Délmagyar logó

2018. 02. 17. szombat - Donát -2°C | 7°C Még több cikk.

Választójog: új egyeztetést javasol az MSZP

A párt elfogadná a korábban arányos, azaz listás szisztémát javasló, vegyes választási rendszert.
Az MSZP új, pártok közötti egyeztetést sürget a választójogi reformról. A korábban arányos, azaz listás szisztémát javasló szocialisták elfogadnák a vegyes választási rendszert, de véleményük szerint ebben az esetben a parlament létszáma vélhetően több kell, hogy legyen kétszáznál.

Molnár Zsolt országgyűlési képviselő pénteken sajtótájékoztatón elmondta: továbbra is helyesnek tartják előző, kétszáz tagú Országgyűlést és tisztán listás választási rendszert kezdeményező indítványukat.

De mivel a Fidesz ragaszkodik a vegyes rendszerhez, az MSZP kész elfogadni azt és támogatni az egyéni választókerületek megtartását - tette hozzá.

Ebben az esetben azonban az MSZP szerint újra kell gondolni a parlament létszámának csökkentését, mivel egy vegyes rendszerben vélhetően nem elég kétszáz képviselő, az országgyűlési helyek számát kis mértékben növelni szükséges.

Hozzátette: azt javasolják, hogy ha vegyes választási rendszer lesz, az egyéni választókerületek mellett országos és kompenzációs lista is legyen.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Orbán: újabb spekulációs támadás várható Magyarország ellen

A miniszterelnök azt mondta, úgy készül, hogy december közepe táján újabb spekulációs támadás lesz… Tovább olvasom