Délmagyar logó

2017. 05. 28. vasárnap - Emil, Csanád 14°C | 25°C Még több cikk.

Többen dolgozhatnak Burgenlandban

Idén háromszázzal több, határon át ingázó magyar munkavállalót fogadhatnak Burgenlandban. A kibővített keret ellen tiltakozását fejezte ki a kismartoni (Eisenstadt) munkavállalói kamara elnöke.

Az osztrák gazdasági miniszter rendelkezése alapján 2003-ban összesen 1700, határon át ingázó munkavállalót fogadhat a burgenlandi munkaerőpiac. A nyugati megyékben élő honfitársainknak örömöt okozó hír a kismartoni munkavállalói kamara soraiban megdöbbenést keltett. Alfred Schreiner kamarai elnök szerint a bécsi döntés a burgenlandi munkanélküliek provokációjával ér fel. Január végén ugyanis összesen 12.665 munkanélkülit tartottak számon Ausztria legkeletibb tartományában, közülük 986 a külföldi. – Ilyen helyzetben hogyan lehetséges, hogy a gazdasági tárca újabb munkavállalókat csábít a nehéz helyzetben lévő térségbe? – tette fel a kérdést Alfred Schreiner.

A Vas Megyei Munkaügyi Központ foglalkozik a nyugati megyék – köztük Győr-Moson-Sopron – ausztriai munkavállalóinak ügyeivel. Éder Géza igazgató szerint a Bécsben meghozott döntés már megelőlegezi a munkaerő szabad áramlását, amely az EU-belépést követően – átmeneti időszak után – vár Magyarországra. A Vas Megyei Munkaügyi Központban fogadják azoknak a munkavállalóknak a jelentkezéseit, akik osztrák cégek ajánlásával rendelkeznek. – Általában 30–50 százalékkal szeretnének többen a határon túl dolgozni, mint akik valójában elhelyezést nyernek – mondta Éder Géza. – Jelenleg továbbra is a legkeresettebbek Ausztriában, főként Burgenlandban a vendéglátóiparban és szolgáltatásban elhelyezkedni kívánók, de növekszik a kamion- és tehergépjármű-vezetők iránti igény is.

Kapcsolódó cikk:

Magyarul tanulnak Burgenlandban (2002-03-03) >>

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A kegyes csalás művészei

Valljuk meg őszintén, kegyes csalások nélkül nem tudunk élni. Ha megvalljuk, akkor nevetünk az… Tovább olvasom