az MSZP-s politikus még nem döntött. Tasnádi Péter, Pécs polgármestere kedd este hunyt el. A szocialisták kegyeleti okokból hivatalosan még nem foglalkoztak azzal, ki ülhetne a polgármesteri székbe - írja a hírportál.

Ha Szili Katalinnak vannak még politikai ambíciói, akkor haza kell mennie Pécsre, mert így pár év múlva sima útja lesz vissza, az országos politikába, és korábbi belső népszerűségét is visszaszerezheti - mondta a Hírszerzőnek az MSZP egyik meghatározó politikusa.

Az MSZP országos központjában és a megyében is egyöntetű a vélemény: Pécsen nincs másnak esélye győzni, csak Szili Katalinnak. A házelnök tizennégy éve egyéni képviselő az egyik városi választókerületben, vagyis négyszer nyert egyéniben. Mindig is sokat járt haza, sokat dolgozott a városért, és amióta Toller László volt polgármester kómában van, részben ő vette át - a többi baranyai országgyűlési képviselővel együtt - a választókerületét.

"Szili Katalin fajsúlyos egyéniség, és persze pécsi, így nem meglepő, hogy szinte mindenki benne gondolkodik. Nem veszíthetünk el egy 160 ezres várost, pont az Európa Kulturális Fővárosa rendezvénysorozat előtti évben" - fogalmazott a pártelnökségi tagok egyike. Az MSZP egyik legfelső vezetője mindehhez hozzátette: a kérdés az, hogy ő mit akar.

A Hírszerző forrása szerint ha úgy alakul, Szili Katalinnak elég lenne akkor lemondania az Országgyűlés elnöki tisztségéről, ha már megválasztották polgármesternek, vagyis nem vállal nagy kockázatot. "Bő egy év múlva a választások kimenetelétől függetlenül is szinte biztosan elveszíti a házelnöki posztot. Jövőre már nem lesz hova visszavonulnia" - jegyezte meg egy befolyásos szocialista politikus a hírportálnak.

Olvasóink írták

24 hozzászólás
12
 • 24. aranka2 2009. január 29. 19:54
  „Szóval az mszp nyilván nem szeretné, ha Pécsett vesztene, presztizs és a kult. főváros miatt, ezért nyilván olyan emberét indítja, aki esetleg-talán-talán nyerni tud. Ez pedig Szili K., senki más.
  A komcsizás, hörgés, gyűlölködés meg szamárság, nem az mozgatja a világot.”
 • 23. nemzeti_demokrácia 2009. január 28. 22:28
  „Nagyon úgy tűnik, hogy Pécs városán és polgármesterein átok ül. Nem vagyok babonás meg ilyesmi, de én ha fizetnének sem indulnék el a tisztségért, mert nem akarok sem Toller László, sem Tasnádi sorsára. És hát a Pécs kult. főváros is kész leégés.”
 • 22. LukSzusz 2009. január 28. 20:30
  „Sógor retye-rutya,a többi meg le van sz.rva!Katalin nagyasszony már csinálja a helyet magának,ezt régen "Ejtőernyőzésnek" hívták.Kirugták a Párt Propagandaosztályáról,lett ÉLIKER igazgatónője az illető,most nyugdíjas adótanácsadó,vagy könyvizsgáló,adószakértő.”
 • 21. Hazafi 2009. január 28. 18:17
  „Na ezzel aztán semmire sem mentek! Milyen ember az, aki -ha tudja mit adott cserébe Gycsány a rahedli pénzért, még mellette áll???? Aki nem tudná, ííííííííme: az ország összes vagyonát, és ebbe a SZENT KORONÁNK is beletartozik!!!”
 • 20. Mathiasking 2009. január 28. 17:45
  „Válasz #19. karlvonbanhoffnak!

