Délmagyar logó

2017. 09. 21. csütörtök - Máté, Mirella 11°C | 17°C Még több cikk.

Újrakezdődött a Zsanett-ügy tárgyalása

Megkezdődött hétfőn reggel a Fővárosi Bíróságon a Zsanett-ügy tárgyalása: a fiatal lány azt állítja, hogy másfél évvel ezelőtt több rendőr megerőszakolta. A lány az állítja, hogy májusban a Múzeum körúton öt rendőr állította meg a kocsiját, majd meg is erőszakolták.

Óriási médiaérdeklődés mellett elkezdődött hétfőn reggel a Fővárosi Bíróságon a "Zsanett-ügy" pótmagánvádas tárgyalása. A lány az állítja, hogy májusban a Múzeum körúton öt rendőr állította meg a kocsiját, majd meg is erőszakolták. Bár az ügyészség korábban megszüntette az eljárást az egyenruhások ellen, a lány ügyvédje úgynevezett pótmagánvádat nyújtott be, azaz a mai tárgyaláson már ő maga képviseli a vádat.

A lány az állítja, hogy 2007 május 4-én hajnalban a Múzeum körúton öt rendőr állította meg a kocsiját, majd meg is erőszakolták. Bár az ügyészség korábban megszüntette az eljárást az egyenruhások ellen, a lány ügyvédje úgynevezett pótmagánvádat nyújtott be, azaz a hétfői tárgyaláson már ő maga képviseli a vádat.

A hétfői tárgyaláson először Tuza Péter, Zsanett jogi képviselője ismertette a vádat, amely szerint a rendőrök egy kisebb szabálysértés, az iratok otthon felejtése ürügyével megzsarolták a fiatal lányt, közölték vele, hogy "természetben is fizethet" majd egyikőjük megerőszakolta. Ezután a bíróság megkezdte az öt vádlott meghallgatását, de mert mindannyian éltek a hallgatás jogával Nyilas Levente bíró ismertette korábbi az ártatlanságukat hangoztató vallomásaikat.

A tervek szerint a bíróság szerdán hallgatja meg Zsanettet és a két pszichológus szakértőt, pénteken és a jövő héten pedig tanúkat hallgatnak meg.

Bár az ügyészség korábban megszüntette az eljárást az egyenruhások ellen, a lány ügyvédje úgynevezett pótmagánvádat nyújtott be, azaz a hétfőn kezdődő tárgyaláson ő maga fogja képviselni a vádat. Az ügyvéd előzetesen csak annyit árult el, hogy pártatlan eljárást szeretne.

A nagy botrányt kirobbantó ügy tavaly nyáron indult az akkor 21 éves Zsanett feljelentésével. Azt állította, hogy május elején rendőrök leintették autóját a fővárosi Múzeum körúton, majd azt mondták, hogy előállítják. A lány szerint ehelyett egy félreeső utcába hajtottak vele, ahol ketten megerőszakolták, ezután pedig pénzt követeltek tőle.

A rendőrök ezzel szemben azt állították, hogy a lánynál nem voltak papírok, ezért hazavitték.

A történtekkel kapcsolatban a nyomozó ügyészség az akkori Rendészeti Biztonsági Szolgálat (REBISZ) 5 rendőrét őrizetbe vette, majd egy hónapnyi előzetes letartóztatás után kiengedték mindegyiküket. Az ügyészség tavaly decemberben bejezte a nyomozást: az erőszakos nemi közösülés gyanújában bűncselekmény hiányában, míg a vesztegetés gyanújában bizonyítottság hiányában szüntette meg az eljárást. A katonai büntetőeljárásban a szolgálati hely elhagyása miatt azonban a rendőröket első fokon elítélték.

A lány azonban nem adta fel és ügyvédje pótmagánvádat nyújtott be a Fővárosi Bíróságra. Ez annyit jelent, hogy a vádat maga az ügyvéd fogja képviselni. Az első tárgyalási nap hétfőn reggel lesz a Fővárosi Bíróságon.

Tuza Péter, a lány ügyvédje a Független Hírügynökség kérdésére mindössze annyit mondott, hogy előzetes várakozásokat megfogalmazni jogászként - véleménye szerint - inkorrekt lenne. Mint mondta, egyetlen elvárása van: hogy ez az eljárás pártatlan és tisztességes legyen.

