Délmagyar logó

2018. 06. 22. péntek - Paulina 15°C | 27°C Még több cikk.

Tovább folytatódik a teremfoglalás az ELTE-n

Csak a hét második felére várható megegyezés a már több mint két hete tiltakozó hallgatók és az egyetem vezetése között.
Csak a hét második felére várható megegyezés az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE) Bölcsészettudományi Karán (BTK) már több mint két hete tiltakozó hallgatók és az egyetem vezetése között, így a "forradalmi" teremfoglalás egyelőre folytatódik - nyilatkozta a demonstrálók egyik aktivistája hétfőn este telefonon.

Barabás Richárd, a Hallgatói Hálózatból (HaHa) kinőtt, magát egyetemfoglalóknak nevező mozgalom aktivistája a BTK-n tartott esti fórum közben azt mondta: még nincs végleges döntés a tiltakozás felfüggesztéséről, mert tart az egyeztetés Fábri György rektorhelyettessel arról, milyen termet és milyen időpontot biztosítana számukra az egyetem vezetése fórumaik megtartására. Tart az egyeztetés arról is - mondta -, hogy milyen módon és mértékben szólhatnak majd bele egyetemük életébe.

Az aktivista arra kérdésre, hogy a teremfoglaló diákokat képviselő Kenéz Áron pénteken az MTI-nek még azt mondta, a rektorhelyettessel történt elvi megállapodásuk alapján akár hétfő estére véget érhet az akciójuk, úgy válaszolt: várhatóan csak szerdán születik meg az erre vonatkozó végleges döntés, és legkorábban csütörtökön fejeződhet be a tiltakozó megmozdulásuk.

Barabás Richárd azt mondta: a hét első felében továbbra is tartanak "óralátogatásokat", de erőszakkal nem fognak bemenni az előadásokra, mivel a korábbi tiltakozó akciójuk egyes diákokban "ostoba ellenérzéseket" válthatott ki.

Az egyetemisták tiltakozó csoportja február 11-én hétfőn döntött úgy, hogy "blokád" alá vonja a kar Múzeum körúti campusának egyik termét, és ez addig tart, amíg a kormányzat nem teljesíti követeléseiket. A magukat egyetemfoglalóknak nevező mozgalom tagjai azt mondták: addig tüntetnek, amíg az nem vezet eredményre.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Magyarországra is érkezett lóhúsos lasagne

Várható volt, hogy az ország sem maradhat ki teljesen az Európában gyűrűző lóhúsbotrányból - mondta… Tovább olvasom