Délmagyar logó

2017. 09. 25. hétfő - Eufrozina, Kende 8°C | 18°C Még több cikk.

Újabb Molotov koktélos támadás - Meghaltok!

Pusztadobosi - Nem csak Molotov-koktél robbant a pusztadobosi családi ház udvarán, a lakók találtak egy kartonpapírt is a kerítésre akasztva, amire az volt írva: "Meghaltok!"
A család reggel 7-kor a durranásra ébredt fel, amikor kimentek, benzinszagot éreztek, és hallottak egy autót is elszáguldani. A család 1 éve költözöttPusztadobosra, korábban Nyírmadán laktak, ahol szintén megtámadták őket, akkor az ablakaikat dobálták be. A rendőrség közveszély okozása miatt indított eljárást, még gyűjti az adatokat, még vizsgálják, hogy mi okozhatta a támadást - mondta Fülöp Gergely, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense. A család azt állítja, nem volt tartozása. A rendőrök fokozott ellenőrzést vezettek be a településen. A házban 12 ember volt a Molotov-koktélos támadás idején, köztük 8 gyerek. Senki nem sérült meg.

Olvasóink írták

 • 18. polarbear 2008. november 23. 14:29
  „10.hsz.
  ez a "magyarok" minden ilyen cikkhez hasonló mély filozófiai eszmefuttatást közöl...:-).és mindig emberére akad.:-))))”
 • 17. Imrebá 2008. november 20. 21:58
  „Halihó fiatalok!
  Érdekes ez a molotov koktél,úgy látom csak két csoport vonzza ebben az országban napjainkban.
  Az MSZ(M)P,meg a szimpatikus fekák....”
 • 16. Zejko 2008. november 20. 18:57
  „Ha etnikai indok lenne ahoz több kell akkor nem dobáloznak a magyarok hanem fogja magát az egész falu és felgyujtják a telepet ahogy olaszországban cseheknél ,szlovákoknál ,spanyoloknál érdekes hogy mindig romák ellen?!Ha etnikai ok miatt ölnének szélsőséges csoportok akkor márt a "szeretett politikusaink" közül is márt hullottak volna!!De nincs történelme magyarországon a szeparatizmusnak mint Baszkföldön vagy az ireknél!!Pécsen nem biztos hogy olyan nehéz yugo gránátot szerezni közel a határ!!Jelentős horvát kissebbség vagy szerb!!Durva hogy az ember bekapcsolja a tv ét és csak ez folyik ,meg felmerülnek a 90 nes évek!!!”
 • 15. Majoranna,MajorTamáshúga 2008. november 20. 18:36
  „Szép új világ:):):)

  Nem megmondtam, hogy egyszer a magyarok besokallnak,retkek?:D”
 • 14. molotovkoktél 2008. november 20. 16:39
  „Basszus miért kell már megint cigókról olvassak magyar oldalon?! Szarok rá, felőlem az összes megsülhetett volna.
  Legalább amíg a saját fajtájukat irtják, addig se a fehérembert gyilkolják/rabolják.”
 • 13. TELSTAR 2008. november 20. 16:31
  „Úgy néz ki, hogy a romák elkezdték egymást irtani? Akkor nem jött be a libsik terve velük kapcsolatosan...”
 • 12. ultra 2008. november 20. 15:35
  „Már várom a holnapi cikket!

