Délmagyar logó

2018. 02. 22. csütörtök - Gerzson -1°C | 3°C Még több cikk.

Vasutassztrájk: országos körkép csütörtökön reggel

Nem fogad és indít továbbra sem vonatokat Budapesten a Déli és a keleti pályaudvar. A Nyugati működik, de Cegléd felől csak kőbánya-kispestig közlekednek a vonatok.
Éjjel a MÁV-Start szolgálatban lévő dolgozóinak harmada, a MÁV forgalomirányítói közül viszont csak kevesen sztrájkoltak. A reggeli szolgálatváltáskor változhatnak a számok, a közlekedés továbbra is bizonytalan a VDSzSz sztrájkja miatt - közölte csütörtökön reggel a MÁV.

A MÁV-Start 731 munkavállalója közül 244-en sztrájkoltak az éjszaka folyamán, a MÁV Zrt Pályavasúti területén, a forgalomirányítást végző 1658 vasutas közül csupán 95-en nem vették fel a munkát az éjjel - közölte a MÁV.

Budapesten a Déli pályaudvaron és a Keleti pályaudvaron nincs vonatközlekedés, de a Nyugati pályaudvar működik.

Budapest környékén, Rákoshegy-Újszász-Szolnok között járnak a vonatok. A ceglédi és a váci vonalon kétórás közlekedési rend van, a vonatok Kőbánya-Kispestig közlekednek. A veresegyházi vonalon néhány vonat jár, az esztergomi vonalon hasonló a helyzet. Rákoson és Aszódon sztrájkolnak, ezért Pécel és Gödöllő között egy-egy vonat közlekedik. Hatvannál is sztrájkolnak.

Budapest Kelenföld-Székesfehérvár-Lepsény, illetve a pusztaszabolcsi, dunaújvárosi vonalon óránkénti közlekedés van Kelenföldig. Komárom, Győr és Hegyeshalom felé menő vonatok is ezt a pályaudvart használják. Kunszentmiklós-Tassnál akadozik a személyszállítás.

Ma is béna a Dél-Alföld

Szeged állomás nem indít, nem fogad, a budapesti vonatokat Kiskundorozsmán fogadják és indítják. Szeged és Kiskundorozsma között autóbuszok szállítják az utasokat. A helyi személyvonatokat ritkítják, személyzetét hatékonyabban használhatják fontosabb vonatoknál. Szeged-Rókusról kisebb késésekkel közlekednek Békéscsabára a vonatok. Nem járnak a vonatok Kisszénás-Kondoros, Mezőtúr-Orosháza-Mezőhegyes, Mezőhegyes-Battonya, valamint Szeged-Szabadka között. Baja, Kecskemét, Békéscsaba helyzete egy-egy vonat kimaradása mellett kielégítő, késések mindenütt vannak.

Miskolc Tiszai pályaudvaron, Nyékládházán, Egerben, Forró-Encsen, Novajidrányban, Edelényben, Kálon sztrájkolnak. Az utasokat Bz-motorvonatok szállítják: Ózd, Tornanádaska, Mezőkeresztes, Füzesabony, Hatvan felé, valamint Olaszliszka és Sátoraljaújhely között. Füzesabony-Eger között nincs vonat. Mezőzombornál sztrájkolnak.

Debrecen, Nyíregyháza környékén sem tud minden vonat eljutni a végállomására.

Szombathelyről nem indulnak, és oda nem érkeznek vonatok. Az utasokat a korábbi gyakorlatoknak megfelelően eljuttatják a vonatpótló autóbuszok azokhoz az állomásokhoz - Vép és Püspökmolnári, Ják-Balogunyom és Acsád - ahonnét továbbközlekedhetnek vonatokkal.

Zalaegerszegen az átmenő forgalom biztosított. A forgalmi szolgálatra jelentkező dolgozók közül mindenki felvette a munkát, de jegyvizsgálók korlátozták a vonatközlekedést: összesen három vonatot tudtak indítani; Szombathely, Nagykanizsa és Hodos irányába. Zalaegerszegről Ukk állomásig továbbra is vonatpótló autóbuszok járnak. Ukk állomástól Bz-motoros vonatokkal lehet továbbmenni. Celldömölkön a korábbiakhoz hasonlóan van átmenő forgalom.

A pécsi területen a Budapest-Nagykanizsa vonalon siófokon sztrájkolnak, ezért csak részleges a közlekedés. Kaposvár-Siófok, Kaposvár-Fonyód, Somogyszob-Balatonszentgyörgy és Somogyszob-Nagyatád vonalakon nem közlekednek a vonatok. A Budapest-Pécs vonalon a jegyvizsgálók sztrájkja miatt bizonytalan a közlekedés. Dombóvár-Gyékényes és Sárbogárd-Székesfehérvár és Godisa-Komló vonalakon nincs közlekedés. Járnak azonban a vonatok a Rétszilas-Bátaszék, Dombóvár-Bátaszék és Pécs-Pécsvárad vonalakon. Pécs és Gyékényes között részleges a forgalom, a vonatok csak Pécs és Barcs között közlekednek. Szintén részlegesen közlekednek a szerelvények Szentlőrinc-Sellye vonalon és a Pécs-Mohács vonalon, utóbbin jelenleg Pécs és Villány között lehet utazni. Villány és Magyarbóly között nem közlekednek a vonatok.

A MÁV a lehetőségeihez képest megszervezi a vonatközlekedést, a vasúti biztonsági előírások betartásával. Csütörtökön az előző napokban kialakult bizonytalan helyzet várható továbbra is. A sztrájk ideje alatt a MÁV-Start internetes oldalán az utazni kívánók folyamatosan figyelemmel követhetik az aktuális vasúti közlekedési helyzetet. A www.mav-start.hu oldal sárga színnel kiemelt "Sztrájk percről-percre" rovatban rendszeresen frissítik a személyszállító vonatok indulására vagy kimaradására vonatkozó információkat - közölte a MÁV.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bizonytalan közlekedéssel indul a sztrájk ötödik napja

Bizonytalan közlekedéssel, a korábbi napokhoz hasonló, magas támogatottsággal folytatódik a vasúti… Tovább olvasom