Délmagyar logó

2017. 07. 25. kedd - Kristóf, Jakab 18°C | 29°C Még több cikk.

Ünnepvárás advent fényeivel

Folytatás az 1. oldalról.

Benkovich Ferenc katolikus plébános a nagy találkozás ünnepének nevezte karácsonyt, amikor Isten és az ember találkozik Jézus Krisztusban. „Készülődünk, várakozunk arra, aki pedig itt van közöttünk, mert állandóan eljön hozzánk. Olyan mértékben tudjuk befogadni, amennyire kinyitjuk a szívünket.” Benkovich atya arra kérte a híveket, az adventi nyüzsgésben próbáljanak kis időt szánni az elcsendesedésre, és fogadják be azt, aki ismét kopogtat.
Lentulai Attila református esperes a régi, gyermekkori karácsonyok hangulatát idézte fel, amikor „Krisztus ránk mosolygott szeretteinkkel”. Mi lenne karácsony nélkül? – tette fel a kérdést, a válasz az volt: „Az olyan lenne, mintha a szívünket veszítenénk el.” Az esperes azt kívánta mindenkinek, hozzon számára szeretetet az ünnep, s találjon rá a világ és a szívek megváltójára.
Mesterházy Zsuzsanna evangélikus lelkész arról beszélt, a Megváltó kiemelte az embereket a lelki, erkölcsi mélységből. „A karácsony Isten irántunk való szeretete” – mondta, s „megtanít minket értelmes, tartalmas életet élni”.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Várta már az adventi fényeket?

Tovább olvasom