Délmagyar logó

2018. 06. 22. péntek - Paulina 14°C | 27°C Még több cikk.

Szocialista tervek a roma választók megnyerésére

Tizenhárom oldalas dokumentum készült az MSZP-ben, miként lehetne mind több roma szavazót megnyerni a következő választásokon.
A Teleki László által jegyzett dolgozat szerint "meg kell találni az egyensúlyt, hogy a rasszista MSZP-szavazók körében se legyen szavazatvesztés" - írja szombati számában a Népszabadság.

A lap birtokába jutott vitaanyag választókerületenként átlagosan 800-1200 szavazattal számol, országosan összesen 220-240 ezer MSZP-re adott roma vokssal.

A dokumentum szerint "2010-ben nincs olyan szervezet, amely egyöntetűen befolyásolni tudja a tagjainak (főként a nem tag romáknak) választási magatartását; például a Lungo Drom választóinak jó része az MSZP-re fog szavazni, a Roma Összefogás Párt (MCF) voksolóinak nagy hányada pedig nem az MCF-re, hanem a Fideszre".

A kampány tartalmi elemei között az anyag egyebek mellett szorgalmazza a 2002-ben aláírt Roma Akácfa Program megújítását, a Romaügyi Tanács átalakítását, a telepfelszámolási program komplexitásának erősítését. A szerzők úgy vélik, a kampány során fontos lenne, hogy a miniszterelnök-jelölt mellett jelen legyen egy vagy több diplomás fiatal roma, akik "esetenként nemcsak háttérképként vesznek részt a programban, hanem konkrét feladatokat is kapnának".

A dokumentum kitér arra is: "Szükséges tudomásul venni, hogy a magyar közvélemény többsége előítéletes a romákkal szemben. Tehát meg kell találni azt az egyensúlyt, amivel meg lehet szólítani a roma választókat, de el lehet kerülni a rasszista MSZP-választók körében is a szavazatvesztést."

Teleki László a lap kérdésére nem cáfolta a dokumentum tényét, de hangsúlyozta, hogy ez egy belső egyeztetésére szánt tervezet, amelyet a párton belül és nem a nyilvánosság előtt kell megvitatni.

Olvasóink írták

 • 7. dodó 2009. szeptember 05. 20:32
  „"Az etnikai arányok adminisztratív eszközökkel való szándékos megváltoztatása nem szép dolog. Legelterjedtebb direkt formái a népirtás, betelepítés, kitelepítés, burkolt változata a szaporodás anyagi ösztönzése egy etnikai kisebbség körében. Ezeknek a módszereknek a direkt formáit bizonyos esetekben még a liberál-bolsevik söpredék élcsapata is elítéli. Persze csak akkor, ha nem ütközik a pillanatnyi érdekeikkel. Ők általában is igyekeznek a számukra kényelmetlen gondolatokat megbélyegezni. E bélyegek között első a sorban az antiszemitizmus, aztán sok-sok szünet után következik a fasizmus, és végül ott kullog harmadikként a rasszizmus. Ez a három főbűn manapság. Akik ezeket magukra veszik, azokat ki kell rekeszteni, hogy egy kirekesztésektől mentes világban élhessünk...
  Magyarországon évek óta zajlik a cigánysággal kapcsolatban egy tudatos politika, amellyel az etnikai arányokat hosszú távon jelentősen megváltoztatták. A nyomorszinten tengődők számára azt tették lehetővé, hogy a munkát, mint a megélhetés forrását lecseréljék a szaporodásra. A szándék eredetileg az lehetett, hogy a gyermeknevelés terhét az állam részben vállalja át. De ez mára egyszerű álcává silányult. Mert egy alulszocializált réteg - a cigányság - a gyermekvállalás szentségét leváltotta a felelőtlen gyerekgyártás gyakorlatával...
  Meg kell állítani azt a politikát, amelyik arra bíztat, hogy a napi megélhetésért szüljenek gyereket anyák, és ezek a gyerekek eleve nyomorra, semmit tevésre, aztán pedig a vágyaikból adódóan bűnözésre legyenek kárhoztatva. Mert aki él, az igen is élni akar."
  A Jövőnkért Felelősséggel Aggódók Társasága nevében lejegyezte
  Király Atilla”
 • 6. dodó 2009. szeptember 05. 17:53
  „"Madarat tolláról, pártot szavazóbázisáról" /ősi izráeli közmondás/”
 • 5. Power 2009. szeptember 05. 14:15
  „A "cigányozás" éppen azt a célt szolgálja, hogy a nemlétező baloldalra meneküljenek a kisebbségben lévők.”
 • 4. babocska 2009. szeptember 05. 12:13
  „Na elkezdik már szegény romákat hülyiteni a szavazatokért,most kezdik,hogy legyen aki támogassa továbbra is az MSZP rablását.Azután már szépen el is felejtik őket.Aki bedölne nekik azok meg is érdemlik a zt amit tőlük kapnak.Volt már olyan is,hogy a rokkant munkahelyekre felvették papiron Őket,mire mentek volna a pénzért ,hogy ha már a nevüket adták,de elhajtották Őket.Ekkor mentek el az Apeh-hez bejelenteni az esetet.A roma képviselők is megélhetési politikusok,nem igen törödnek velük,hogy mi is lesz,csak hangzatos duma a részükről,ezt minden józan gondolkodású is tudja-”
 • 3. kekeczke 2009. szeptember 05. 11:58
  „diplomás fiatal roma ????????”
 • 2. Írástudatlan-Tdi. 2009. szeptember 05. 10:54
  „Helyesen látod a helyzetet Rómeó!”
 • 1. KolompárRómeó 2009. szeptember 05. 10:00
  „Még több segílyt, szétverhető lákást, még több jogot, még mágásább ádókát (mi úgyse fizetünk) ákárunk! Ákkor szávázunk odá, áhová köll! Meg persze ázt á fröccsöt is kérjük, amikor a különbuszbú kiszállunk, amivel visznek szávázni!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elítéljük, mégis adunk hálapénzt

A magyarok közel kétharmada elítéli a hálapénzt, mégis a műtéten átesett 18–64 évesek kétharmada fizet az orvosnak.
Tovább olvasom