Délmagyar logó

2017. 08. 19. szombat - Huba 20°C | 35°C Még több cikk.

Tartja magát a forint

Budapest - Az összességében feszültnek mondható pénz- és tőkepiaci környezetben a forint viszonylag jól tartja magát az euróval szemben: röviddel tíz óra előtt egy euró 272,80 forintot ért, hétfőn későn 271,60 forintot adtak egy euróért a londoni bankközi piacon.
Az euró jegyzése jellemzően a 272-273 körüli tartományban van napok óta, egy-két kisebb kilengéstől eltekintve nem volt tapasztalható nagyobb mozgás a munkaszüneti napokon. Az euróval szembeni forintjegyzések továbbra is a 273-as szint közvetlen közelében vannak.

A svájci frankkal szemben viszont már jelentősebb volt az elmozdulás: kedden délelőtt 212,98 forint volt az árfolyam, hétfőn későn 210,49 forint. A gyengülés azzal magyarázható, hogy a kockázatkerülés egyre intenzívebben megmutatkozik világszerte, emiatt a svájci frank kedden délelőtt 0,6 százalékkal erősödött az euróhoz képest az 1,285-öd szintig.

A dollár 196,8 forintot ért kedden délelőtt, hétfőn későn 194,28 forint volt az árfolyam.

Száz japán jen 241,19 forintot ért, hétfőn későn 237,85 forintot.

Elemzők rámutattak: a forint stabilitását jelzi, hogy máskor - ilyen nagy részvénypiaci mozgások, és a kockázatkerülés erősödése idején - a magyar fizetőeszköz nagyobb mértékben gyengült.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kárpátaljai magyar szervezet válasza az ukrán nacionalisták vádaskodásaira

A Magyar Értelmiségiek Kárpátaljai Közössége nyílt levelet tett közzé, amelyben visszautasítja a szélsőjobboldali Szvoboda párt Kárpátalja megyei szervezetének magyarellenes vádaskodásait. Tovább olvasom