Délmagyar logó

2017. 07. 25. kedd - Kristóf, Jakab 18°C | 29°C Még több cikk.

Újra kinyit a zalaegerszegi jégcsarnok

Néhány napon belül újra kinyit a zalaegerszegi jégcsarnok; a létesítményben az energiaszolgáltató kedden visszakapcsolta az áramot, így szinte azonnal elkezdődött a jégkészítés - közölte Molnár Ernő, a Zalaegerszeg Jégsportjáért Alapítvány kuratóriumi elnöke kedden.
Vladimír Babic, a létesítmény igazgatója - aki hét éve a dunaújvárosi hokis utánpótlásnál tevékenykedik - a látogatóknak új lehetőséget, élményeket szeretne biztosítani a jéghez köthető sporttevékenységekhez. A szlovák edző fontosnak tartja, hogy minél többen tanuljanak meg korcsolyázni és a legkisebbek is sajátítsák el, hogyan lehet mozogni a jégen. Ha már adottak a feltételek, a felnövekvő nemzedék a "mozin, focin" kívül ismerkedjen meg egy más lehetőséggel is - fogalmazott.

A jégidő használatáról az alapítvány megállapodást írt alá a zalaegerszegi önkormányzattal, így a gyerekek 5-20 éves korig térítésmentesen tanulhatnak meg korcsolyázni. A korcsolyatanítás, jégsportcsapatok - Zalai Titánok, szinkronkorcsolyások - edzése mellett a közönségkorcsolyázásra, jégdiszkóra is lesz majd lehetőség a csarnokban.

Kiss Zsolt, a felügyelő bizottság elnöke arról tájékoztatta az MTI-t, hogy az alapítvány a tulajdonos MKB Bankkal 2010 április végéig szóló bérleti szerződést írt alá. A tulajdonos bank mindössze annyit kért az alapítványtól, hogy "jó gazda módjára" bánjanak a létesítménnyel, ezért a közüzemi díjakon kívül mindössze eszmei - mintegy ezer forint - bérleti díjat kell fizetni havonta.

A tulajdonos bank kommunikációs igazgatósága korábban arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a jégcsarnokot üzemeltető társaság 2008-ban jutott a felszámolás sorsára, amivel komoly veszélybe sodorta a zalaegerszegi jégsport fennmaradását. A társaság legnagyobb hitelezőjeként az MKB Bank 2009 januárjában még a kényszerű tulajdonba vételt is vállalta, hogy biztosítsa a jégcsarnok működési feltételeit.

A bérlőként, majd később vételi szándékkal megjelenő Markó Galéria Kft.-vel a bank megállapodott a csarnok üzemeltetéséről, majd megvásárlásáról. Miután azonban a kft. a közműdíjakat sem fizette ki, ez év szeptemberében az áramszolgáltatás is megszűnt a csarnokban.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nagy arányú adócsökkentést ígér Orbán

Lesz 2010-ben egyszeri, nagy arányú adócsökkentés, ha a Fidesz kerül kormányra - jelentette ki Orbán… Tovább olvasom