Délmagyar logó

2018. 05. 22. kedd - Júlia, Rita 16°C | 25°C Még több cikk.

Tűzifaadománnyal segíti a rászorultakat a nyíregyházi önkormányzat

Tűzifaadománnyal segíti a rászorultakat a nyíregyházi önkormányzat: a tél végéig kétezer mázsa fát osztanak ki a város családi házas övezeteiben lakó hátrányos helyzetű embereknek.
Kovács Ferenc(Fidesz-KDNP) polgármester szerdán sajtótájékoztatón közölte, hogy a tűzifaadomány osztásába bevonták az érintett civil szervezeteket és a roma kisebbségi önkormányzatot is, hogy a tőlük kapott információk alapján valóban a legrászorultabbak kapjanak segítséget a téli tüzeléshez.

Eddig 59 család vette át az 5-5 mázsa tűzifát, és folyamatos a további kiszállítás a nehéz helyzetben lévőknek, így a kisnyugdíjasoknak, munkanélkülieknek, nagycsaládosoknak, létminimum alatt élőknek és a gyermekeiket egyedül nevelőknek. A helyhatósági vezető tájékoztatása szerint a tűzifát az önkormányzat területeiről, erdeiből gyűjtötték össze. A veszélyes, elöregedett, vagy a szélviharok által kidöntött, megtépázott fákat szedték össze és adják át a rászorultaknak.

Kovács Ferenc az MTI kérdéseire válaszolva elmondta azt is, hogy a nyíregyházi önkormányzat tavaly több mint 1 milliárd 722 millió forintot fordított a 120 ezer lakosú város szociális ellátásának kiadásaira. Ez az összeg közel 300 millió forinttal volt nagyobb a 2010. évinél.
A mintegy 1,7 milliárd forint értékű pénz- és természetbeni ellátásban összesen 14 311 rászorult részesült tavaly, és volt, aki több esetben kapott segítséget.

A pénzt a szociális és gyermekvédelmi törvényekben meghatározott ellátásokra, valamint a helyi rendeletekben szabályozott segélyekre és támogatásokra fordították. A legtöbben úgynevezett foglalkoztatást helyettesítő és lakásfenntartási támogatást, illetve ápolási díjat igényeltek Nyíregyházán. Jelentős volt a rendkívüli gyermekvédelmi támogatást és az átmeneti segélyt kérők száma is.

A sajtótájékoztatón Bocskai Péter, a helyi, önkormányzati tulajdonban lévő városüzemeltetési és vagyongazdálkodási kft. ügyvezető igazgatója a tűzifaadománnyal kapcsolatban közölte még: amennyiben az eddigi enyhe téli időjárás hidegebbre fordul és több tüzelőre lesz szükségük a hátrányos helyzetű embereknek, van arra lehetőségük, hogy a családonként eddig adott 5-5 mázsa famennyiséget szükség szerint kiegészítsék.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

MTV-ostrom: Toroczkai felelős a rendőrségnek okozott károkért

A Kúria szerdai döntése szerint Toroczkai László felelős a 2006. őszi MTV-ostrom során a rendőrségi eszközökben okozott károkért. Tovább olvasom