Olvasóink írták

 • 7. Lutetia 2008. november 17. 12:59
  „Azért mindenképpen megnyugtató lett volna, ha az állítólagos tett színhelyén található töméntelen sok térfigyelő kamera felvételeit nem a bejelentés után három héttel kéri be az ügyészség, amikor azokat már letörölték. Ez minimum aggályokat vet fel. Szép magyar szokás a (terhelő?) bizonyítékok eltüntetése. Ha így dolgozik az ügyészség, a rendőrség, akkor én mi alapján higgyek a derék rendőrök makulátlanságában?”
 • 6. zoltanz 2008. november 17. 10:09
  „Ez az egész Zsanett ügy csak arra jó, hogy a média elterelje a figyelmet az igazi problémákról. Amíg ezt csámcsogja az ország, ez osztja meg az embereket, nem azzal foglalkoznak, ami igazán fontos lenne.
  3. N.P. hozzászólónak tökéletesen igaza van.
  Teljesen mindegy, milyen ítélet születik, úgyis mindenki azt gondol, amit akar. Mert amíg a bírát simán meg tudja venni egy szarházi ászostanácsosasszony, amíg a rendőrség előregyártott, istentudjamivanbenne kihallgatási jegyzőkönyvet írathat alá a majdezviszielabalhét -a valóságban talpig becsületes - emberrel, amíg büntetlen a hivatali hatalommal való visszaélés, zsarolás, hamisítás, számlagyártás, hitel és biztosítási csalás, addig mindenki csak saját magában bízhat. Mert ennek az egész államgépezetnek a korrupció a motorja.”
 • 5. katcsi 2008. november 17. 08:00
  „nem életszerü az egész
  öszintén sajnálom a rendörök családját!
  az eröszaknak volt / Van/ nyoma.............
  amit nem találtak meg.............
  a kis csaj az egyik rendörrel régen 1 utcában is lakott..........
  a másik rendör srác honapokig tisztességesen udvarolt a lánynak mire szóbahozta a lefevés témát.
  az ilyen ember nem eröszakol
  el tudjátok képzelni , hogy egymás után valaki ua nöt mosakodás nélkül ..........ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ
  ZSAnettka agyilag zokni
  s tul sok fej hullott miatta az a baj!!!!!!!!!!
  ja és a menyasszonyok azok akik igazán ismreik a fiúkat!
  ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ
  esetleg nézik e a többi nőt az utcán ha együtt vannak vagy ilyesmi,nem?”
 • 4. netuddki 2008. november 17. 05:31
  „Szerintem csak az ügyvéd karrierjének tesz jót ez az ügy.Véleményem hogy a rendőrők nem követék el az erőszakot.Hihetetlen történet az egész.Ha jól emlékszem a rendőeők közül többen válallták a hazugságvizsgálatot.Volt eredménye?”
 • 3. N.P. 2008. november 17. 05:02
  „csonakos

  Melyik országban élsz? Havonta és tucatszám születnek téves ítéletek. A bíróságok munkamorálja, teljesítménye, korrupciója semmivel sem kisebb az átlagosnál, csak a rendkívüli szakmai összetartás miatt nem tudunk róla.”
 • 2. Konrad 2008. november 16. 23:06
  „Ezt akkor olvasd el: http://hangorienidiocc.blog.hu/2008/11/15/a_tasz_jelentese_a_zsanett_ugyrol”
 • 1. csonakos 2008. november 16. 20:22
  „Tuza Péter szerint akkor az előző eljárás nem volt pártatlan és tisztességes?
  Csak az a jó ítélet ha a lánynak hisznek és bevarrják a rendőröket. Érdekes gondolat és elgondolkodtató. Ezek szerint hazánkban igazságtalan ítéletek születnek. Nem hinném! - de a móri ügy óta nem kizárható.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Két hétig véleményezhetjük az APEH ügyfélszolgálatát

Hétfőtől két héten át tartó akcióba, közvélemény kutatásba kezdett az APEH. Az adóhatóság arra… Tovább olvasom