Délmagyar logó

2017. 12. 18. hétfő - Auguszta -4°C | 4°C Még több cikk.

Vasúti baleset: a MÁV halogatja a belső vizsgálat eredményét

Egyelőre nem hozza nyilvánosságra a MÁV a múlt heti, négy halálos áldozatot követelő, monorierdei vasúti balesettel kapcsolatos belső vizsgálatának eredményeit.
A Népszava úgy tudja, hogy az IC-be hátulról belerohanó személyvonat vezetőjének felelősségét állapították meg a vasúttársaságnál. A lap szerint a vonat vezetője állítólag egy kalauznővel beszélgetett a tragédiát megelőzően. Vélhetően kikapcsolta a vonatbefolyásoló rendszert is, ami lelassította volna a vonatot, azután, hogy egy földalatti vezeték zárlatos lett és meghibásodott a biztosítóberendezés. A berendezés kikapcsolása azonban csak a nagy sebességet magyarázná, azt viszont nem, hogy miért nem látta a masiniszta az előtte lévő vonatot és fékezett időben.

Olvasóink írták

 • 11. dodó 2008. október 15. 20:45
  „"A MÁV hálózatán az idén eddig 740 esetben hibásodott meg a vonali térközbiztosító berendezés, ebbe a kábellopások is beletartoznak" - mondta Mosóczi László, a MÁV Zrt. általános vezérigazgató-helyettese. Súlyos gond a MÁV-nál, hogy ellopják a hálózaton - leggyakrabban a Szárliget-Tatabánya szakaszon - a műszaki tartozékokat. Ezért akár negyven perccel is emelkedhet a vonatok menetideje, és ez igencsak megbolygatja a térség vasúti közlekedésének rendjét

  Csodálkozik valaki a titkolózáson?”
 • 10. cic-mic 2008. október 15. 10:00
  „8 # Ha a EVM (EÉVB) tápfeszt. megszakítod,a vez. állás jelzőn a fény leesik fehér fényre (vagy annak megfelelő jelre).Nem kell tehát kikapcsolnod -üzemen kívül helyezned-,hogy megszüntesd a 15 km/ó -ás korlátozást,számodra csak a "megnyugtató" ütemezés kiértékelésének megjelenése lehet a mérvadó,ha nem, marad fehér.(vörösbe már nem fog váltani)”
 • 9. dodó 2008. október 14. 20:45
  „A rendőrség / MÁV bejelentette,(rendkívül gyorsan, a szemle végezte előtt!) hogy nem kábellopás történt.Bátran feltételezhetjük, hogy ezen két szervezet / cég esetleg hazudik, vagy fontos részleteket elhallgat. Miért is lenne nekik érdekük, hogy esetleg nyíltan elismerjék, hogy a cigánysághoz erősen kapcsolható cselekmények (akár kábellopás, akár csak kábelek megrongálása, átvágása a későbbi kábellopás előkészületeként) vezettek a tragédiához. Nem akarnak (még?) polgárháborút, cigánypogromokat. Ennek oltárán simán feláldozzák szavahihetőségüket - vagy éppenséggel a személyvonat vezetőjének életét, karrierjét. Ez bizonyos fokig érthető: ha én lennék a kormányfő, és az ismert okok miatt nem szeretném, hogy kitudódjon, ezt a tragédiát (is) tücskök okozták, én is simán utasítanám az amúgy is kézivezérlésű rendőrséget, mit nyilatkozzon.”
 • 8. ifj. Nagy Gábor 2008. október 14. 17:09
  „6. Grabowski 2008.10.14. 13:17
  "Koszos, büdös, lassú, kényelmetlen és ezek szerint NEM BIZTONSÁGOS."

  Naponta meghalnak annyian közlekedési balesetekben az utakon, mint ebben a balesetben! Csak a MÁV-nál nem naponta van ilyen baleset, hanem több évente...

  4. cic-mic 2008.10.14. 10:21
  "Nagyobb sebesség eléréséhez NEM kell a vb.-t kikapcsolni !"

  Ezt kifejtenéd bővebben?”
 • 7. mozd.vez 2008. október 14. 15:02
  „Sajnos, napi rendszerességel közlekednek igy a vonatok! A mai MÁVnál nincs ellenörzés. Vonat elejébe, utolsó kocsijába ne uiazz!”
 • 6. Grabowski 2008. október 14. 13:17
  „Hív a vasút, vár a MÁV!
  Attól tartok, ez egy téves hívás.
  Amíg hagyják, hogy a vasút vízfejű cégként csak a markát tartsa minden évben a milliárdos hiányra panaszkodva, addig semmi nem fog változni.
  Egy magáncégnél már a börtönben ülne a fél vezérkar.
  Koszos, büdös, lassú, kényelmetlen és ezek szerint NEM BIZTONSÁGOS.
  Ez ma a MÁV.
  Nem csoda, hogy lassan kupénként lesz egy utasuk.”
 • 5. kötekedő 2008. október 14. 10:45
  „Jellemző! Erről s erogunk többet megtudni. Ha mégis valami kiszivárog, azt majd valami jól eldugott helyen hozzák nyilvánosságra. Hurrá!”
 • 4. cic-mic 2008. október 14. 10:21
  „Tisztelt " Népszava-Délmagyar úgy tudja" !
  Nagyobb sebesség eléréséhez NEM kell a vb.-t kikapcsolni !”
 • 3. sevenof9 2008. október 14. 09:12
  „szerintem az a zarlatos kabel is tolvajlasnak lett aldozata. biztos a reti negereknek kellett a vallasi szertartasukhoz,es nekunk ugye tamogatni kell a kulturalis kulonbsegeket...”
 • 2. Ágic 2008. október 14. 09:01
  „Pont ez jutott nekem is eszembe! Mi van a nőgyógyász ügyének vizsgálatával???”
 • 1. kertesz 2008. október 14. 07:33
  „Ebben az országban mindent elkennek? Mi van a gyilkos szentesi nőgyógyásszal? Újságíró urak és hölgyek ennek tessék utána járni!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Veszélyben a devizahitelek

A magyarországi bankok legtöbbje még mérlegel, mit tegyen a devizahitelekkel, miután az MKB Bank… Tovább olvasom