Délmagyar logó

2018. 01. 16. kedd - Gusztáv -4°C | 4°C Még több cikk.

Új kereseti korlát mellett vállalhatnak munkát az egészségkárosodott bányászok

Az egészségkárosodott bányászok a jövőben új, létfenntartásukat nem veszélyeztető kereseti korlát mellett vállalhatnak munkát - közölte Réthelyi Miklós nemzeti erőforrás miniszter Szili Katalin független képviselő írásos parlamenti kérdésére válaszolva.
A Szociális Unió elnöke levelében azt kérdezte a tárcavezetőtől, hogy a kabinet kíván-e végleges megoldást nyújtani az egészségkárosodott bányászok számára. A politikus szerint erre még azelőtt szükség lenne mielőtt az év végén életbe lépne egy 2007-ben hozott kormányrendelet, amely úgy határozna meg járadékot a legalább 29 százalékos munkaképesség csökkenést szenvedő bányászoknak, hogy amellett csak a minimálbér 80 százalékának fejében vállalhatnának más munkát.

Szili Katalin hangsúlyozta, ez a rendelkezés rossz hatással lenne a munkavállalási hajlandóságra, sőt gyakran az érintettek tisztes megélhetését is veszélyeztetné.

Réthelyi Miklós válaszában arról tájékoztatja a volt házelnököt, hogy a kormány november 9-i ülésén úgy döntött, az egészségkárosodott bányászok számára a továbbiakban is lehetővé teszi az ellátás folyósítása melletti kereső tevékenységet és ennek során úgy határozza majd meg a kereseti korlátot, hogy az ne veszélyeztesse a járadékban részesülők létfenntartását

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A fiatal diplomások negyede már váltott munkahelyet egyszer

A 2008-ban és 2010-ben végzett fiatal diplomások 51 százaléka első munkahelyén dolgozik, negyedük… Tovább olvasom