Délmagyar logó

2017. 10. 19. csütörtök - Nándor 10°C | 24°C Még több cikk.

Szolgálati nyugdíj: Orbán nem tárgyal tovább a rendőrökkel

Nem tárgyal a továbbiakban a kormányfő a rendvédelmisekkel a szolgálati nyugdíjjal és a szolgálati törvénnyel kapcsolatban - írta keddi számában a Népszava Szijjártó Péter szóvivő levelére hivatkozva.
A szóvivő a rendvédelmi dolgozók érdekképviseletei fóruma vezetőjének, Powell Pálnak azt írta: „Miniszterelnök úr világossá tette, hogy a kormány meghozta a nyugdíjrendszer biztonságba helyezéséhez szükséges döntéseket, és hogy közös célunk a rendvédelmi dolgozók jobb, méltóbb munka- és életkörülményeinek megteremtése, valamint az ehhez szükséges életpályamodell kialakítása".

A lap szerint Szijjártó Péter leveléből kiderül, hogy Pintér Sándor belügyminiszter „több körben is részletes tárgyalásokat folytatott a képviseletekkel, és ezek alapján a vonatkozó jogszabálytervezetek benyújtásra kerülnek majd a kormány elé". „Kérem, kövessék továbbra is figyelemmel a hivatásos állománnyal kapcsolatos jogalkotói munkát" – írta a szóvivő.

A Független Rendőrszakszervezet válaszában azt írta Szijjártónak: „figyelmünk nem lankad, és az ősszel is minden törvényes eszközt igénybe fogunk venni a hivatásos állomány szerzett jogainak védelmében."

Olvasóink írták

84 hozzászólás
 • 84. deszkás 2011. szeptember 07. 13:20
  „CSERGE! Mikor tárgyalt a párteigenossze? Ami volt az nem tárgyalás volt hanem vélemény nyilvánitás.”
 • 83. csergemerge 2011. szeptember 07. 13:06
  „De miért is kellene még tovább tárgyalnia?
  Miért annyira kivételezett ez az embercsoport?”
 • 82. pardon 2011. szeptember 07. 12:52
  „59. harcsabajusz
  ne felejtsük el,hogy a szocializmusban a katonaság mellett az egyenruhások egy bujtatott hadsereg volt,
  köteleségekkel és előjogokkal.ja,és nem foglalkozás hanem HIV A TÁS!!
  na és ami a szobafestőknél nincs,itt parancsuralmi rendszer van,a parancs teljesítése után mehetsz panaszra,
  ha az rád nézve hátrányos”
 • 81. frakk 2011. szeptember 07. 11:33
  „66: re "Az elmúlt időszakban már voltak kiegyensúlyozott gondolataid is, pl. nem értettél egyet mindenben Orbánékkal, sőt Botkát sem emlegetted."
  Mint mondtam nem irányított személy vagyok, hanem gondolkodó
  Ezek szerint tudom, hogy Orbánék az Mszp adósságait próbálják valahogy lecsökkenteni. Sajnos az út sokszor nem helyes, lehetne célravezetőbben is.
  Egyébként Botkát nem különösebben szidtam sosem. Sokkal inkább elítélem a munkáját, melynek során Szeged kiesik teljesen a munkahelyteremtés morzsányi lehetőségeiből is. A fórum arra való , hogy más nézeteket is leírhassunk.
  Két pillanat alatt átlátom hol próbálnak átverni, hol mennek a disznóságok , ennek néha hangot is adok. Maradjunk annyiban mindent én sem adok ki magamból (alig várják h valamivel meghurcoljanak) ennél azért jóval többet tudok.:)))”
 • 80. bánki 2011. szeptember 06. 22:11
  „76. 9349779 2011.09.06. 18:55
  Csak a pontosság kedvéért !
  ,,irányításban dolgozó katonai titkosszolgálatok és az összhaderőnemi parancsnokságok dolgozóival együtt mintegy 3500 ember 30 százalékát érinti"

  Voltál katona ? Budapesten 3-4000 ,,honvéd" dolgozik!

