Délmagyar logó

2018. 11. 19. hétfő - Erzsébet 1°C | 5°C Még több cikk.

Újra itt Ne Vásárolj Semmit! nap

Ezen a napon ne vásároljanak semmi a fogyasztók, inkább tájékozódjanak a termékekről és a mögöttük levő cégekről - ezt tanácsolja Tudatos Vásárlók Egyesülete a 2007-es Ne Vásárolj Semmit! nap alkalmából.
A szervezet pénteken elindította a Tudatos Vásárló Cégmércét, amely eddig mobiltelefon-szolgáltatók, tejtemék és tisztítószer gyártók adatait hasonlítja össze.

A Ne Vásárolj Semmit Napnak Magyarországon már nyolcéves hagyománya van. Azokban az országokban, ahol a fogyasztói "kultúra" már korábban kialakult, jó tíz éve tartják meg a "fogyasztói böjtöt". Az idén több mint hatvan országban több százezer ember vesz részt az egynapos vásárlási szünetben. A Tudatos Vásárlók Egyesületéne (TVE) azt tanácsolja, hogy éljenek a fogyasztók információhoz való jogával, és vásárlás helyett tájékozódjanak a leggyakrabban vásárolt termékekről, és a mögöttük álló vállalkozásokról.

A fogyasztói tájékozódást segíti a TVE kelet-közép-európai régióban egyedülálló projektje, a Tudatos Vásárló Cégmérce. A cegmerce.tudatosvasarlo.hu honlapon elérhető összehasonlító táblázatot november 30-án, a Ne Vásárolj Semmit! napon indította el az egyesület.

Egyelőre mobiltelefon-szolgáltatók, tejtermék -és tisztítószer gyártó cégek összehasonlítása nézhető meg az oldalon. A vállalatokat olyan paramétereket alapján vizsgálták, hogy például használnak-e génmódosított összetevőket, végeznek-e állatkísérleteket, mennyire szennyezik a környezetüket, milyen a marketing tevékenységük, munkaügyi szabályokat betartják-e vagy hogy folyamatban van-e bojkott velük szemben.

Olvasóink írták

  • 2. usb wine 2007. december 09. 17:14
    „http://ex-homar.blogspot.com/2007/12/usb-wine-buy-drink-from-your-computer.html”
  • 1. MJ23 2007. november 30. 13:27
    „Asszem én bebukom azt a mai akciót, mert muszáj bevásárolnom! :(”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Felpörögnek a siker motorjai

Tovább olvasom