Délmagyar logó

2016. 12. 11. vasárnap - Árpád -2°C | 7°C

Végtörlesztés: Orbán Viktor újabb levelet ír

Állami kamattámogatással kiegészített árfolyamgát rögzítését ajánlja a kormány a közszféra devizahitellel rendelkező dolgozóinak.
A végtörlesztésnél kedvezőbb kondíciójú, állami kamattámogatással kiegészített árfolyamgát rögzítését ajánlja a kormány a közszféra devizahitellel rendelkező dolgozóinak - ismertette a kabinet döntését a kormányszóvivő.

Giró-Szász András pénteki budapesti sajtónyilatkozatában azt mondta, a havi törlesztőrészlet pontos megállapításához szükséges modellszámítások - amelyeket a Nemzetgazdasági Minisztérium dolgoz ki - hamarosan a munkaadókhoz kerülnek, a munkavállalók pedig náluk érdeklődhetnek. Hozzátette, hogy a kormány a gyermekek száma alapján további kamatkedvezményt biztosít az igénylőknek.

Az érintett családok havi törlesztőrészlete - a konkrét helyzettől, például a kölcsön nagyságától, a gyermekek számától függően - így átlagosan 30 százalékkal csökkenhet majd - közölte a szóvivő.

Giró-Szász András azt mondta, hogy az ország gazdasági sebezhetőségének egyik kulcskérdése a devizakitettség mind az állami, mind a lakossági szférában. Hozzátette, a kabinet ezért a megalakulása óta sorra hozta a lakáshiteleseket megsegítő intézkedéseket.

A közszférában dolgozókra kitérve közölte: a magyar állam is - ugyanúgy, mint minden munkaadó - elkötelezett amellett, hogy segítse a munkavállalók devizahitelének megoldását, ezért döntött úgy a kormány, hogy a közszférában dolgozók devizahitelének havi törlesztését segítő konstrukciót ajánl.

Orbán Viktor miniszterelnök péntek délelőtti sajtótájékoztatóján közölte, hogy döntött a kormány arról, milyen segítséget ad azoknak az állami alkalmazottaknak, akik devizahitellel rendelkeznek. Elmondta azt is, hogy az ezt tartalmazó levelet pénteken vagy szombaton elküldi mind a 70 ezer állami alkalmazottnak, akik jelezték igényüket az állami segítségre.

Orbán Viktor tavaly december 25-én már fordult levéllel a közszolgálatban dolgozókhoz, hogy felhívja a végtörlesztés lehetőségére az érintettek figyelmét. Ebben a dokumentumban a miniszterelnök azt jelezte, hogy a kormány kedvezményes kamatozású forinthitel biztosításával kíván segítséget nyújtani a devizahitel rögzített árfolyamon történő végtörlesztéséhez.

Olvasóink írták

  • 3. babar 2012. január 21. 18:12
    „Elterjed az a hír a közszolgálati dolgozók körében, hogy a devizatartozás 2/3-át átvállalja a kormány az adófizetők pénzéből....”
  • 2. la-za 2012. január 20. 21:19
    „Újabb 70ezer átvert ember.....”
  • 1. újratöltve 2012. január 20. 18:48
    „Harcol meg levelezik! Mindkettő nekünk lesz sokba!”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fellegi: sikerült világosan egyeztetni az unióval

˝Magyarország ismeri a játékszabályokat, és soha nem gondolta azt, hogy feltételek nélkül… Tovább olvasom