Délmagyar logó

2017. 11. 24. péntek - Emma 4°C | 11°C Még több cikk.

Tovább várhatnak a jövendő trafikosok

Az üzemeltetésre beadott pályázatok határidejét meghosszabbítják, de áprilisban már döntenek.
Meghosszabbítják a nemzeti dohányboltok üzemeltetésére jelentkezők pályázatainak elbírálását, ám legkésőbb április utolsó hetében megszületik a döntés - tudta meg a Magyar Nemzet az átállást bonyolító állami cég vezetőjétől.

Légrádi Petra, a Nemzeti Dohánykereskedelmi Nonprofit Zrt. kommunikációs vezetője a lap szerdai számában elmondta: csak a teljes feldolgozást követően, legkésőbb április 23-án hozzák nyilvánosságra a nemzeti dohányboltokra érkezett pályázatok nyerteseit. Ez azonban nem zárja ki, hogy amennyiben minden körzetben megszületett a döntés, már előbb közzétegyék, hogy kik nyithatnak trafikot. Arra nincs lehetőség, hogy közben részleges eredményeket közöljenek - tette hozzá.

Adorjánné Pordán Éva, a Magyar Dohány Kiskereskedők Egyesületének titkára ugyanakkor a lapnak kifejtette, tisztában vannak azzal, hogy a pályázatok nagy száma miatt lesznek városok, ahol szükség van a törvény által biztosított újabb harminc nap igénybevételére a bírálathoz. Miután azonban a törvény nem tiltja a részleges eredményhirdetést, hasznos lenne, ha a már elbírált körzetekben a nyertes pályázók nevét közzétennék. Annál is inkább szükség volna erre, mert a dohánybolt elindításig nagyon sok teendője van még a nyertes pályázónak, a rendelkezésre álló idő viszont nagyon rövid.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A NAV közzétette az áprilisban elszámolható üzemanyagárakat

A 95-ös ólmozatlan motorbenzin 442 forinttal, a gázolaj 439 forinttal, a keverék 473 forinttal, az… Tovább olvasom