Délmagyar logó

2017. 05. 27. szombat - Hella 14°C | 24°C Még több cikk.

Választás előtt a szocialisták

Nagy átrendeződés nem várható, de vesztesek lehetnek az MSZP hétvégi tisztújító kongresszusán. A pártelnöki székre egyedüli jelölt Gyurcsány Ferenc - írja a Népszabadság.
Kapott jelölést Szekeres Imre és Lendvay Ildikó is, de mindketten jelezték, hogy nem élnek a lehetősséggel. A két elnökhelyettesi posztért azonban már hárman: Szekeres Imre, Juhász Ferenc és új jelöltként Lamperth Mónika elnöki kabinetvezető száll harcba.

A lap szerint Szekeres sikere biztosra vehető, Juhász Ferenc esetében azonban előfordulhat, hogy "több emeletet is zuhanhat" - fogalmaz a lap. Az elnökség szándékai szerint három alelnököt választanak majd. Erre a posztra a jelenlegi alelnökök - Kiss Péter, Hiller István, Ujhelyi István - mellett bejelentkezett Mesterházy Attila is.

Az elnökségi tagságért nagyobb a tülekedés lesz. Versenybe száll Puch László volt pénztárnok és Veres János pénzügyminiszter. Szintén elnökségi tagságra aspirál Szabó Vilmos, Gőgös Zoltán, Oláh Lajos és Tóbiás József - közülük azonban várhatóan többen vissza fognak lépni - olvasható a lapban.

Olvasóink írták

 • 13. achilleus 2009. március 18. 10:50
  „Aktáik vannak. Tanultak a pécsi és debreceni ellenszegülők példájából. Gyáva népség, semmi más.”
 • 12. maci52 2009. március 17. 16:44
  „Ez most MSZP vagy MSZMP lista? A nevek nagyon ismerősek Kádár elvtárs idejéből!Szegény HAZÁM mivé tettek ezek az "emberek"bocs,gazemberek!!!!!!!!!”
 • 11. sós 2009. március 17. 15:56
  „Szegény MAGYARORSZÁG mivé lettél,az mszp által!”
 • 10. petermeister 2009. március 17. 15:54
  „ellenjelölt nélkül szerintetek tud nyerni???”
 • 9. emigrans 2009. március 17. 14:34
  „Bárcsak akasztás előtt lennének :)”
 • 8. Logaritmus 2009. március 17. 14:28
  „gardista33: többen voltak a gárda rendezvényén mint a fideszén? Na és?!
  http://w.blog.hu/2009/03/14/tul_a_csucson_4

  "Az ellenzéki szavazók választáson kívül is hadat viselő magja szélesebb is, aktívabb is, mint a többieké. Ezek egyszerűen szeretnek tüntetni, gyűlni, kifütyülni, online agitálni, összekapaszkodva öngyújtózni jobbosrockra, Schmitt Pálra és Orbán Viktorra. Társkereső hirdetésben kikötni, hogy nemzeti érzelmű, Dacia Logan hátuljára Nagy-Magyarországot ragasztani, pártállásukat fennhangon megvallani. Ők nem méregetik gyanakodva az árut, hanem direkt traccsolni, klubéletet élni mennek a zöldségesükhöz, és ők kérnek elnézést, ha a tojás esetleg záp. Tipikus megtestesülése ennek a habitusnak a polgári kör.

  Közösségként élik meg a pártválasztásukat, tulajdonképpen egy gyülekezetnek tekinthetők.

  Körülöttük persze ott gomolyognak a szociális népszavazással, illetve a 2002 óta tartó szakadatlan hazudozással lekenyerezettek, vagy a saját balsorsukért a kormányt - akár joggal - vádoló protestszavazók.

  A baloldal - és a gyülekezet-mentalitástól idegenkedő liberálisok - jóval ritkábban élik meg ilyen intenzíven azt a fejleményt, hogy több párt közül választhatnak. Nem járnak össze egymás baloldali érzelmét szagolni, kocsijukat nem matricázzák fel szimbólumokkal - nincs is olyanjuk -, nem telefonálnak be és nem mennek a másik gyűlésére kerepelni.

  Ez talán az egyik oka az ódzkodásuknak: nehezen értik, miért ér valakinek ennyi energiát, időt és önhergelést, hogy ő fideszes. Orbán részben ezért gyanús: azok a túlbuzgó mániákusok teszik azzá, akik közben szentül hiszik, hogy segítenek neki."”
 • 7. Logaritmus 2009. március 17. 14:27
  „Mathiasking: úgy tudom a Fideszben utoljára valamikor 10 éve volt Orbánnal szemben ellenjelölt, bizonyos W-vel kezdődő nevű aki azóta már nem is mer politizálni. :)”
 • 6. gardista33 2009. március 17. 14:23
  „Március 15-én 650 gárdistát avattak! A Jobbikos rendezvényen többen voltak, mint a Fideszén - képgalériákkal frissítve!
  2009-03-16 21:43 barikád.hu

  * Aktuális

  * Küldje el ismerősének!”
 • 5. flexsnake 2009. március 17. 13:55
  „Nehéz úgy veszteni ha ő az egyetlen jelölt :D”
 • 4. lopicigazsi 2009. március 17. 13:38
  „Hogy egymást írják a FAL-ra!!! www.afal.hu - Ha meg ők nem, hát mások úgyis írják.”
 • 3. Mathiasking 2009. március 17. 13:22
  „Diktatúrában nincs is más jelölt, csakegy!

  Duncan MacLeod, a Hegylakó: Csak egy maradhat!”
 • 2. mugri 2009. március 17. 10:35
  „A Zórbánn moccskosss manccsa betöte a lábátt a Népszabaccssággbajis, amaji vezírcikkkbe elakarlyák kűdennija mi Flletónkott. Ezmán télleg borrzadájj, he-he:)))”
 • 1. comet 2009. március 17. 09:01
  „ezt az egész szégyenteljes bagázst elvihetné már a víz, ahogy az MDF-fel is történik.
  Választani az országnak kéne, és nem jövőre hanem most, mielőtt ez a dilettáns élősködő agaleri végleg tönkretesz mindent.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mumifikálódott holttest a sínek mellett

Mumifikálódott holttestet találtak vasúti munkások hétfőn Ménfőcsanak és Győrszemere között a vasútvonal mellett. A férfi egy évvel ezelőtt halhatott meg. Tovább olvasom