Délmagyar logó

2018. 01. 24. szerda - Timót -3°C | 4°C Még több cikk.

Vemhes őz randalírozott egy szombathelyi iskolában

A rendőrök már üldözték az állatot, ami menekülés közben állítólag egy kisebb kerékpáros balesetet is okozott.
Az iskola főbejáratán rohant be az állat, felvágtatott a lépcsőn, majd az udvar felé vette az irányt, de zárt ajtó állta útját. A készenléti rendőrség emberei őrizték, hogy ne tudjon visszaszaladni az iskola folyosójára, majd vadászok kötözték meg a hangosan síró őzet - számolt be a szokatlan látogatásról a nyugat.hu.

A lap a Zrínyi Ilona Általános Iskola igazgatójától, Kis Gábortól tudta meg, hogy villanyszerelési munkálatok miatt volt kitámasztva a főbejárat. Az őz egy létra mellett vágtatott be, majd felcsattogott a lépcsőn és a folyosón találta magát. Szerencsére a legközelebbi ajtón futott be, ami az udvar felé vitt, a lépcső alján azonban zárt ajtóba ütközött. Itt egy kicsit kiszélesedik a folyosó, itt tartották sakkban az iskola dolgozói, illetve a készenléti rendőrség gyorsan megérkező tagjai.
 
Fotó:  Tánczos Mihály/ Nyugat.hu
Az igazgató megmutatta hol rohant be az állat az iskolába
Fotó: Tánczos Mihály/ Nyugat.hu

- Úgy őrizték az őzet, mint egy oroszlánt - mondta mosolyogva az igazgató, aki azt is hozzátette, hogy azonnal gondoskodtak arról, hogy az ijedt vad ne kerülhessen a gyerekek közelébe.
A vadásztársaság emberei viszonylag könnyen megfogták és megkötözték a hangosan síró, feltehetőleg vemhes őzet és elszállították az iskolából. A készenléti rendőrség pedig azért érkezett gyorsan az iskolához, mert már kaptak bejelentést a Gayer park felől érkező állatról és már a nyomában voltak.

Az őz állítólag egy kisebb kerékpáros balesetet is okozott a park mellett, erről azonban a rendőrség nem kapott bejelentést. A lap megkérdezte a vadásztársaságot is, mi lett az állat sorsa. Tájékoztatásuk szerint az őzet külterületen, biztonságos helyen szabadon engedték.

Az állat valószínűleg a Gyöngyös patak medre mellett érkezhetett a belvárosba, amire már többször volt példa - írják. Rendszerint kutyák, vagy emberek űzik őket, előlük menekülve jutnak a számukra még veszélyesebb városba. Ütöttek már el őzet a Király és Petőfi Sándor utcában, de rókát is láttak a Fő téren korábban.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

420 milliárdot játszottak el a kaszinókban, az államnak mégis kevés jutott

420 milliárdot játszottak el a kaszinókban, az államnak mégis kevés jutott
Az költségvetésbe a rekordbevétel ellenére, 2001 óta a legkevesebb adó folyt be. Tovább olvasom