Délmagyar logó

2018. 06. 21. csütörtök - Alajos, Leila 20°C | 30°C Még több cikk.

Új ifjúsági törvényt dolgoznak ki a jövő év végére

A kormány kiemelten kezeli az ifjúságpolitikát, s az új ifjúsági törvény kidolgozásához a civil szervezetek és az egyházak segítségét is kérik - mondta Téglás Kristóf, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium Ifjúságvédelmi Főosztályának vezetője szerdán egy rendezvényen Taliándörögdön.
Az új törvényt 2011 végéig kell kidolgozni és azt várhatóan két év múlva fogadhatja el a parlament - tette hozzá a főosztályvezető a Művészetek Völgye fesztivál keretében tartott kerekasztal-beszélgetésen.

Téglás Kristóf kiemelte: hangsúlyosabb szerepet kell adni az egyházaknak az ifjúságpolitikában, és párbeszédet kell indítani az új ifjúsági törvény kidolgozásához a civil szervezetekkel és az egyházakkal.

Rámutatott arra, hogy a magyar EU-elnökség egyik kiemelt témája az ifjúságügy.

Bodor Tamás, a minisztérium főosztályvezető-helyettese közölte, hogy az állami és önkormányzati ifjúságvédelmi feladatok megfogalmazása és a finanszírozás meghatározása a legfontosabb. A jelenlegi helyzetben csak akkor találkozik a fiatalság az ifjúságvédelmi intézményekkel, ha már baj van - tette hozzá a szakember, aki a prevenció fontosságát hangsúlyozta és elsődleges feladatként a formálódó, fiatal személyiségek segítését emelte ki.

Szőke András színművész, a taliándörögdi ifjúsági kerekasztal főszervezője elmondta, hogy a mai világban nehéz közösséget mozgatni és a jelenlegi, individualizálódó társadalomban egyre kevesebb szerepe van a közösségi életnek; a fiatalok inkább virtuálisan élnek közösségi életet.

Laczkó Mihály, a váci egyházközség plébánosa bemutatott egy helyi kezdeményezést, rámutatva arra, hogy a családi napközihálózat a bölcsőde és az óvoda valódi alternatívája vagy kiegészítője lehet. Mint elmondta, egy községben a családi nagyközivel 5-7 munkahelyet teremtettek és 35-40 gyereket látnak el, 20 hetes kortól.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

MSZP: baj van az elfogadott törvényekkel?

Az MSZP szerint a Fidesz nem siet megtudni, hogy az egyeztetés nélkül "áterőltetett" jogszabályai… Tovább olvasom