Délmagyar logó

2018. 06. 18. hétfő - Arnold, Levente 19°C | 25°C Még több cikk.

Újabb büntetőper indult Tasnádi Péter ellen

Újabb büntetőpere kezdődött Tasnádi Péternek a Pesti Központi Kerületi Bíróságon kedden; az előzetes letartóztatásban lévő vállalkozót önbíráskodással, rablással és személyi szabadság megsértésével vádolják.
Az első tárgyalási napon az ügyész ismertette a vádat. Eszerint Tasnádi Péter elsőrendű vádlott 2010 májusában befektetési céllal tízmillió forintot adott át T. Gábornak, aki törtarany kereskedelemmel foglalkozott. Szóbeli megállapodásuk szerint T. Gábor feladata az volt, hogy a pénzből aranyat vásároljon, majd azt haszonnal értékesítse. A haszonnal pedig naponta, kétnaponta számoljon el Tasnádi Péternek.

2010 júliusában a vállalkozó és T. Gábor között elszámolási vita kezdődött, mivel a sértett a rendszeres fizetéseket nem tudta teljesíteni. Ennek oka részben az aranyüzletben tapasztalható visszaesés volt, részben pedig az, hogy T. Gábor különböző összegeket adott tovább szintén törtarany kereskedéssel foglalkozó embereknek, akik nem szállították le neki az aranyat és a pénzt sem adták vissza.

A vád szerint a teljesítés elmaradásának az is az oka volt, hogy S. S. Ali is tartozott T. Gábornak 1 millió 260 ezer forinttal. 2010 augusztusában T. Gábor beszámolt Tasnádi Péternek a késedelmek okáról. A vállalkozó ekkor azt ajánlotta neki, hogy a befektetésre szánt összeget napi 50.000 forintos összegekben törlessze.

Az ügyész szerint Tasnádi Péter felkereste S. S. Ali sértettet és követelte, hogy fizesse meg a T. Gábor felé fennálló tartozását. A sértett a vádlott fenyegetései ellenére nem teljesítette a követelést. Tasnádi Péter a T. Gábornak adott pénz 50 ezer forintnál nagyobb összegben történő visszaszerzése miatt megkérte egyik üzleti partnerét, hogy arany értékesítést felajánlva csalja T. Gábort egy V. kerületi irodahelyiségbe.

A vádirat szerint Tasnádi Péter és Szmolár Tibor másodrendű vádlott az iroda belső helyiségében foglaltak helyet. A találkozón T. Gábor helyett testvére T. Péter és V. Zsolt jelent meg, akinél 3,2 millió forint készpénz volt. Az ügyész azt mondta: a vállalkozó erőszakkal akarta megszerezni a pénzt tartalmazó táskát, melynek elvételében Szmolár Tibor segédkezett neki. A maradék pénz visszaszerzése érdekében Tasnádi Péter megfenyegette T. Gábort.

A vád szerint a fenyegetéseket Tasnádi egészen 2010. szeptember 30-ig folytatta, mikor is őt és a másodrendű vádlottat is elfogták. Az ügyészség emiatt Tasnádi Pétert egyrendbeli önbíráskodás bűntettének kísérletével, egyrendbeli önbíráskodás bűntettével, valamint jelentős értékre elkövetett rablás bűntettével, míg Szmolár Tibort bűnsegédként, jelentős értékre elkövetett rablás bűntettével vádolja.

A másik vád tárgyává tett cselekmény szerint Tasnádi Péter és a harmadrendű vádlott Somogyi László 2010. január 27-én egy nyilvános árverésen jelentek meg, ahol a bedőlt lakáshitelek miatti árverés ellen tiltakozók és a sajtó képviselői is jelen voltak. A Magyar Hírlap egyik fotóriportere észrevette a vállalkozót és fényképeket készített róla.

A vád szerint Tasnádi Péter ezt észlelte, számon kérte a fotóst és a ruhájánál és a karjánál fogva behúzta az árverési helyiségbe, hogy benntartsa. Itt Somogyi László csatlakozott a vállalkozóhoz és a terem ajtaja elé állt, megakadályozva, hogy a fotós távozzon. Ekkor Tasnádi Péter felszólította a fotóriportert, hogy adja át a fényképezőgép memóriakártyáját, aki ezt megtette. Az ügyészség a két férfit társtettesként elkövetett, személyi szabadság megsértésével vádolja.

A többszörösen büntetett előéletű Tasnádi Péter a tárgyaláson elmondta: azt tapasztalja, hogy neki nincs joga az előítélettől mentes tisztes igazságszolgáltatáshoz, emberi méltósághoz. Szerinte tizenkét éve "boszorkányüldözés" zajlik ellene, nincs semmije, családja, barátai ellene fordultak, élete ellehetetlenült, az újságok megrögzött bűnözőként, a magyar keresztapaként kezelik. Mint mondta: az elmúlt években a törvénysértés látszatát is elkerülte, de az alapos gyanúhoz már a neve is elég.

A vállalkozó szerint iratellenes és "légből kapott" a vádirat. Az egyik vádponttal kapcsolatban azt mondta: felvette a kapcsolatot S. S. Alival, akit már korábbról ismert, és mint mondta, ő csak azt szerette volna, ha tisztázzák az ügyet. Szerinte nem ő fenyegette meg a szír férfit, hanem fordítva történt, S. S. Ali lőfegyverrel fordult ellene.

T. Gáborról azt mondta: azzal, hogy a férfi a pénzét másoknak is továbbadta bűncselekményt, sikkasztást követett el. A tőkét ő nem kapta vissza, ezért követelte tőle a tízmillió forintot. A T. Gábor testvérével történt incidensről azt mondta: senki sem vitatta, hogy a sértetteknél lévő pénz az övé. A táskában lévő pénzt az asztalra helyezték, ahonnan ő a zsebébe tette. Szerinte erőszak nem történt, még hangos szóváltás sem. Mint mondta: ő nem rabolt, nem keltett félelmet, rettegést senkiben, kára pedig csak neki származott.

