Délmagyar logó

2018. 05. 22. kedd - Júlia, Rita 15°C | 25°C Még több cikk.

Tízmilliárd jut a posta fejlesztésére az idén

A Magyar Posta Zrt. 10 milliárd forintos idei fejlesztési tervében kiemelt szerepet kapnak a forgalmas helyen lévő nagy postahivatalok, mivel ezek hozzák a forgalom 60-70 százalékát - mondta Szűts Ildikó vezérigazgató szerdán az új angyalföldi postahivatal átadásakor.
A múlt évet 173,4 milliárd forint értékesítési nettó árbevétel mellett 7,3 milliárd forint adózás előtti eredménnyel zárta a Magyar Posta Zrt. - mondta a vezérigazgató. Erre az évre 176,1 milliárd forint nettó árbevételt és 3,4 milliárd forint adózás előtti eredményt tervezett a társaság.

A fejlesztésre jutó 10 milliárd forintból több azonos súlyú beruházást végez a posta. Ilyen a gödöllői új logisztikai központ, vagy a Ferihegyi repülőtéren megépülő nemzetközi kicserélő üzem, illetve a belföldi és külföldi küldeményeket osztályozza, és küldi tovább. Az értéknövelt szolgáltatások fejlesztési körében egymilliárd forintot fordítanak gépbeszerzésre az elektronikus posta központnál. Ez az egység képes például arra, hogy egy szolgáltató által megadott címlista alapján kinyomtassa, borítékolja és továbbítsa a számlaleveleket, majd kezelje és továbbítsa a befizetett pénzt.

Jut pénz a városközpontokban lévő nagy forgalmú postahivatalok felújítására is, ilyen például a zalaegerszegi, a siklósi, vagy az újpesti hivatal.

A válság kihat a Magyar Posta Zrt.-re is: tavaly például az 1,2 milliárd darabos levélforgalom 10 millió darabbal csökkent. A visszaesés november-decemberben következett be, és tart azóta is. A csomagtovábbításból származó 9 milliárd forintos bevétel 10 százalékkal csökkent, zömében az áruküldő cégek forgalmának visszaesése miatt, de csökkent az autóalkatrészek továbbítása is. A csekk-forgalmi árbevételnél 400 millió forint a visszaesés.

A XIII. kerületi Béke téri postahivatal nemrégiben költözött át az Uniqa Biztosító új székházába a Róbert Károly körútra, az ünnepélyes avatásra került sor szerdán. Az Uniqa 36 millió euróból építette fel múlt év őszére a 18 ezer négyzetméteres hasznos alapterületű székházat, amelynek 70 százalékát maga lakja. A maradék 30 százalék egyharmadát sikerült kiadni eddig, a bérelt terület nagyságától függően 11-13 eurós havi és négyzetméterenkéni díjjal - tudta meg az MTI a fejlesztő Uniqa Invest Kft. illetékesétől.

Olvasóink írták

  • 1. Filctoll 2010. március 10. 23:19
    „Nem kellene ennyi pánzt a postába ölni amikor a jövőjük leáldozóban van!
    Levelet sokan e-mailben küldenek, táviratot szerintem már senki nem ad fel, csomagot szállitani más cégek is vállalkoznak -és lehet hogy gyorsabban, olcsóbban- csekket banki átutalással is lehet rendezni. Postára nem fogok menni kulcstarót, matricát, életbiztosítást, füzetet és egyéb biz-bazt vásárolni.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elhunyt Vargha Mihály építész, építészetkritikus

Életének 58. évében, tragikus hirtelenséggel elhunyt hétfőn Vargha Mihály, az építészfórum.hu… Tovább olvasom