Délmagyar logó

2016. 10. 23. vasárnap - Gyöngyi 6°C | 16°C

Szőcs Géza: kell egy hely, ahol jó lenni

Az országban elsőként Kaposváron adták át a megyei jogú városoknak kiírt Agora-program keretében elkészült kulturális központot.
"Kell egy hely, ahol jó lenni" - mondta a pénteki avatáson Szőcs Géza, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium kultúráért felelős államtitkára, aki a 24 milliárd forinttal elindított országos program kapcsán annak a véleményének adott hangot, hogy ilyen léptékű kulturális fejlesztés utoljára a millennium idején valósult meg.

Szita Károly, Kaposvár fideszes polgármestere felidézte, hogy egy évvel ezelőtt a megújult belvárost vehették birtokba a kaposváriak, most pedig a másodjára megrendezett Miénk a város háromnapos rendezvénysorozattal - az Agora program keretében - az új kulturális központot.

A polgármester bejelentette: több fórumon felhívást tesznek közzé, melyben azt kérik a városlakóktól, hogy ők adjanak nevet a centrumnak.

A mintegy kétmilliárd forintból felépült Agora több mint ötezer négyzetméter alapterületű. A négyszintes épületben művészeti csoportok, civil szervezetek kapnak helyet, egy kiállítóterem és egy 400 nézőt befogadó színházterem is várja a kaposváriakat és a környékbelieket.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Világháborús lövedék egy parkoló autó alatt

Második világháborús tüzérségi lövedéket találtak egy autó alatt Budapesten a XXII. kerületben. Tovább olvasom