Az árverésen történtekről azt mondta: ő mindössze egy ismerősét kísérte oda, akinek ingatlanát el akarták árverezni. Szerinte a fotóst a tömeg tolta be helyiségbe és megkérdezte, hogy készített-e róla fotókat, valamint kivetette a memóriakártyát, hogy később megnézhessék, készültek-e képek. Mint mondta: a fotós magától adta oda a kártyát. Azt is megígérték neki, hogy visszajuttatják a kártyát, a fotós pedig szabadon távozott.

A vállalkozó indítványozta az előzetes letartóztatásának megszüntetését, amit a bíróság elutasított. A tárgyaláson a másik két vádlottat is meghallgatták, mindketten tagadták a bűnösségüket. A per május 5-én folytatódik.

Olvasóink írták

 • 3. achilleus 2011. május 03. 19:22
  „"Ki vagy te kutya, letépem a fejed" - feljelenti Tasnádi Pétert a VÉSZ vezetője
  http://hirszerzo.hu/belfold/138207_ki_vagy_te_kutya_letepem_a_fejed_feljelenti

  ,,Ki vagy te, letépem a fejed!" Bővebben a mai Magyar Hírlapban
  Tasnádi Péter is licitált volna a bajbajutottak otthonaira, végül a bűnöző lapunk fotósát támadta meg, az árverés botrányba fulladt - http://www.magyarhirlap.hu/hatter/ki_vagy_te_letepem_a_fejed.html

  És videó az árverésről: http://www.veszov.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=56:qne-pofazzal-te-kutya-letepem-a-fejedetq-mondta-a-koeztoervenyes-probazsido-tasnadi&catid=43:2010-video-hirei&directory=75 - címe: "Ne pofázzál te kutya, letépem a fejedet!"”
 • 2. achilleus 2011. május 03. 19:08
  „1. Jozsoci 2011.05.03. 17:33
  Majd az aggódó barátok adakoznak:
  Tasnádi Péter barátai és üzletfelei még 2000. augusztus 24-én levelet írtak Orbán Péter országos rendőr-főkapitánynak. Ebben döbbenetüket fejezték ki az általuk korrekt üzleti partnernek, törvénytisztelő polgárnak, a közjóért tenni akaró és hajlandó mecénásnak tartott vállalkozó előzetes letartóztatásának fenntartása miatt. Mint írták:

  !!!!!!!! Tasnádi Péter úgy él és viselkedik, ahogy a művelt világban (értsd: nem itt) általában élnek az üzleti életben is sikeres értelmiségiek.!!!!!!!!

  A levél aláírói: Szikinger István alkotmányjogász, az állam- és jogtudományok kandidátusa, Kende Péter író, szociológus, Lagzi Lajcsi zenész, műsorvezető, Zámbó Jimmy énekes, Szegő András újságíró, Csötönyi Sándor, a MÖSZ elnöke, az Országos Sportszövetség alelnöke, Szántó Imre a MÖSZ kapitánya, az ökölvívó olimpiai csapat edzője, Molnár István MÖSZ-elnökségi tag, Erdei Zsolt ökölvívó világ-, Európa-bajnok, Wichmann Tamás kenuvilágbajnok, olimpiai ezüstérmes, Nemzetközi fairplay-díjas, Korda György előadóművész, Balázs Klári előadóművész, Ganxta Zolee zenész, Lang Györgyi és Falusi Mariann énekesnők (Pa-Dö-Dő), Gyurácz Eszter fitneszvilág- és Európa-bajnok, Nick Árpád szkandervilágbajnok, Guinness-rekorder, Növényi Norbert birkózó olimpiai bajnok, kick-bokszvilág- és Európa-bajnok, Frölich Róbert főrabbi, Zoltai Gusztáv, a Budapesti Zsidó Hitközösség igazgatója, Zalatnay Sarolta író, énekes, Schobert Norbert - ,,aerobik Norbi" - tornász, Bíró Ica testszépítő, Grigalek Gábor orvos, Tarnóczi Péter főorvos, Steblich Gábor orvos, Bochkor Gábor műsorvezető, Somló Tamás zenész, Horváth Éva, Miss World Hungary, Pető György riporter, Mészöly Kálmán, a HLASZ szakmai igazgatója, Simon Tibor labdarúgó, Mathesz Imre válogatott labdarúgó, Gombos István labdarúgóedző, Nahoczy László labdarúgó technikai vezető, Pális Attila kenuvilágbajnok, Pindák László labdarúgóedző, az FTC Baráti Club elnöke, Rózsa Norbert Európa-, világ- és olimpiai bajnok, európai csúcstartó, Náray Tamás ruhatervező, Falb Magdolna ruhatervező, Gergely Gábor asztalitenisz-világbajnok, Nacsa Olivér humorista, Bagi Iván humorista, Kordé Emese fitneszvilág- és Európa-bajnoki ezüstérmes, Kertész István üzletember, Neményi Béla üzletember, táncdalénekes, Farkas Imre üzletember, az Interest Rt. elnök-vezérigazgatója. - http://www.mno.hu/portal/92605”
 • 1. Jozsoci 2011. május 03. 17:33
  „Szerencsétlen embert hogy meghurcolják! Számlaszámot kéne nyitni neki a részére adakozóknak. Rám ne számítson.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Országgyűlés: ismét napirenden a kormány- és köztisztviselők felmenthetősége

Az Országgyűlés ma tárgyalhatja a kormány- és köztisztviselők jogállásáról szóló törvények módosítását. Tovább olvasom