Délmagyar logó

2018. 06. 25. hétfő - Vilmos 12°C | 22°C Még több cikk.

Új szereplők kerülhetnek elő a Kulcsár-ügyben

Eddig sikeresen elkerülték a felelősségre vonást a Kulcsár-ügy haszonélvezői, ez a közeljövőben változhat - jelentette ki a Magyar Nemzetnek adott interjújában Kulcsár Attila, aki szerint éppen ezért könnyen előfordulhat, hogy új nevek is előjöhetnek a megismételt elsőfokú eljárásban.
A K and H Equities Rt. volt befektetési tanácsadója hangsúlyozta, a brókercégnél történtek nincsenek feltárva, tisztázni kell, hogy a konkrét tranzakcióknak mely ügyfelek voltak a haszonélvezői.

Hatalmas, esetenként milliárdos összegeket kaptak olyanok, akik nem is voltak károsultak - fogalmazott a nem jogerősen nyolc év börtönbüntetésre ítélt Kulcsár Attila. Elmondta, hogy volt olyan személy kiemelt ügyfelei között, akiket szerinte valójában nem is ért kár, sőt állami források bevonásával gyarapodott a portfóliójuk. Sokan közülük ráadásul kétséges választott bírósági döntések nyomán további százmilliókkal, milliárdokkal gazdagodtak.

Egy a napilap birtokába jutott dokumentum szerint a bíróságokon és peren kívüli megállapodások nyomán csaknem 12 milliárd forintot ítéltek meg Kulcsár Attila volt ügyfeleinek: összesen 56 magán- és jogi személy, köztük közéleti személyiségek is vagyonokhoz jutottak a sikkasztás miatt indult büntetőügyhöz kapcsolódó eljárásokban.

Olvasóink írták

 • 11. deszkás 2010. július 27. 16:29
  „Én olyan őrültségre gondoltam hogy a titokgazdát megkérdezi egy párt.... ÁÁÁÁ”
 • 10. achilleus 2010. július 27. 15:52
  „9. hozzászólás deszkás 2010.07.27. 15:42
  Az "örök homály" csak a titkosítás idejére szól. Sajna annak feloldását - nagy valószínűséggel - mi már nem éljük meg. Persze történhetnek csodák, vagy így - vagy úgy ;-)”
 • 9. deszkás 2010. július 27. 15:42
  „Látod ez az amit nem értek, ekkora mértékű felhatalmazásnál nincs ember aki megpiszkálhatná? Mert ha most átlépnek rajta az róka fogta csuka lesz azaz az örök homályba vész.”
 • 8. achilleus 2010. július 27. 13:39
  „Érdekes ennél nem érdekel az, hogy kulcsárilag hogy állunk? Csak a demszkys cikknél?
  Kulcsárilag úgy állunk, hogy keressük a "Gyurcsányit".
  Olajszőkítésileg is kereshetjük, ha nagyon akarod:

  Tévedésből leadott 6 lövés? - Felfüggesztették a Gyurcsány volt üzlettársa elleni merénylet nyomozását

  Nem találták a tettest, ezért a BRFK felfügesztette a Gyurcsány Ferenc egykori üzlettársa, Sáska László elleni merénylet nyomozását.
  2004.09.01 18:45, Forrás: Hír tv

  Az olaj-keresked? Fortus Rt. vezérigazgatóját tavaly egy ismeretlen tettes hat lövéssel megsebesítette.

  Tavaly decemberben a XVII. kerületi háza előtt hat lövéssel súlyosan megsebesítették az olajkereskedelemmel foglalkozó Sáska Lászlót. A Fortus Rt vezérigazgatója szerint a merényletet tévedésből követték el, mert sem neki, sem pedig cégének nem voltak tartozásai, ellenségei.

  "Ebben az ügyben éppen ez a a legnagyobb problémánk, hogy az okokat nem tudtuk felderíteni, és ebben maga a sértett is együttműködött velünk, és ő maga sem tudta igazából, hogy mik lehettek azok az okok. Megmondom őszintén, hogy a nyomozás során az is felmerült, hogy valami tévedés áldozata lett, de semmi olyan körülményt nem találtunk, ami okot adhatot volna egy ilyen típusú körülményre" - fogalmazott Bodnár Zsolt, a BRFK nyomozó osztályának vezetője.

  Sáska László a Fortus Rt.-t 1997-ben vásárolta meg Gyurcsány Ferenctől. (...)”
 • 7. deszkás 2010. július 27. 13:05
  „Lerágott csont. Senki nem mer ma se foglalkozni vele? Akkor a Viktorunk is csak kiscsoportos ovis.Maszatoljuk a titkositást elfelejtjük akkor felmerül a kérdés érdemes volt "másra szavazni"?Olajszőkités dettó.Komcsizók erre varrjatok gombot!........ A tied!”
 • 6. achilleus 2010. július 27. 13:01
  „4. hozzászólás Léni 2010.07.27. 10:28
  Drága Léni? Szerinted azt a nevet, hogy "Gyurcsányi", melyik fideszesével lehet összetéveszteni?
  Az Orbán "kicsit" másképp hangzik, nem??”
 • 5. MathiasRex 2010. július 27. 13:00
  „Gyurcsányi a gyevi bíró?”
 • 4. Léni 2010. július 27. 10:28
  „A Kulcsár ügy most narancsos bevonatot kap?”
 • 3. achilleus 2010. július 27. 09:00
  „Tényleg tisztázni kellene már ki is az a Gyurcsányi.
  http://www.gondola.hu/cikkek/71578-Gyurcsanyi_nemzetbiztonsagi_kockazat_.html
  "Gyurcsányi nemzetbiztonsági kockázat?
  Pedig több mint hat év elszaladt. Több mint kétezer nap... És Gyurcsányi azonossága tisztázatlan maradt.
  2010. május 27. 10:43

