Délmagyar logó

2017. 11. 22. szerda - Cecília 5°C | 13°C Még több cikk.

Szombaton nyit az ötéves MikulásGyár

Kreatív programokkal, gyermekeknek szóló előadásokkal, koncertekkel és karácsonyi finomságokkal várja szombattól az adakozókat és a látogatókat az idén ötéves fővárosi MikulásGyár, Magyarország egyik legnagyobb jótékonysági akciója.
Habsburg György, a Magyar Vöröskereszt elnöke és Demszky Gábor főpolgármester, a rendezvény fővédnöke fogja ünnepélyesen megnyitni a látogatók előtt a MikulásGyárat a budapesti Felvonulási téren. Itt gyűjtik december 22-ig az adakozók által felajánlott ajándékokat, tartós élelmiszereket, tisztítószereket, játékokat, ruhákat és könyveket - mindent, ami könnyen csomagolható és szállítható. Az elkészülő ajándékcsomagokat folyamatosan továbbítják a rászorulóknak.

A megnyitást beharangozó sajtótájékoztatón elhangzott: mindenki olyan ajándékot hozzon, amelyet saját gyermeke karácsonyfája alá is odarakna, illetve amelyet ő maga is szívesen fogadna.

Az adományokat nem csak a Felvonulási térre lehet eljuttatni, hanem tizenkét hazai bevásárlóközpontba is: a gyűjtésben részt vesz az Alba (Székesfehérvár), a Csepel, a Debrecen, a Duna, a Győr, a Kanizsa, a Kaposvár, a Miskolc, a Nyír, a Szeged, a Szolnok és a Zala Plaza.

Az idei év újítása, hogy a Magyar Posta közreműködésével a kisebb települések lakóinak is lehetősége nyílik arra, hogy adományokkal segítse a rászorulókat - postaköltség nélkül. Az adakozók ugyanis bármely postán ingyen adhatják fel becsomagolt ajándékaikat, amennyiben a dobozra nagybetűkkel ráírják: mikulásgyár.

A Felvonulási téren számos érdekes programmal, tematikus napokkal szórakoztatják a látogatókat. Szombaton sportnap keretében válogatott magyar focistákkal találkozhatnak és játszhatnak együtt az érdeklődők, valamint elsajátíthatják egy hazánkban még kevésbé ismert sportág, a footsal alapjait.

December 19-én a triatlonnal ismerkedhetnek meg a MikulásGyár vendégei. Másnap a táncé lesz a főszerep: többek között a Madách Musical tánciskola és a Tornádó Dance tart bemutatót.

Naponta más-más énekes, zenész tart koncertet a MikulásGyárban. Fellép többek között Somló Tamás, Miller Zoltán, Jamie Winchester és Tóth Vera is.

A helyszínre látogató óvodás és iskolás csoportok találkozhatnak a Mikulással és segíthetnek az ajándékok csomagolásában is. A szervezők idén meghirdették az Év MikulásGyár-díját: ezt az az iskola nyeri el, amely a legtöbb ajándékot hozza el a gyárba. Az első három helyezett értékes kirándulást nyerhet.

Habsburg György elmondta: a MikulásGyár az elmúlt négy évben hihetetlen sikereket ért el. Tavaly az adományokból összesen 11 512 csomagot készítettek el a több száz önkéntes segítségével. Az ajándékokat a Vöröskereszt dolgozóinak segítségével a leginkább rászorulóknak juttatják el a különböző kisebb településekre, vidéki városokba.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fidesz: Forgács Imre Gyurcsány kinyújtott karja

A Fidesz szerint Forgács Imre Gyurcsány Ferenc kinyújtott karja, minisztersége pedig a volt… Tovább olvasom