Délmagyar logó

2018. 05. 21. hétfő - Konstantin 13°C | 24°C Még több cikk.

Újraosztják az uniós egészségügyi forrásokat

A kormányváltás után 18 egészségügyi intézmény panaszának adott helyt Fellegi Tamás fejlesztési miniszter, így olyanok is kaphatnak uniós forrást fejlesztési terveikhez, amelyek az előző kormány alatt kimaradtak a pénzosztásból.
A Népszabadság csütörtöki számában megjelent írásból kiderül, hogy a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (NFÜ) által tavaly októberben kiírt tenderen ezek a pályázók azért nem nyertek, mert elképzeléseiket megalapozatlannak vagy feleslegesnek találták.

A bírálóbizottság javaslatára az NFÜ idén áprilisban hozott döntést a 67,3 milliárd forintos keret szétosztásáról. Huszonkét nyertest hirdettek és négyen tartaléklistára kerültek.

A döntést követő panaszáradatra július 5-én Fellegi Tamás aláírásával olyan válaszlevelek készültek, amelyekben kivétel nélkül helyt adtak a panaszoknak. A miniszternek ugyanaz az irányító hatóság - ugyan már új vezetővel -, az NFÜ illetékes szerve javasolta a kifogások jóváhagyását, amely a korábbi elutasító, illetve költségcsökkentő döntésekkel is egyetértett.

A lap beszámol arról is, hogy 2007-2013 években az uniós tagállamok közül Magyarország költené a legtöbb forrást az egészségügyi ellátórendszer átalakítására, illetve a népegészségügyi programra. Ez az összeg elérheti az 1,7 milliárd eurót. "A források nagy részét már odaítélték. A Nemzeti Erőforrás Minisztérium adati szerint mintegy 132 milliárd forint szabadon felhasználható összeg van 2010-ig."

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

10 magyar vállalat állít ki az EuroShop szakvásáron

Minden eddiginél több, tíz magyar vállalat állítja ki a kereskedelem fejlődését szolgáló kínálatát a… Tovább olvasom