  A párhuzamot azt nem te találtad ki fafej! Az van, él, létezik! Most hogy Tollernek hívják vagy Tasnádinak esetleg Szilinek, mindegy! Egy a lényeg az MSZP-nek: 2010 Pécs, az UNIÓ kultúrális fővárosa! Qrva nagy pénz és pr. fogás illetve lehetőség van ez mögött. Szerinted kiengedi ezt lehetőséget a kezéből a komcsi bagázs? Miért is mondott le Szeged Pécs javára ez irányban? Mert a drágalátos Botka et.-nek nem volt akkora politikai súlya, mint Toller et.-nek! Innen kezdve te papolhatsz nekem, f@szolhatsz, akkor is egy hülye bunkó vagy, mert nem látsz a színfalak mögé! Esetleg feltételezem, hogy nem akarsz mögé nézni! Egy másik: milyen embernek tartod magad, ha nem a szülőhelyedet részesíted előnyben? PRO URBE díjat nem kapnál, annyi szent!”
 • 19. karlvonbanhoff 2009. január 28. 16:34
  „14. hozzászólás Mathiasking 2009.01.28. 15:40
  Ez az ászok ásza,a komcsizás,ez mindent üt,mármint minden észérvet.
  Na most figyelj "jóember",azért,mert én nem vetemedem arra,hogy egy haláleset és az Mszp közé párhuzamot vonjak,akkor én komcsi vagyok??
  Azt,hogy lef@szoztalak az még enyhe kifejezés volt rád!
  Sajna ahogy látom,te pártállás nélkül is kőkemény bunkó vagy!
  Lehet komcsizni,egészségedre!”
 • 18. KolompárRómeó 2009. január 28. 16:07
  „Legalabb lesz alapja is annak, hogy felveszi a lakhatasi es utazasi tamogatast, holott ingyen hozzak-viszik soforrel es a szallasa is tok ingyen (pardon, az adofizetok penzebol).

  Ez igy ugyanolyan egykutya, mint a tobbi, amelyik ott fent melegszik a nagy epuletben.”
 • 17. Hazafi 2009. január 28. 15:59
  „Ez a p.kány most rájött, nyilván a FIDESZ javaslata lesz jó a v.kezelésre!!! Majd úgy állítja be, hogy az övé a babér. Tragédia, hogy lesz aki el is hiszi, mert "hátha most megjött az esze"!!!!!!!
  Sírva kell fakadni, lassan nem merek nappal sem közlekedni, akkora a sötétség!!!!”
 • 16. tahoszegedi 2009. január 28. 15:53
  „Csöbörből vödörbe”
 • 15. Hazafi 2009. január 28. 15:44
  „Még fontolóra sem veszem, ki lenne megfelelő ember a polgármesteri posztra az MSZP-ből. Hajlíthatatlan vagyok, egy kutya mind. Szili is hiába szimpi valakinek, azt azért tudni kell, ezek fognak állni a háta mögött akkor is!! Akkor meg miről is beszélünk? Nem is értem!”
 • 14. Mathiasking 2009. január 28. 15:40
  „kedves karlvonbanhoff!

  Te aztán egy elvetemült komcsi ivadék vagy annyi bizonyos. Másik topicban lévő hozzászólásod erre enged következtetni. Talán nem kellene mindenkit a saját nézeteid álláspontjára állítanod és le f@szozni! Tégy egy szívességet! Vagy szólj hozzá tartalmasan vagy maradj csendben.”
 • 13. Mathiasking 2009. január 28. 15:34
  „Az a baj, hogy az MSZP-nek csak a győzelem lebeg a szeme elött és nem tenni akarás az emberekért!”
 • 12. cyt 2009. január 28. 15:04
  „Engem teljesen meglep ez a cikk-cím. Olyan, mintha nem is a minap történt volna meg a ferencvárosi vagy a fóti polgármesterválasztás. Egyáltalán, ha valahol választás lesz, akkor miért éppen Szili "lehet" a nyertes? Ez a "FÜGGETLEN HÍRÜGYNÖKSÉG" láthatóan szoci, nem pedig független. Az EKF dolog meg a polgármester választás pedig 2 külön dolog. Én bizony nem szólaltam volna meg ebben a dologban mindaddig, amíg a pártok meg nem teszik a jelöltállításaikat.”
 • 11. karlvonbanhoff 2009. január 28. 14:45
  „9. hozzászólás spiler 2009.01.28. 13:48

