Gyűjtse össze az érdekes cikekket a címek mellett lévő később elolvasom ikonokkal!

Szeged - delmagyar.hu

2015. 03. 30. hétfő - Zalán

Még több

Itt vagyok: Nyitólap > Belföld - Magyarország hírei > Változatlan formában fogadhatja el a médiaszabályozást a Ház

Változatlan formában fogadhatja el a médiaszabályozást a Ház

A korábbival megegyező tartalommal, de már házszabályszerűen fogadhatja el az Országgyűlés a médiaszabályozást.

MTI - 2012.06.03. 13:25
Megosztás: Facebook Twitter E-mail
A korábbival megegyező tartalommal, de már házszabályszerűen fogadhatja el az Országgyűlés hétfőn az államfő által megfontolásra visszaküldött, a tömegkommunikációról és a médiatartalmak alapvető szabályairól szóló törvény módosítását a közigazgatási és igazságügyi miniszter vasárnap beterjesztett zárószavazás előtti javaslata nyomán.

Narvacsics Tibor, az eredeti javaslat előterjesztője - az Áder János köztársasági elnök által az Országgyűlésnek eljárási hiba miatt visszaküldött - médiaszabályozás vitatott paragrafusával megegyező zárószavazás előtti módosító javaslatot nyújtott be vasárnap – derül ki a parlament honlapján közzétett irományból.

A köztársasági elnök a héten azért küldte vissza megfontolásra a Háznak a médiaszolgáltatásokkal és a sajtótermékekkel összefüggő egyes törvények módosításáról szóló, május 24-én elfogadott jogszabályt, mert házszabályellenesnek ítélte a fideszes L. Simon László egyik zárószavazás előtti módosító indítványának benyújtását. Az államfő emlékeztetett arra, hogy az Országgyűlés házszabálya rögzíti: a zárószavazás megkezdése előtt írásban módosító javaslatot csak akkor nyújthat országgyűlési képviselő bármely korábban megszavazott rendelkezéshez kapcsolódóan, "ha a megszavazott rendelkezés nincs összhangban az Alaptörvénnyel, törvénnyel, a törvényjavaslat már megszavazott rendelkezésével vagy a törvényjavaslat módosítással nem érintett valamely rendelkezésével, illetve ha az egységes javaslat nem felel meg a jogszabályszerkesztés vagy a nyelvhelyesség követelményeinek".

L. Simon László javaslata a médiaszolgáltatásokról és a tömegkommunikációról szóló törvény 66. paragrafusát, a közösségi médiaszolgáltatásról szóló fejezetet változtatta volna meg, ezt a paragrafust pedig a közigazgatási és igazságügyi miniszter eredeti törvényjavaslata nem érintette.

A házszabály ugyanakkor az előterjesztőnek lehetőséget ad arra, hogy ilyen paragrafusokhoz is módosítást készítsen a zárószavazás előtt.
A közigazgatási és igazságügyi miniszter vasárnap L. Simon László korábbi javaslatával megegyező tartalmú javaslatot terjesztett be. A vitatott bekezdés a közösségi médiaszolgáltatások elismerésével kapcsolatban egy új kitételt tartalmaz: azok a médiatanács által a médiaszolgáltatásokról és a tömegkommunikációról 2010-ben elfogadott jogszabály alapján indított eljárásban ismerhetők el. A törvényi változtatás célja, hogy a médiaszabályozás megfeleljen az Alkotmánybíróság tavaly decemberi határozatának, amely hatályon kívül helyezte a szabályozás egyes passzusait.
Megosztás: Facebook Twitter E-mail

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

Töltés, kérem várjon!
ˆaz oldal tetejéreˆ

hirdetés

HIRDETÉS

Cikkajánló

bezár
asdasd
Kérem várjon, jelentkezését rögzítjük...