  ,,Gyurcsányival akar beszélni az NA Rt. elnöke, hogy intézkedjen", mert nagy baj lehet. Még 2004.04.06 18:21-kor került fel ez a szöveg a fideszfrakció.hu honlapra. Azt tartalmazza, hogy a korábbi nemzetbiztonsági miniszter, Demeter Ervin Ki az a Gyurcsányi? címmel kérdést tett fel a parlamentben.
  Az azóta is azonosítatlan személy - Gyurcsányi - minden bizonnyal súlyos nemzetbiztonsági kockázatot jelent.

  Mint Demeter fogalmazott: ,,Úgy tűnik, a szocialisták hamar elfelejtenék az ügyet, ami nem csoda, hiszen a lehallgatási jegyzőkönyvekben megjelenik egy bizonyos Gyurcsányi is, aki mindent elintéz, hogy ne legyen baj..."

  Az adott személy, ,,Gyurcsányi" olyan befolyással rendelkezhetett, amilyen jogállamban elképzelhetetlen - tehetjük hozzá. A bankbotrányt kivizsgáló törvényhozási bizottság akkori kormánypárti, tehát SZDSZ-es és MSZP-s tagjairól kiderült: az általuk föltett ,,kérdésekre adott válaszokra nem is kíváncsiak. A bizottsági ülésről pánikszerűen elmenekültek, amikor az általuk feltett kérdések megválaszolása következett." Az azonosítatlan személynek állami szervre is lehetett befolyása:,,a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének, azonban adós maradt még az Állami Autópálya Kezelő és a Nemzetbiztonsági Hivatal is" - mondta Demeter.

  Klasszikus köztörvényes bűncselekmény gyanúja is szóba kerül:,,2003. június 22-én, öt nappal a csalást leleplező felügyeleti elnök brutális megtámadását követően a sikkasztás két fő gyanúsítottja, az álbróker és az Állami Autópálya Kezelő vezérigazgatója már lázasan dolgoztak a bizonyítékok eltüntetésén, illetve az utólagosan készített hamis szerződések előállításán. Mindeközben gyakran hívogatták egymást telefonon, hogy - ha rébuszokban is, de - a szükséges teendőket és a személyes találkozókat egyeztessék. Sok tennivalójuk volt, nem kevesebb, mint 16 milliárd forint csalárd elköltését kellett utólag lepapírozniuk" - fogalmazott Demeter. "Ki lehet ez a személy, mármint Gyurcsányi, akiről felelős, komoly beosztásban lévő emberek keresztapai befolyást feltételeznek? Hangsúlyozni kívánom, komoly emberekről van szó, akik ezt feltételezik, ezek a Medgyessy-kormány által tízmilliárdok kezelésével megbízott személyek" - rögzítette Demeter.

  És a politikus tovább fejtegette: ,,Természetesen másnap reggel munkaidő előtt is szóba kerülnek telefonbeszélgetések. Ezekből a telefonbeszélgetésekből pedig azt tudhatjuk meg, hogy az Állami Autópálya Kezelő vezérigazgatójának 12 órára kell mennie a legnagyobb emberhez. Vajon micsoda új fordulat? Ki ez a legnagyobb ember? Kinek van beszámolási kötelezettsége Bitvainak" A Demeter által fölvetett kérdés azóta is megválaszolatlan. Pedig több mint hat év elszaladt. Több mint kétezer nap... És Gyurcsányi azonossága tisztázatlan maradt.

  Ha létezik egyáltalán ez a bizonyos Gyurcsányi, s nem csupán fantom, akkor nagyon veszélyes lehet.
  Egyesen ő maga a megtestesült nemzetbiztonsági kockázat." - Hortolányi Dénes”
 • 2. szilléri 2010. július 27. 08:06
  „Gyurcsányi aki köztudottan nem azonos Gyurcsánnyal. Lehet, hogy Ságvári akinek 32 neve volt, vagy Kaja Ibrahim akit viszont senki sem ismert.”
 • 1. jozko 2010. július 27. 07:46
  „Micsoda szerecsenmosdatások lesznek még itt...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tanúként hallgatja ki a rendőrség Demszky Gábort

Kedden délelőtt tanúként hallgatják ki Demszky Gábor főpolgármestert a rendőrség nyomozói a Főkert Zrt. ügyei kapcsán. Tovább olvasom