  Beszélgessél ,,harcoló" katonákkal.”
 • 79. Mathiasking 2011. szeptember 06. 21:38
  „Gond lesz az ősz a Parlament előtt! Ezt elbaltázták a T.Házban, az biztos!”
 • 78. TrombiFrédi 2011. szeptember 06. 20:15
  „,,Miniszterelnök úr világossá tette, hogy a kormány meghozta a nyugdíjrendszer biztonságba helyezéséhez szükséges döntéseket, és hogy közös célunk a rendvédelmi dolgozók jobb, méltóbb munka- és életkörülményeinek megteremtése, valamint az ehhez szükséges életpályamodell kialakítása"...Jó duma, csak mit takar???”
 • 77. Power 2011. szeptember 06. 20:14
  „A magyar milliárdos uraknak most miért is nem testszik az egy kulcsos adó? Ja, hogy most tejelni kellene nekik az állam bácsinak... A milliárdosok a több kulcsos adózás idején is jól jártak, mert egy középosztály béli néhány millió Ft éves bruttó jövedelemmel ugyanabba a sávba esett mint aki évente 50-100 milliós bruttó jövedelemre tett szert.”
 • 76. macs 2011. szeptember 06. 18:55
  „Ez az intézkedés mindenkit fog érinteni, aki a jelenleg érvényes nyugdíjkorhatár előtt ment nyugdíjba. Ők kb. 200 ezren vannak. A gond az, hogy a nyugdíjkorhatár az elmúlt években fokozatosan emelkedett, miközben a törvény az átmeneti időszakra lehetővé tette pl. az 1951-ben született nők esetében a nyugdíjbavonulást, ha betöltötte az 58. életévét és rendelkezett 38 év munkaviszonnyal. Nos, akik eddig a törvényeknek megfelelően cselekedtek, azok innentől kezdve törvényszegők lesznek.
  Azok is törvényszegők lesznek, akiket létszámleépítéskor a munkáltató az éppen aktuális törvények szerint nyugdíjba küldött, vagy úgy bocsájtott el, hogy a nyugdíjkorhatár betöltésig fizeti az állam helyett a nyugdíjat.
  Érdemes odafigyelni, mert ami ma jogszerű, az holnap büntetendő. :-)”
 • 75. bánki 2011. szeptember 06. 18:48
  „70. tótkomlósi 2011.09.06. 15:18 Na végre valamiben egyet értünk.

  Tényleg el kéne azon gondolkodni, hogy a politikai elitünk melyen eredményes volt ( nem a saját anyagi életében) az elmúlt húsz évben. Eltiltani a közügyektől. Nagy szívás lenne, mivel döntő hányaduk infantilis, vagy a magán szférában életképtelen.

  De maradjunk az alap felvetésnél !
  A pályám kezdetekor 60 év volt a NORMÁLIS dolgozók nyugdíjkorhatára. Ma ez 64 év! A rendőr sógorom nem volt ötven éves amikor elhúzott, azóta is osztja az észt !”
 • 74. deszkás 2011. szeptember 06. 17:03
  „72! Te a Viktor Hugó utcából pötyögsz és nem olvasol? Mondom lassan :ezreket küldött az első Orbán kormány IS idő előtt nyugdijba. Mondom küldték, nem ment. P a r a n cs r a !!!!”
 • 73. makovaros 2011. szeptember 06. 16:18
  „70 igazad van :)”
 • 72. Anyádlóháton2 2011. szeptember 06. 16:13
  „Kedves hozzászólók, Emberek!
  Szemétség, nem is lehet vitás, hogy most a kormány odalép. DE. Szemétség elmenni harminc ,- negyven akárhányévesen nyugdíjba, másokkal eltartatni magad és élni mint marci hevesen. De szemétség volt ez két vagy akár öt éve is, sőt tíz évvel ezelőtt is! Nem tegnap keletkezett ez a feszültség! Már réges-régen lépni kellett volna ebben a kérdésben, de az előző kormányok nem vállalták fel ezt a "kellemetlen" feladatot. Bolond lett volna gyurcsány beleköpni a levesbe, mikor ő is lopott ahol csak tudott. Most Viktor és a fidesz felvállalja .... lehet köpködni őket. Miért is? Mert rendet akarnak végre? Miért fáj ez?”
 • 71. ferdzso 2011. szeptember 06. 16:08
  „Ha "Szi-Pe" ezt nyilatkozta, akkor tárgyalni fognak még! "-Nem várhatóak megszorító intézkedések"..., Ezzel szemben: "Lesznek, kisebb adó emelések"... (Stb.) Csupán azt nem értem, hogy előtte, miért nem beszélik meg, hogy ki mit mond majd! Szavahihetőbb lenne, ha egyformát! ("Lássák ám eztet kűfődi megfigyelők" is,- nem csak a lakosság!)”
 • 70. tótkomlósi 2011. szeptember 06. 15:18
  „69. makovaros 2011.09.06. 15:04

