Délmagyar logó

2017. 09. 22. péntek - Móric 11°C | 18°C Még több cikk.

Varga Mihály: a mai nap a szégyen, a gyász és az árulás napja

November 4-e nemcsak Magyarország, hanem egész Európa, az Európát naggyá tevő eszmék gyászának napja - mondta tárca nélküli miniszter.
1956. október 23-a a szabadság napja, Európa 20. századi történelmének egyik legfelemelőbb ünnepe, november 4-e pedig a szégyen, a gyász az árulás napja - mondta ünnepi beszédében Varga Mihály tárca nélküli miniszter az óbudai Kiscelli Múzeumnál tartott koszorúzást megelőzően, vasárnap.

Meg kell emlékeznünk a Nyugat november 4-i hűtlenségéről, gyávaságáról és árulásáról is, és nem szabad elfeledkeznünk arról, hogy Európa és az Egyesült Államok vezetőinek fennkölt szavai, a szabad világ nevében elhangzott kioktatásai ellenére a legnagyobb élethalál küzdelmünkben egyedül maradtunk - fogalmazott a miniszter.

Varga Mihály hozzátette: november 4-e nemcsak Magyarország, hanem egész Európa, az Európát naggyá tevő eszmék gyászának napja. 1956 hősei a szovjet birodalomnál is nagyobb ellenfelet győztek le: az időt, a felejtést és a szégyent. Ami a tankok által elveszett, azt az emlékezet fegyvere visszaszerezte - fogalmazott a politikus.

A szabad világ, amely nem pusztán szolidaritást, hanem katonai segítséget is ígért, november 4-én szemlesütve, gyáván tétlen maradt - emlékeztetett Varga Mihály.

A vasárnapi megemlékezésen koszorút helyezett el a Kiscelli Múzeum falán lévő emléktáblánál Varga Mihállyal közösen Bús Balázs, Óbuda-Békásmegyer polgármestere, valamint mások mellett a Fidesz, a KDNP, a Jobbik, az LMP és a DK III. kerületi politikusai és a helyi civil szervezetek képviselői.

Olvasóink írták

  • 2. babar 2012. november 05. 16:52
    „1. Aludni se tudsz már mi? Keseregj csak, hogy nem kellesz az imf-nek, meg az eu-nak!”
  • 1. papika56 2012. november 04. 21:27
    „Igaza van Varga M nak, egyedül hagytak bennünket 1 56.ban.
    sajnos ez most is megismétlődik ! KÖSZÖNET orbánnak. Se az EU, se az IMF nEM kér belőlünk ! Kigúnyolta őket, kötekedett, arrogánsan lépett fel.sőt 1 milliárd ft ért EUs..és IMF ellenes hírdetéseket adott fel, bűnbaknak beéllítva ezeket !
    Megállapodás--de még tárgyalási időpont SE LESZ az IDÉN !!!!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

LMP: a bankok áthárítják a megnövekedett terheiket

A párt azt követeli, hogy a kormány legalább az egykulcsos adó végleges bevezetését halassza el,… Tovább olvasom