Délmagyar logó

2018. 06. 21. csütörtök - Alajos, Leila 20°C | 29°C Még több cikk.

Uniós forrásból indulnak kórházfejlesztések

Az egészségügy mintegy 60 milliárd forint forráshoz jut - jelentette be Szócska Miklós.
Uniós támogatásból mintegy 60 milliárd forint forráshoz jut az egészségügy, a pénzt kórházfejlesztésekre fordítják - jelentette be Szócska Miklós egészségügyi államtitkár vasárnapi budapesti sajtótájékoztatóján.

Szócska Miklós elmondta: 10 milliárd forintból az onkológiai ellátórendszer fejlesztését folytatják. A fővárosi Uzsoki kórházban, Miskolcon és Veszprémben már zajlik a regionális onkológiai központok fejlesztése. Most Szombathely, Kaposvár, Gyula, Kecskemét, Nyíregyháza, Győr, Szolnok, Pécs, Szeged és Debrecen onkológiai intézményeiben is megindulnak a munkálatok - mondta az államtitkár, kiemelve: "nem lesz 26 helyen onkológiai cetrumocska", hanem minden régióban ott lesz a betegség azonosításához szükséges diagnosztika, a gyógyításhoz szükséges eszköztár.

Mindenki egyértelműen tudni fogja feladatát, "a betegnek nem szabad támogatás nélkül bolyongani a rendszerben" - szögezte le az államtitkár.

Szócska Miklós arra is kitért: az egészségügyi rendszer tavalyi újraszervezése után az látható, hogy a régiók között csökkent a betegvándorlás, de az is, hogy a betegek rövidebb ideig fekszenek kórházban. Eltolódott az ellátások hangsúlya az egynapos ellátások irányába - tette hozzá.

A most bejelentett mintegy 60 milliárd forintos uniós fejlesztési forrásból csaknem 50 milliárd forintot arra fordítanak, hogy a rendszer tavalyi újraosztása után az egészségügyi intézmények képesek legyenek új feladataikat is hatékonyan ellátni. Ebben legalább 60 intézmény érintett.

Szócska Miklós azt mondta, összeadva a már folyamatban lévő és az induló projekteket 300 milliárd forintos fejlesztés zajlik az egészségügyi rendszerben. "Emberemlékezet óta nem volt ilyen fejlesztés a magyar egészségügyben" - fogalmazott.

Az államtitkár térképen is bemutatta az induló fejlesztéseket, valamint az országszerte jelenleg is folyamatban lévő kórházfelújításokat, amelyet az interneten a www.egeszseg.hu oldalon bárki megnézhet. Jelezte, hogy az oldalt folyamatosan fejlesztik, és 1-1,5 év múlva elektronikusan időpontot is lehet majd foglalni a kórházakba.

Olvasóink írták

  • 2. DMagóg 2013. október 06. 14:23
    „"Az egészségügy mintegy 60 milliárd forint forráshoz jut ..."

    Csúnya Unio!”
  • 1. Hód 2013. október 06. 13:22
    „Nocsak ,nocsak, az ellenséges EU pénzéből megy itt is a fejlesztés?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Áder: a szabadság az egész nemzet ügye

A szabadság az egész nemzet ügye, minden ember ügye - mondta az államfő Nagyigmándon, az aradi vértanúkra emlékező ünnepségen. Tovább olvasom