Délmagyar logó

2017. 03. 30. csütörtök - Zalán 8°C | 18°C Még több cikk.

Továbbra sincs új MTV elnök

Negyedik nekifutásra sem sikerült MTV elnököt választani hétfőn. Sztaricskai Tamás menedzser nem kapta meg a szükséges kétharmados többséget a Magyar Televízió Közalapítvány civil szerzetek delegáltjaival kiegészült Nagykuratóriumának ülésén.
A civil kurátorokkal kiegészült nagykuratóriumtól azonban hétfőn délben Sztaricskai Tamás nem kapta meg a szükséges kétharmados többséget, így az elnökjelölés negyedjére is eredménytelenül zárult. Azt még egyelőre nem tudni, hogy a kuratórium újabb pályázatot ír ki, vagy megszűnik a mandátuma.

Sztaricskai Tamást jelölték az MTV elnöki székébe

Sztaricskai Tamást jelölte a Magyar Televízió (MTV) elnökének a közmédiumot felügyelő közalapítvány kuratóriumi elnöksége hétfő reggeli ülésén. Délben dönt a nagykuratórium.

Sztaricskai Tamás menedzsert jelölte tévéelnöknek a Magyar Televízió Közalapítvány Kuratóriuma hétfő reggeli testületi ülésén. A tizennégy tagú elnökségből tízen, így a 7 MSZP-s, a 2 SZDSZ-s kurátor, valamint az MDF-es tag szavazott Sztaricskai Tamásra. A három fideszes és a KDNP-s kurátor nem támogatta a jelöltet, de a 10 szavazattal megvolt a jelöléshez szükséges kétharmados többség. A civil kurátorokkal kiegészült nagykuratórium délben dönt Sztaricskai Tamás elnökké választásáról - tájékoztatta a Független Hírügynökséget Balogh László, a kuratórium elnökhelyettese.

Hétfőn délelőtt tartotta sorrendben a negyedik elnökjelölő ülését a Magyar Televízió Közalapítvány Kuratóriuma. A testület múlt héten hallgatta meg a közszolgálati tévé elnöki posztjára pályázó jelölteket. Összesen 15 jelentkező indult az újabb, immár negyedik fordulóban.

A Magyar Televízió elnöki posztja tavaly március elején üresedett meg, miután lejárt Rudi Zoltán négyéves megbízatása. Ő volt az MTV első olyan elnöke a médiatörvény 1995-ös elfogadása óta, akinek sikerült kitöltenie hivatali idejét.

Korábban

Hétfőn délelőtt tartja elnökjelölő ülését a Magyar Televízió Közalapítvány Kuratóriuma. Elképzelhető, hogy ezúttal a testület tud majd jelöltet állítani, ugyanis több olyan induló is van, aki egy politikailag kiegyensúlyozott, és a kulturális sokszínűséget megvalósító közszolgálati televíziót tudna igazgatni - tájékoztatott korábban Balogh László, a kuratórium elnökhelyettese.

Múlt héten kedden és szerdán hallgatta meg a Magyar Televízió Közalapítvány Kuratóriuma a közszolgálati tévé elnöki posztjára pályázó jelölteket. Összesen 15 jelentkező indult az újabb, immár negyedik fordulóban.

Mint arról korábban hírt adtunk, a Magyar Televízió Közalapítvány Kuratóriuma legutoljára október 10-én tett kísérletet az elnökjelölésre, de akkor egyik induló sem kapta meg a szükséges kétharmados támogatottságot. A testület újabb pályázatot írt ki a tisztségre, amelyre a december 19-i határidőig 16 érvényes pályázat érkezett.

A Független Hírügynökség kérdésére, hogy az elnökhelyettes lát-e esélyt arra, hogy a negyedik pályázat eredményesen záruljon, Balogh László azt válaszolta: véleménye szerint ezúttal erre reális esély van. Érdeklődésünkre, hogy az aspiránsok hozzájárultak-e ahhoz, hogy a kuratórium nyilvánosságra hozza a nevüket, Balogh László elmondta, a testület erre nem kapott felhatalmazást.

Lapinformációk szerint a legesélyesebb induló Sztaricskai Tamás menedzser, akit a szocialista és liberális kurátorok, valamint az MDF-es tag is támogat. Az MTV kuratóriumban 7 MSZP-s, 2 SZDSZ-s, 3 Fideszes, 1 KDNP-s, és egy 1 MDF által jelölt elnökségi tag foglal helyet, ami azt jelenti, hogy a negyedik elnökjelölés akár sikeres is lehet.

A Népszava értesülései szerint az indulók között van még többek között Lévai Balázs, szerkesztő-műsorvezető, Rományi Béla, médiaszakértő, Meskó Zsolt filmrendező, és Simon András korábbi televízió-alelnök is.

Ugyanakkor az sem kizárható, hogy negyedik nekifutásra sem jelöl elnököt a kuratórium, vagyis egyik induló sem kapja meg a szükséges kétharmados többséget. Ebben az esetben, a jelenlegi menedzsment (a közszolgálati csatornát 2008. március eleje óta az MTV alelnöke, Medveczky Balázs irányítja) viszi tovább a napi ügyeket az MTV-ben, a kuratórium pedig kiír egy újabb pályázatot, vagy megszűnik a mandátuma - tájékoztatott Balogh László.

A Magyar Televízió elnöki posztja tavaly március elején üresedett meg, miután lejárt Rudi Zoltán négyéves megbízatása. Ő volt az MTV első olyan elnöke a médiatörvény 1995-ös elfogadása óta, akinek sikerült kitöltenie hivatali idejét.

Olvasóink írták

  • 3. KolompárRómeó 2009. január 12. 19:14
    „Hát ez nagyon bánt!”
  • 2. LukSzusz 2009. január 12. 15:49
    „Ujhelyi et.az megfelelő lenne,hazudni tud piszokul.”
  • 1. gardista33 2009. január 12. 09:26
    „sok ingyenélö”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az olimpia húzhatná ki az országot a mocsárból?

Az olimpia révén kimászhatnánk a gazdasági válságtól még ingoványosabbá vált pannon mocsárból - állítja a Budapesti Olimpiai Mozgalom (BOM) alapítója. Tovább olvasom