Délmagyar logó

2016. 12. 04. vasárnap - Borbála, Barbara -5°C | 4°C

Vesztegetéssel is gyanúsítják a katonaorvost

Vesztegetéssel is gyanúsítják a korábban előzetes letartóztatásba helyezett, azóta szabadlábon védekező F. Józsefet, a Honvéd-kórház sikkasztással gyanúsított orvosát - közölte a Magyar Nemzet pénteken pontosan meg nem nevezett forrásra hivatkozva.
A lap közlése szerint az ezredes fia, F. Péter a napokban szintén előzetes letartóztatásba került, mert a katonai ügyészség szerint bűnsegédként működött közre a vesztegetésben. A bűncselekményt a vádhatóság gyanúja szerint F. Péter úgy követte el, hogy cége fiktív reklám- és egyéb szerződéseket kötött egy gyógyszergyártó multicég magyar leányvállalatával csaknem negyvenmillió forint értékben, hogy apja, F. József az intézmény laborvezetőjeként 2007. július 1-jétől állami megrendeléseket biztosítson cserébe a külföldi tulajdonú társaságnak az Állami Egészségügyi Központban.

F. József védőügyvédje, Molnár Lajos szerint a gyanúsítás megalapozatlan, hiszen F. Péter cége régi partnere volt a külföldi gyógyszercégnek, 2003 óta folyamatosan kapott munkát a társaságtól, amelyet bizonyíthatóan el is végzett. F. József ugyanakkor laborvezetőként nem dönthetett állami megbízásokról és beszerzésekről.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Több mint 307 ezren igényeltek diákhitelt tíz év alatt

Több mint 307 ezren igényelték az elmúlt tíz év alatt a diákhitelt - közölte a Diákhitel Központ az… Tovább olvasom