Délmagyar logó

2018. 03. 20. kedd - Klaudia -3°C | 4°C Még több cikk.

Tarlós: létezik hajléktalanbűnözés

A hajléktalankérdés kettős megoldást kíván, mert egyrészt szociális, másrészt "igenis rendészeti probléma, mert a hajléktalanok egy része egyértelműen radikalizálódik" - jelentette ki a főpolgármester hétfői budapesti sajtótájékoztatóján.
Tarlós István felvetette, hogy ha most ennyire megoldatlannak és súlyosnak ítélik a hajléktalanproblémát, akkor az előző városvezetés "mi a fészkes fenét csinált 20 évig, hogyha itt tartunk, hogy még mindig az aluljáróból kell kiköltöztetni a hajléktalanokat?"

A városvezető szerint a kérdés nemcsak szociális, hanem rendészeti probléma is, amire példaként említette a csepeli esetet.

A Csepelen augusztusban talált elásott holttestek ügyével hajléktalanokat hoztak összefüggésbe.

Tarlós István úgy fogalmazott: "Ha azt akarják, hogy Magyarországon is olyan állapotok következzenek be, mint más olyan államokban, ahol mindenki elborzad, ha a hírekben látja, hallja, olvassa, hogy mi történt, akkor tessék csak heccelni, tessék csak uszítani, azt mondani, hogy itt embertelenül kezelik a kérdést, tessék azt mondani, hogy a hajléktalanproblémának semmi köze nincs a rendészethez, aztán majd lesznek ilyen csepeli esetek meg elásott emberek időnként."

"Létezik olyan, hogy hajléktalanbűnözés, ha tetszik, ha nem" - jelentette ki a főpolgármester, hangsúlyozva ugyanakkor, hogy ha hajléktalan bűnözik, az ugyanolyan, mintha bárki más tenné ezt.

Tarlós István az aluljárókat érintő szigorítással kapcsolatban elmondta: valószínűleg nem attól lett hatezer hajléktalan Budapesten, hogy "120 hajléktalannak nem engedtük, hogy életvitelszerűen használja az aluljárókat". Jelezte: ezt a jövőben sem fogják engedik meg.

Ismertetése szerint a Társadalmi Megbékélés Programjában érintett 120 emberből 86-an elfogadták az ellátást, elhelyezést.

Valamit kezdeni kell a "hajléktalantanyákkal" is - mondta -, a csepeli sem fél éve van ott, hanem évek óta, akárcsak a Ferihegyi út mentén található telep.

A városvezető tájékoztatása szerint három nagy épületet újítanak fel egyidejűleg a hajléktalanság mérséklésére. Ezek egyike a salgótarjáni úton, két másik pedig Budán, a Rév utcában található. Mint mondta, emberi körülményeket és a főváros cégeinél munkalehetőséget kínálnak az érintetteknek. Jelezte: nem várható el, hogy a főváros lakást adjon a hajléktalanoknak és "tökéletesen munkaképes emberektől ne várja el cserébe, hogy dolgozzanak".

Olvasóink írták

 • 5. LukSzusz 2011. augusztus 29. 19:00
  „Ritkán járok Pestre,5-6 évente.Legutóbb elvoltam szörnyülködve a rengeteg hajléktalan láttán,minden sötétebb kapualjban,zugban aludt valaki.Még a belváros is tele volt velük.Szégyene az országnak hogy politikusaink megszavazzák maguknak a milliókat,embertársaik tízezrei meg éhen halnak.”
 • 4. bánki 2011. augusztus 29. 18:08
  „Na, na !

  Szegregáció ! Cigány bűnözés ? Hajléktalan bűnözés ?

  Ébresztő !

  Természetesen létezik!

  Csak meg kéne egy-két kis doktorit írni a témáról!

  ,,b" terv kérdezd meg a 3220 jegyzőt !”
 • 3. deszkás 2011. augusztus 29. 17:12
  „Pistabá! Volt is lesz is. És ameddig nem kell a képviselőknek is erkölcsi bizonyitvány addig erről beszélni nagyobb kár mint Elvisről hidat elnevezni.”
 • 2. papika56 2011. augusztus 29. 14:31
  „T.1 jól beszélsz.
  Nyakkendő bűnözés-azt lehet büntetlenül.
  Ez a Tarlós is ott ült már sok-sok éve a városházán, még se lépett semmit.
  Addig míg ezek az emberek egymást öldöklik, nem nagy kárt csinálnak a társadalomnak--addig a nyakkendősők milliárdokat lopnak--csalnak büntetlenül.
  Amíg az ügyeket évekig--évtizedik nyomozzák, régen elévül, megusszák fél év--háziőrizetben.
  Hajléktalan családok pedig --ha kilakoltatások lesznek --nem 6 ezer lesz, hanem 60 000.
  Remélem nem jól látom..”
 • 1. Együgyű 2011. augusztus 29. 14:16
  „Tarlós: létezik hajléktalanbűnözés

  Tarlós István <moderálva> jelentem más fajtabűnözés is létezik.

  Vélelmezem, először a nyakkendős bűnözés felszámolásával kellene kezdeni.
  Lehet, hogy ez az ország gazdasági helyzetén változtatna és ezért nem érdemes vele
  foglalkozni?
  Vagy lehet, hogy már Ő is a választások után ebbe a kasztba tartozik?
  Szóljon csak bátran nyugdíjas, milliárdos belügyminiszterünknek és 2 héten belül minden meg lesz oldva!
  Vagy ez a szó fo... is párologtatás a problémákról?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hoffmann: alsós tesiórákat a délutáni napközibe!

A kormány egyik alapvető nevelési célkitűzése, hogy a tanulók hozzájussanak a mindennapos testnevelés lehetőségéhez. Tovább olvasom