Délmagyar logó

2018. 04. 19. csütörtök - Emma 11°C | 23°C Még több cikk.

Tízből három rendőrjelölt bukik el a pszichológiai teszten

Tíz, rendőrnek jelentkező közül hármat azért nem vesznek fel állományba, mert nem mentek át a pszichológiai vizsgálaton - írja a pénteki Népszabadság.
A lapot arról tájékoztatta Szeles Erika, a rendőrség vezető pszichológusa, hogy a vizsgálatban a jelölt intellektusát, figyelmét, személyiségét, képességeit mérik fel, amellett egy úgynevezett élettörténeti interjút is készítenek mindenkivel, amelyben arra kíváncsiak, milyen hatások érték az illetőt addigi életében és azt hogyan dolgozta fel.

A rendőrségen kétévente mindenkinek át kell esnie a felvételkor elvégzett hasonló vizsgálaton, emellett a rendőrök felettesei bármikor, indoklás nélkül kérhetik beosztottjaik vizsgálatát - olvasható a cikkben.

Olvasóink írták

 • 3. queenmargareth1 2013. április 12. 11:36
  „és elbocsájtják őket, ha megbuknak?másutt szokás, elég, ha gyógyszert szed valaki...”
 • 2. Mozimasiniszta 2013. április 12. 09:45
  „nem kell csodálkozni, ha <moderálva> nevelkedett kultúrfenoménok művelik, szórakoztatják az ifjúságot - mert mégiscsak közülük kerülnek ki a mezei zsaru aspiránsok - vagy, az eggyel fentebbi cikkben megjelölt <moderálva> szerzik a híreket...(a la <moderálva>) Ja... és a vörös újság megemlítette-e ? hogy a direkt rendvédelemi szakirányú középiskolákból kikerült rendőrpalántákkal, mi a helyzet.”
 • 1. papsajt 2013. április 12. 08:01
  „Nyilván ehhez a cikkhez sem merem leírni a véleményem, de "érdekes" volt a Hír Tv felvétele, ami a legutóbbi UTE meccs után készült, amikor a rendőrök 1-1 nyugodtan sétáló szurkolót megrugdostak ok nélkül, majd az operatőrt is 1 rendőr megtámadta, és megfenyegette, hogy ne kamerázzon.
  A másnapi újságokban csak annyi volt olvasható,hogy megint futball huligánok rendbontását kellett megfékezni.
  Már-már olyan érzésem volt,hogy a köztudatba lebegtetni kell, hogy ha valahol rendőri attack van, akkor biztos a futball huligánok miatt.
  2006-2008 között minden oszlatásnak ez volt a magyarázata, amikor Gyurcsány ellen tüntettek az emberek, és bizony akik nem látták, hogy kiket oszlatnak ,azok elhitték, hogy csak a focista <moderálva>vel szemben intézkedtek.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fegyelmi vizsgálat ifjabb Hegedűs Lóránt ellen

Fegyelmi vizsgálatot kezdeményezett ifjabb Hegedűs Lóránt ellen az illetékes egyházmegyénél a 27 egyházmegye espereseiből és gondnokaiból álló országos értekezlet. Tovább olvasom