Délmagyar logó

2018. 06. 22. péntek - Paulina 14°C | 27°C Még több cikk.

Világbajnokság a Fertőn

Gőzerővel folynak a május 10-e és 20-a között a Fertő tavon megrendezésre kerülő vitorlás- világbajnokság előkészületei. A versenyek mellett rendkívül gazdag kísérő programmal várja Burgenland a látogatókat.
Kiemelkedő sportrendezvényre készül Burgenland május 10-e és 20-a között. Több mint 60 nemzet ezerötszáz vitorlázóversenyzője és csapata méri össze az erejét a Fertő tavon. A Nemzetközi Vitorlás Szövetség által szervezett világbajnokság először kerül megrendezésre egy belső tavon. Eddig Dubaj, a franciaországi La Rochelle és Marseille adott helyet a világ egyik kiemelkedő vitorlásrendezvényének. A nemzetközi elit mellett magyar résztvevők is neveztek. Itt lesz Gádorfalvi Áron kétszeres olimpikon, a Litkey fivérek, Árpád és Csaba, valamint a magyar lézer hajóosztály reménysége, Berecz Zsombor is. A látogatókat Burgenland a látványos vitorlásversenyeken túl bőséges programmal várja, amelynek „Élvezd a napot a Fertőn!” a mottója. A látogatók külön kompjáratokkal juthatnak az olimpiai hajóosztályok és a lézer, 49-es, RS:X Neil Pryde közelébe.
A rendezők százezer vendéget várnak a régióba és a regatták küzdelmén kívül számos kísérő programmal és szárazföldi látnivalóval kedveskednek a látogatóknak.
A versenyekkel párhuzamosan Nezsiderben (Neusiedl am See) vitorlavarró műhelyt és homokszobrász-alkotásokat (Sandland, május 13–31.-ig) csodálhatnak meg a látogatók, valamint lesz sárkányrepülős bemutató Pátfaluban (Podersdorf), Aqua hajó- és szabadidővásár Sásonyban (Breitenbrunn), különleges hangverseny Ruszton (Rust), ahol május 12-én Sound of the City néven a jazztől a rockig a zeneművészet legjava kerül terítékre. Emellett persze a festői szépségű kisváros különleges boraival is várja a látogatókat. A világbajnokság ideje alatt a gyermekeket és a családokat változatos program várja Védenyben (Weiden am See) is.
A 11 eurós (kedvezményesen 8 euró) napijeggyel ingajáratok szállítják buszon és hajón a látogatókat helyszínről helyszínre. A napijegy belépésre jogosít minden világbajnoksági helyszínre, vb-faluban megrendezésre kerülő kiállításra, ingajáratra (shuttleservice), élmény- és aktív zónába, valamint ingyenes belépésre a hajóvásárra.
A Blaguss utazási iroda segítségével Győrből és Mosonmagyar-

óvárról kényelmesen el lehet jutni Ausztria legnagyobb vitorláseseményére és színes rendezvényeire. A Blagussnál megváltható Greencarddal (19,50 euró) nemcsak a kényelmes utazás biztosított, hanem ebben a belépők, a nézőhajón utazás is benne van.

Jegyek a világbajnokságra

A világbajnokságra a Blaguss utazási irodákban is lehet jegyet váltani. A napijegyek mellett van két napos felnőtt jegy (17 euró) valamint úgynevezett vb-útlevél is (55 euró). Ez utóbbival az esemény teljes ideje alatt minden igyenes, beleértve a komp- és buszjáratokat és a kiállításokat is. További információk a www.worldsailinggames2006.at internetes oldalon.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Petz: utolsó ballagás, utolsó évfolyam

Elballagott az utolsó évfolyam 92 diákja a győri Petz Lajos Egészségügyi Középiskolában tegnap… Tovább olvasom