Délmagyar logó

2018. 10. 23. kedd - Gyöngyi 7°C | 15°C Még több cikk.

Választás 2018 - Feltételei vannak a választási reklámok közzétételének a médiában

Minden kereskedelmi televízió és rádió köteles közölni a Nemzeti Választási Bizottsággal, ha politikai reklámot akarnak közzétenni a választási kampányban.
Feltételei vannak a választási reklámok közzétételének a médiában - hívta fel a figyelmet a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) és a Nemzeti Választási Iroda (NVI) közös közleményben.

Patyi András, az NVB elnöke és Pálffy Ilona, az NVI elnöke minden kereskedelmi televízió és rádió figyelmét felhívta arra: ha politikai reklámot akarnak közzétenni az április 8-i országgyűlési választás kampányában, akkor ezt legkésőbb február 17-én 16 óráig kötelesek közölni a Nemzeti Választási Bizottsággal.
    
Abban az esetben, ha a médiaszolgáltató a megadott határidőig nem nyilatkozik, politikai reklámot nem tehet közzé a kampányidőszakban.
    
A bejelentésnek tartalmaznia kell a politikai reklámok közzétételére szánt időtartamot is, amely nem lehet kevesebb 235 percnél.
    
Az NVB és az NVI elnöke a kiadók figyelmét is felhívta arra: csak azok a sajtótermékek közölhetnek majd politikai hirdetést a választási kampányban, amelyek január 18-án 16 óráig eljuttatják árjegyzéküket az Állami Számvevőszékhez. Ezeket az ÁSZ nyilvántartásba veszi, és honlapján közzéteszi. A sajtótermék köteles ugyanezt az árjegyzékét a honlapján is közzétenni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Trükköznek a cégek, hogy ne kelljen kifizetniük a bérminimumot

A Vasas Szakszervezeti Szövetség alelnöke szerint számos cég úgy módosítja a foglalkoztatott… Tovább olvasom