Délmagyar logó

2018. 04. 25. szerda - Márk 12°C | 25°C Még több cikk.

Terminátor 3 - A gépek lázadása

Egy évtized telt el azóta, hogy John Connornak (Nick Stahl) sikerült megakadályoznia az apokalipszis eljövetelét, az Ítélet Napjának bekövetkeztét - a napot, amikor Skynet csúcsfejlesztésű gépei öntudatra ébredtek, és a világ elpusztítására törtek.
Ám a végzetes nap, 1997. augusztus 29. katasztrófa nélkül múlt el. Connor ma 22 éves, és sikerült köddé válnia - nincs otthona, se hitelkártyája, se telefonja, se munkahelye. Nincs semmi, ami a létezését bizonyítaná, lehetetlen a nyomára bukkanni. Talán az egész életét leélhetné így, ha a homályos jövőből elő nem bukkan a T-X (Kristanna Loken), a Skynet eddigi legtökéletesebb cyborg gyilkológépe, melyet azzal a feladattal küldtek vissza az időben, hogy fejezze be elődje, a T-1000 félbehagyott munkáját. Amilyen gyönyörű emberi álcája, annyira könyörtelen, és sokkal erősebb, veszélyesebb, pusztítóbb, mint bármelyik korábbi Terminátor.

Ezúttal nem Connor az egyetlen név Skynet feketelistáján - a gyanútlan állatorvos, Kate Brewster (Claire Danes) is bepillantást nyerhet a múltjában és jelenében gyökerező sötét jövőbe, melyet azonban csak akkor ér meg, ha sikerül megmenekülnie a gyilkos T-X elől.
Amikor Connor és Brewster rádöbben, hogy az Ítélet Napja feltartóztathatatlanul közeledik, egyetlen reményük marad a túlélésre: egy Terminátor (Arnold Schwarzenegger), Connor egykori könyörtelen támadója. Csak együtt van esélyük legyőzni a T-X-et, és megakadályozni az Ítélet Napjának eljövetelét…

Megérkezett Hollywood egyik legeredetibb, legsikeresebb történetének folytatása, James Cameron 1984-es kultuszfilmje, a Terminátor régóta várt harmadik része. Cameron 1991-ben megismételte korábbi sikerét a második résszel (Terminátor 2. - Az Ítélet Napja), és új értelmezést adott a sci-fi/akciófilm fogalmának. E filmekkel született meg a filmtörténet egyik legmaradandóbb ikonjának kultuszaArnold Schwarzenegger:

„Mindegy, hova megyek a világban, mindegy, milyen filmeket csináltam az elmúlt tizenkét évben, az emberek örökké azt kérdezgetik tőlem, mikor jön a Terminátor következő része. Szinte követelik a folytatást. Nagy megtiszteltetés, hogy részese lehetek valaminek, ami világszerte ismert és elismert. Ez a történet mindenki számára érthető, terjedésének nincsenek nemzeti vagy kulturális határai. Az elmúlt években olyan ütemben fejlődött a technológia, hogy nagyon is élő félelem lehet az emberekben, mi történik, ha egy napon a gépek átveszik az irányítást. Hamarosan szebbek és okosabbak lehetnek nálunk, és végül elfoglalják a helyünket az univerzumban."

Andrew G. Vajna producer:
„A Terminátor annyira eredeti figura, hogy semmit nem veszített nimbuszából az elmúlt tizenkét év alatt, azon idő alatt, ami az előző film óta eltelt. Olyan nagy hatással volt a közönségre, hogy maguk a nézők tartották életben a hírnevét.

A film alaptétele, miszerint a mesterséges intelligenciával felruházott gépek öntudatra ébrednek és harcba szállnak az emberiség ellen, sokkal időszerűbb és provokatívabb a mai közönség számára, mint valaha. Egyre jobban függünk a komputereinktől, az elektromosságtól kezdve az autónkig. Minél több dolgot bízunk a gépekre, annál nagyobb az esély, hogy kicsúszik a kezünkből az irányítás. Mi történik, ha a gépek gondolkodni kezdenek? Mi történik, ha ellenünk fordulnak? Ha ezt az eshetőséget vegyítjük az emberi fantáziát elbűvölő időutazás lehetőségével és a jövő megváltoztathatóságának felvetésével, izgalmas és borzongató végeredményt kapunk."Mario F. Kassar producer: „A Terminátor kultfigura lett. Van valami különleges ebben a karakterben, amitől újra és újra látni szeretnénk a vásznon. Látni, ahogy győz. Látni, ahogy
megmenekül."

Jonathan Mostow rendező: „A Terminátor a mozgófilm történetének egyik leghíresebb figurája. Arnold játéka és a figura külalakja kifejezetten ikonszerű: fekete bőrdzseki, csizma, sötét napszemüveg. Nem ismerek még egy olyan filmszereplőt, akinek bárhol a világon fel tudják sorolni a ruhatárát."

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elhunyt Cserháti Zsuzsa

Az 1948. július 22-én született énekesnőt budapesti otthonában érte a halál. Tovább olvasom