Délmagyar logó

2017. 08. 23. szerda - Bence 15°C | 25°C Még több cikk.

Vidnyánszky találkozott a Nemzeti társulatával

A teátrum július 1-jétől kinevezett vezetője külön beszélgetett a társulat színész tagjaival pénteken.
Találkozott a Nemzeti Színház társulatával Vidnyánszky Attila, a teátrum július 1-jétől kinevezett vezetője pénteken.

Vidnyánszky Attila péntek délután találkozott a Nemzeti Színház összes munkatársával, majd külön beszélgetett a társulat színész tagjaival - értesült az MTI a decemberben kinevezett új vezető egyik közvetlen munkatársától pénteken. Tájékoztatása szerint Vidnyánszky Attila köszönetet mondott Alföldi Róbertnek, a színház jelenlegi vezetőjének, hogy lehetővé tette és megszervezte a találkozót.

A beszámoló szerint Vidnyánszky Attila a társulattal való első találkozáskor ismertette a munkatársakkal, hogy milyen elvek alapján szeretné működtetni a színházat és milyen elképzelései vannak az elkövetkező évadokra.

Nyugodt hangvételű szakmai beszélgetések zajlottak le - mondta Vidnyánszky munkatársa -, amelyeknek kettős célja volt: az egyik, hogy Vidnyánszky Attila a társulat előtt röviden ismertesse elképzeléseit, a másik pedig, hogy arról tájékoztassa őket, hogy - amint ez a színházi világban szokásos - elkezdik a szerződtetési tárgyalásokat a társulat tagjaival. A színházak vezetőinek február végéig kell közölniük a jövő évadra vonatkozó szerződtetési szándékot a művészekkel. Vidnyánszky Attila minden színésszel külön tárgyal majd a jövőbeni együttműködés lehetőségéről.

Az új igazgató munkatársának tájékoztatása szerint Fekete Péter - a január 15-től kinevezett miniszteri biztos - is jelen volt az eseményen. Arra a kérdésre válaszolva, hogy miként kezdi a munkát Vidnyánszky Attila és Fekete Péter a Nemzeti Színházban, elmondta: az új vezető a napokban elkezdte sorra megnézni a színház azon műsoron lévő előadásait, amelyeket eddig nem látott, és egyesével találkozni fog a színészekkel. Arról, hogy mely előadás marad műsoron és a távozó színészek továbbviszik-e szerepeiket, még nem tudott tájékoztatást adni.

Szólt arról is, hogy a részvénytársaságként működő színháznak rövid időn belül be kell nyújtania a 2013-as üzleti tervet, amely már csak Alföldi Róbert és Fekete Péter együttműködésében készülhet el.

Az MTI értesülése szerint a társulati ülésen - amelyen a színház csaknem minden munkatársa megjelent - elhangzott az is, hogy Vidnyánszky Attila mindent megtesz annak érdekében, hogy az évad végéig a bemutatók és az előadások a tervezett formában, zökkenőmentesen megvalósuljanak.

Olvasóink írták

  • 1. klj-54 2013. január 18. 21:16
    „Hiszti helyett adjuk meg neki is azt a lehetőséget amit elődje megkapott!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bajnai: állítsa meg a kormány az ország elszegényítését!

A Fidesz az adóemelés kormánya - mondta a volt miniszterelnök egy pénteki veszprémi fórumon. Tovább olvasom