  Csak tudnám,hogy Te mért KIABÁLSZ állandóan?
  Mindegy hova írsz ,nem ismered a normális hangnemet?
  Vagy csak egyszerűen alapállásból vagy ilyen?”
 • 10. tzrtz 2009. január 28. 14:18
  „Aligha lesz Szili. Mostmár fideszes lesz a polgármester. Elég volt a komcsi rablóbandából. Volt már 63 évük hogy lopjanak csaljanak, elég volt, köszönjük, mostmár más is juthasson szóhoz rajtuk kívül.”
 • 9. spiler 2009. január 28. 13:48
  „EGYKIS ADALÉK AZ EK-HEZ,JELENLEG A BALATON KOTMÁNYBIZTOSA ÜGYELI AZ EKF MUNKÁIT/IZRAELITA/.SZILI KATALINT SEM KEDVELIK MÁR ANNYIRA A PÉCSIEK,TOLLER ÚR VOLT A NAGY KEDVENC /MIND ADDIG MIG KINEM DERÜLT MENNYI PÉNZT VETT FEL KETTŐ ÉVALAT TÜNDE ASSZONY/ FEJLŐDŐTT A VÁROS,EGYEDÜL DEBRECEN POLGÁR MESTERE SEGITETT VOLNA.2 ÉVE EU-US PÉNZBŐL PÁLY.IRÓ TANFOLYÁS VOLT 36 FŐVEL,MIND DIPLOMÁS 3 HÓNAPOS IDŐTARTAMÚ.CSAK JOGÁSZ ÉS KÖZGAZDA KELETT A CSAPATBA,NA ÉS PERSZE AKIK PÉCSETT VÉGEZTEK.....A GYEREK SZEGEDEN VÉGZETT,TÖBBEN BP-EN,ÖK NEM KELLETTEK.DE MOSTMÁR NEM IS ADNÁK A NEVÜKET.”
 • 8. antikos 2009. január 28. 13:47
  „Legalább a temetés után marakodnának a koncon. Mint írtam részvétem a polgármester családjának.
  Viszont borítékolom, hogy a fidesz fog győzni, még akkor is, ha tudják a Kulturális főváros megvalósítása bukni fog. Szili meg hülye lenne egy jó kis állást elbaltázni egy romhalmazért, ami bukóra van ítélve. Pécs valaha büszke jó kis város volt, mostanra a kudarc és a teljes csőd városa.
  Szeged is lehetne ilyen helyzetben, de azért itt jobb élni. Ez viszont nem a mi csodás vezetésünk érdeme...”
 • 7. achilleus 2009. január 28. 13:28
  „spiler 2009.01.28. 12:45
  ClarkGriswald 2009.01.28. 12:56
  Hát igen, a cikk hangnemét tényleg a "ki kit győz le" jellemzi.
  Szerintem pedig nehéz lesz egyáltalán olyan jelöltet találni, aki vállalja a feladatot: Bármily szomorú is, de 2010-ben Pécs Európa Kulturális Fővárosa kellene legyen, de a dolgok jelenlegi állása szerint hatalmas leégés fenyeget, ezt a terhet kevesen merik felelősséggel felvállalni. Itt messze nem egy "húsosfazék" várja a jelentkezőt, hanem egy komoly leégés lehetősége, - ezen még az akadémikusi cím sem segít.”
 • 6. nyomdasz63 2009. január 28. 13:06
  „A névnapja: nov.25.”
 • 5. ultra 2009. január 28. 13:05
  „Akárki is lesz Pécs polgármester jelöltje, ha a szocik bebukjáka pécsi nagykarbantartást akkor szarban lesznek de rendesen, ez várható SZEGED-en is!!!”
24 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hulla a patakban

A Vas Megyei Rendőr-főkapitányság 2009. január 27-én nyomozást rendelt el emberölés gyanúja miatt,… Tovább olvasom