Délmagyar logó

2017. 12. 15. péntek - Valér 6°C | 13°C Még több cikk.

Újra termelnek

A régió üzemeinek többségében már karácsony előtt befejezték az óesztendőt. Hosszú „kihagyás”, hosszú szabadság után hétfőn kezdték a munkás új esztendőt. Már ahol elkezdték.
Az Audi Hungaria Motor Kft.-ben december 19-én leállt a termelés. Karácsony hetében és a két ünnep között csupán százas nagyságrendben dolgoztak a nagyvállalatnál. Volt munkája a karbantartóknak, dolgoztak új sorok beállításán, illetve gépek áthelyezésén is. Az Audinál a tegnap reggeli munkakezdéskor az irodai alkalmazottak és a motorgyártók kezdték az évet. Mint Lőre Péter, a cég kommunikációs igazgatója elmondta, a társaság járműgyártói jövő hétfőn kezdik meg az esztendőt.

Kedvezett az időjárás

A Graboplast-holding győri gyárait és tatabányai üzemét nem számítva tegnap megkezdődött a gyártás. A nagyvállalatnál karácsony előtt állt le a termelés, a kiszállítás azonban szilveszterig folyamatos volt. Mint Mónus Ágnes információs vezető elmondta, kedvező volt a cég számára az időjárás. Valamennyi áruért érkezett kamion célba ért. A Graboplast kecskeméti parkettaüzemben tegnap megkezdődött a termelés, míg a társaság tatabányai üzemében megkezdődött a négy méter széles padlószőnyeg gyártására alkalmas, termelésbővítő, másfél milliárd forintba kerülő fejlesztés előkészítése. A holding győri gyáraiban egy hét múlva kezdődik a gyártás.

Bőséges megrendelés

Nem állhatott le a termelés a Soproni Szőnyeggyár Rt.-ben az ünnepek között, mivel a megrendeléseknek eleget kellett tenni. Járfás Zoltán elnök-vezérigazgató a Kisalföldnek elmondta, természetesen karácsony és újév ünnepnapnak számított náluk is, egyébként azonban folyamatos műszakban dolgoztak munkatársai. Bár a korábbi években a szabadságokat nyári és téli leállással adták ki, a megrendelések bősége miatt erre most nem volt lehetőség.
A soproni sörgyárban a kiszerelőüzemek, azaz a palackozók elegendő készletet halmoztak fel az ünnepek előtt, így – a gyár történetében először – nem dolgoztak az év végén. A technológiai részleg, ahol a sör főzése és erjesztése folyik, viszont mindvégig üzemelt és a leltározással megbízott munkatársak is dolgoztak az esztendő utolsó napjaiban. Tegnaptól már minden részleg teljes erőbedobással dolgozik – tudtuk meg Németh Árpádtól, a Brau Union Hungária Sörgyárak Rt. vezérigazgató-helyettesétől.

Akik pihenhettek

Pihenhettek a Falco-Sopron Irodabútor Kft. munkatársai, a termelés ugyanis már december 22-én leállt, s csak tegnap indították újra a gépeket. Bakonyi Gábor igazgató elmondta, december 22. után csak a leltározók, valamint a könyvelésen és a kereskedelmi részlegen dolgoztak.
A téti központú Sokoró Kft.-be hetvenkét Győr-Moson-Sopron, illetve Veszprém megyei településről járnak dolgozni. A tegnap reggeli hóesés miatt néhány perc késéssel futottak be a munkásokat szállító autóbuszok. Mint ifj. Majsa Sándor ügyvezető igazgató elmondta, a cég partnereihez igazodva december 19-én fejezték be az óesztendőt – minden tekintetben sikeresebben az előző évinél és az idei kilátások is jók. Az évkezdés lendületes volt. A társaságnak sok a munkája.
A Győri Keksz Kft.-ben ugyancsak karácsony előtt fejeződött be a munka, a leállított gépsorokat a karbantartók vették birtokukba. A társaságnál tegnap kezdődött az új évi munka, mint Philippe Carreau vállalatigazgató közölte, a társaságnál a két és fél éve kezdődött reorganizációs program a tervek szerint 2004 végéig fejeződik be. A létszámleépítés zömmel befejeződött, és a gyártósorok egy részét is sikerült már Győrből a cég székesfehérvári üzemébe költöztetni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tim Berners-Lee a birodalom lovagja lett

II. Erzsébet angol királynő lovaggá ütötte Tim Berners-Lee-t, a World Wide Web… Tovább olvasom