  Remélem lesz benne vagy 3 robbantásos cikk...”
 • 11. bespin 2008. november 20. 15:25
  „Nekem szólt a 10. hsz?
  Ha igen, akkor fejtsd már ki bővebben, hogy a hozzászólásoddal milyen mély filozófiai gondolatokat akartál tudtunkra hozni?”
 • 10. magyarok 2008. november 20. 15:15
  „Tényleg gyökér? De jó hogy te hibátlan vagy! Az a legszebb benne, hogy neked ez a hozzászólás ennyit mondott! :)”
 • 9. Naca 2008. november 20. 15:05
  „Egy másik hírportál szerint Ózd környékéről költöztek a jelenlegi helyre és semmit nem tudnak róluk a helyiek. Nem elég az, hogy 12-en élnek egy házban, ráadásul ebből nyolc gyerek? Ez mindent elmond. De különben arról nem olvastam, hogy romák lennének, de ahol ennyi gyerek van, egyértelmű. Jócskán lehet vaj a fejükön, ha még ide is utánuk mentek! Vannak olyan családok akik településről településre mennek, mindenhol csak a baj van velük.”
 • 8. bespin 2008. november 20. 15:01
  „Egy inger + két inger = hány inger??
  Egy szó a hányinger, okos!”
 • 7. magyarok 2008. november 20. 14:59
  „huh basszus az embernek hány igere van tőletek!”
 • 6. bespin 2008. november 20. 14:14
  „Az uzsorások elleni elkötelezett küzdelméről ismert Mali Zoltán, Drávapiski polgármestere a stop.hu-nak beszélt arról, hogy az elmúlt hónapok, hetek cigányok elleni támadásainak hátterében alvilági leszámolások állnak.
  Szó sincs etnikai támadásról, sem Pécsett, sem Debrecenben, sem Nagycsécsen, sem pedig Tarnabodon. Nem a romákat akarták kiirtani. Az igazi okok az uzsoramaffia háborújában keresendőek. Akárcsak 2004-ben, újra a piac felosztásáért folyik a háború - állítja Mali Zoltán, Drávapiski polgármestere, aki elsőként üzent hadat a szegények kifosztóinak.
  Sokan azt gondolják, hogy a Gárda titkos sejtjei az éjszaka leple alatt osonnak a romák házaihoz, hogy azokat felgyújtsák, a benne lakókat pedig halomra lőjék. A módszerek azonban a rendőrség szerint nem erre utalnak. Sokkal inkább úgy tűnik, hogy alvilági leszámolások folynak.
  "Az országban eddig nyolc komoly hatalommal bíró uzsorást tartóztattak le. Erejük ezáltal meggyengült, így megpróbálják tőlük átvenni a hatalmat az eddig háttérbe szorított alvilági figurák" - fejtette ki Mali Zoltán, aki tapasztalta már az uzsorások módszereit, hiszen előfordult vele, hogy egy uzsorás testőreivel rontott rá a polgármesteri hivatalban, hogy megfenyegesse őt, de volt már komolyabb vesztesége is, amikor kutyáját valaki agyonverte, és kapuja elé dobta.
  Drávapiski első embere szerint senki nem méri fel, hogy mekkora üzlet ez a bűnözői csoportoknak. Egy megye viszonylatában több 10 millió forint vándorol az uzsorásokhoz, és szépen lassan mindenki ingatlanát megszerzik. Somogyban ismert egy olyan uzsorás, aki egy település egész utcáját birtokolja.
  A kedd esti, pécsi merénylet esetében, amelyben egy férfit és annak feleségét gyilkolták meg kézigránáttal, állítólag ugyancsak jelentős összeggel tartoztak hitelezőiknek. Ők néhány nappal korábban megkapták az utolsó figyelmeztetésüket, nem vették komolyan.
  Nagy Tibor, a nagycsécsi támadás túlélője - akinek testvérét és feleségét gyilkolták meg ismeretlenek - ugyan azt állítja, senkinek sem tartozik. Az ügyben kihallgatott tanúk azonban tudni vélték, hogy tartozásaik voltak uzsorások felé.
  Másfél hónappal ezelőtt Tarnabodon négy ház ablakán dobtak be Molotov-koktélt, és lőttek be az ablakon. Akkor a sértettek egyike egy nemrégiben történt halálesetre is felhívta a rendőrök figyelmét, melyben egy középkorú férfit hitelezői addig fenyegettek és terrorizáltak, míg az öngyilkosságot nem követett el.
  "2004-ben hasonló területharcok folytak az uzsorások között. A fegyvereket és robbanószereket, melyeket a bűncselekményeknél használtak, nem lehet megvenni az abc-ben. Egy jugoszláv gyártmányú kézigránát beszerzéséhez kell alvilági kapcsolat. Senki ne higgye, hogy vasárnapi szkinhedek akciója történt a Fejlődés utcában" - fejtette ki az ügyet vizsgáló zsaruk egyike, aki osztja Mali Zoltán véleményét, kiegészítve azzal, hogy nemcsak területharcról, hanem az adósok megfélemlítéséről is szó van. Egy-egy ilyen haláleset után nemhogy a házukról, de még az éppen akkor használt ruháikról is lemondanak az adósok, csak nehogy hasonló sorsra jussanak.”
 • 5. molotovkoktél 2008. november 20. 13:00
  „szegín ártatlan romákokat báncsák megint a rászisták, biztos minden ok nélkül
  "Csak azért, mert egészséges barna színe van a szép kis 12 fős családnak?"LOL”
 • 4. dodó 2008. november 20. 11:15
  „"...korábban Nyírmadán laktak, ahol szintén megtámadták őket..."

  Vajon miért? Csak azért, mert egészséges barna színe van a szép kis 12 fős családnak? Vagy mint a tegnapi hír esetében: "a rendőrség előtt nem voltak ismeretlenek"?”
 • 3. papsajt 2008. november 20. 08:56
  „Szerintem Drazsé már tudja,hogy a KurucInfo szerkesztője volt:)”
 • 2. bespin 2008. november 20. 08:38
  „A Boráros téri késelés nem hír??? Pedig vér is folyt!
  Nem hír , mert Tomcat haverja volt a sértett.
  A jó magyar média ismét bizonyítja hovatartozását.Hányinger keltő....”
 • 1. bespin 2008. november 20. 08:27
  „Elkezdődött a gazdasági válság uzsoráséknál? Nem fizet az adós? Kell egy kis ösztönzés?
  Biztos ez is rasszista, szemét, gané, fasiszta, szélsőjobbos, skinhead támadás volt!
  A mai első c. cikk itt van, lesz még?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Idén 221 -gyel kevesebb halott az utakon

Idén, az év első kilenc hónapjában 8 százalékkal kevesebb közúti közlekedési baleset történt, mint a tavalyi év azonos időszakában. Tovább olvasom