  De csak akkor, ha a komplett parlamentet is ki lehetne üríteni és elzavarni az összeset a fenébe! És minimum 10 évig a politika közelébe sem engedni!”
 • 69. makovaros 2011. szeptember 06. 15:04
  „Egy országos Szrájk (mindenki résziről) megoldaná a gondokat.”
 • 68. Egyolvasó 2011. szeptember 06. 15:01
  „Eddig sem igen tárgyalt velük, a mostani megszorítás pedig megint csak a közszférában dolgozóknak fog a legjobban fájni, de nem a vezetői szinten, hanem a beosztottin.”
 • 67. harcsabajusz 2011. szeptember 06. 14:53
  „61. Zeppelin 2011.09.06. 12:53
  Nem értek egyet azzal a móddal ahogy ez a kormány kezeli ezeket a kérdéseket. Valaki azt írta, hogy Orbánék tudják hogy állítsák szembe a különböző társadalmi csoportokat, és igaza van. Működik az oszd meg és uralkodj elv.

  De ettöl függetlenül, nem hiszem hogy a korai nyugdíjazás lehetősége kéne hogy csábítsa az embereket a rendvédelemhez. Legyenek rendesen megfizetve, ha veszélyes munkakörben dolgonak, akkor meg pláne! DE a törvény ugyanúgy vonatkozzon rájuk is mint bárki másra. Számomra taszító, hogy a szerzett, megkaparintott, kiharcolt kiváltságokat természetesnek fogjanak fel bizonyos csoportok. És nem csak a rendőrről van szó. Országgyűlési képviselőink sokszor törvényen felüli elitként viselkednek, akiknek mindent szabad. Úgy gondolják nekik szabad lézerblokkolós kocsival száguldozni, vagy erőszakoskodni, utána meg lobogtatni a képviselői igazolványt.

  Nálunk tradíciója van a kedvezményeknek, előjogoknak, rangoknak. Lassan el kéne fogadni, hogy a több száz éves elképzelés - a törvény mindenkire vonatkozik, és a törvény előtt mindenki egyenlő - Magyarországon is alapelvként működjön. Ebböl indulok ki.”
 • 66. studyfy 2011. szeptember 06. 14:52
  „frakk, az Orbán kormány védelmében minden esze-veszet dolgokat kitalálsz. Azt írod."A szerzett jog bármikor felülírható." Kérdezd meg erről a franciákat vagy angolokat! Ilyen esetben ők abban a pillanatban kinn vannak az utcán százezres tömegben. A banki példád meg sántít, mert a szerződés apró betűi között mindig el van bújtatva a " bank igazsága". Az elmúlt időszakban már voltak kiegyensúlyozott gondolataid is, pl. nem értettél egyet mindenben Orbánékkal, sőt Botkát sem emlegetted.”
 • 65. Zeppelin 2011. szeptember 06. 13:44
  „Ebgondolat!
  Nálad a 10 pont!!!”
84 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A kerületeknél tartaná a parkoltatást a főváros

Kerületi hatáskörben tartaná a budapesti parkoltatás feladatát a Budapesti Önkormányzati Szövetség (BÖSZ). Tovább olvasom