Délmagyar logó

2017. 12. 16. szombat - Etelka, Aletta 0°C | 11°C Még több cikk.

Társasházi csalás: vizsgálják a lefoglalt iratokat

Iratokat foglalt le a rendőrség attól a közös képviselettől, amely nem tud elszámolni több fővárosi társasház pénzével. Kedden tartottak házkutatást a betéti társaság budapesti irodáiban. Egyelőre annyi tudni, hogy "nagy mennyiségű, a cég tevékenységével összefüggő iratot foglaltak le". Az ügyben sikkasztás gyanúja miatt nyomoznak, ismeretlen tettes ellen.
A cég több mint 20 társasház ügyeit intézte. A lakók fizették a közös költséget, de a közös képviselet nem egyenlítette ki a házak közüzemi számláit. Volt, ahol már ki is kikapcsolták a gázt a tartozások miatt. Sajtóhírek szerint az APEH már tavasszal végrehajtást rendelt el a társaságnál.

A kedden lefoglalt iratokat igazságügyi könyvszakértő vizsgálja. A Budapesti Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint kilenc feljelentés érkezett eddig az ügyben. Ezeket a héten egyesítették, és nyomozást indítottak, sikkasztás gyanúja miatt.

Olvasóink írták

 • 2. web 2008. augusztus 13. 23:06
  „A hulladék szállitást még érteném(bár ha egy lakó nem fizet talán a ház konténerét nem ürítik ki esetleg? de akkor mi lesz a lépcsőházi közös világitás számlájával?-Mert úgy általánosságban Szegeden a hulladék szállitás is a közösben van.Akit kedvezmény illet annak a részére a közösképviselő jár el ügyében.Tudomásom szerint.Gondolom ez az Szmsz-ben benne van valamint a társasházi törvény leirja,hogyan kell eljárni egyéb ügyekben is.”
 • 1. rade 2008. augusztus 13. 12:04
  „A lakók megérdemlik sorsukat, hogy miért ?
  A társasházközösség a törvény értelmében közszolgáltatásból eredő tevékenységet nem végezhet.[ Szemétszállítás , Víz, Gáz ,Villany, Telefon , KábelTV egyébb ] Közszolgáltatás igénybevételi szerződés megkötése és annak fizetési kötelezettsége tulajdonosi jog átruházni nem szabad.
  A társasházközösség a tulajdonosok által befizetett felújítás és fenntartási költség valamint a közös képviselői költség felett rendelkezik a tőrvény ezt nevezi közüzemi szolgáltatásnak.
  A közszolgáltatások díjának kifizetését tulajdonostársak saját ügyében tartozó feladatnak ítélte a törvény. Nem árt alaposan
  átgondolni a lakóknak a továbbiakban adnak e tulajdonosi jog megbízást a társasházközösségnek.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vádemelési javaslat a Kaposváron meggyilkolt fiú ügyében

Lezárult a nyomozás, vádemelési javaslatot tett a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság a Kaposváron… Tovább olvasom