Délmagyar logó

2017. 03. 28. kedd - Gedeon, Johanna 2°C | 18°C Még több cikk.

Sztrájk - A nagyvállalatok többségénél nincs jelentős fennakadás

A negyedik napja tartó fővárosi BKV-sztrájk az MTI által pénteken megkérdezett nagyvállalatok működésében nem okozott még jelentős fennakadásokat, komolyabb veszteségeket csak a munkabeszüntetés több hetes elhúzódása jelentene.
A Magyar Villamos Művek (MVM) továbbra is gondoskodni tud arról, hogy az áramellátás biztonsága szempontjából nélkülözhetetlen dolgozói eljussanak munkahelyükre - mondta Tringer Ágoston, az MVM kommunikációs vezetője pénteken. Az MVM szóvivője szerint a sztrájk által közvetlenül érintett dolgozókat taxival és a cégcsoport járműveivel szállítják a munkahelyükre. Erre azért is szükség van mert, a nukleáris energiatermelés, a villamosenergia-rendszer irányítása és a kereskedelmi tevékenység területén minden körülmények között biztosítani kell a zavartalan működést - hangsúlyozta Tringer Ágoston.

Beke Zsuzsa, a Richter Gedeon Nyrt. kommunikációs vezetője arról számolt be az MTI-nek, hogy a vállalat saját buszjáratokat szervezett több forgalmas közlekedési csomóponthoz a dolgozók bejutásának megkönnyítésére, így a sztrájk jelenleg nem okoz jelentős problémát. Azok az alkalmazottak, akik ennek ellenére sem tudnak eljutni munkahelyükre, nem fizetett, de igazolt szabadságon vannak - fűzte hozzá a Richter képviselője. Marosffy László, az Egis Nyrt. vezérigazgató-helyettese szerint társaságuknál sem az adminisztrációs területen, sem a termelésben nincs fennakadás kedd óta. A munkaerő megfelelő szervezésével és a készletekből gyakorlatilag a megszokott üzletmenetet lehet folytatni - fejtette ki a gyógyszeripari cég vezetője.

A Magyar Posta pénteken szintén arról számolt be, hogy egyelőre nem okoz zavart a BKV munkabeszüntetése, annak ellenére sem, hogy csütörtökön megkezdődött a nyugdíjak kézbesítése is. Tomecskó Tamás, a társaság szóvivője tájékoztatása szerint a sztrájk végén összesítik a többletköltségeket, amelyek elsősorban a dolgozók munkába szállításával kapcsolatban keletkeznek. A legtöbb nagyvállalat esetében azonban még nem okozott számottevő többletköltségeket a sztrájk. Marosffy László szerint egy az Egis-hez hasonló nagyvállalatnál csak egy több hétig elnyúló sztrájk okozhat érezhető veszteséget.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az ORTT 35 millió forintra büntette a TV2-t a Hal a tortán miatt

A valóságshow-ba október 12. és 16. között olyan vendégeket hívtak meg, akik, egy kivételével, több… Tovább olvasom