Délmagyar logó

2017. 12. 14. csütörtök - Szilárda -1°C | 8°C Még több cikk.

Virtuális épületfestő verseny

Virtuális épületfestő versenyt hirdetnek animáció- és mozgóképkészítőknek.
A Magyar Nemzeti Galéria (MNG) B épületének középső homlokzatához illeszkedő, 3 perces, zenei aláfestéssel komponált műveket május 21-ig kell eljuttatni a pályázatot kiíró Visualpower Kft.-nek - közölte a rendezvényt befogadó MNG az MTI-vel.

A nyílt versenyen bárki részt vehet, aki szeretné kipróbálni a Magyarországon még kevésbé ismert architekturális vetítés műfaját. A pályázat célja, hogy bemutatkozási lehetőséget teremtsen azoknak, akik nyitottak a kortárs vizuális kultúra olyan alternatív irányzatában való megmérettetésre, mint a virtuális épületfestés.

A verseny döntőjét, amelybe a legjobb 12 pályaművet a vizuális kultúra neves hazai szakértőiből álló zsűri választja be, június 19-én a Múzeumok Éjszakáján rendezik meg a galériában. Egyedi, óriás fényerejű projektorok segítségével mutatják be a közönségnek az előzsűrizéskor kiválasztott 12 legjobb pályaművet, és ezen az éjszakán eredményt is hirdetnek.

A kiíró cég szakmai segítőtársa az architekturális vetítéseiről ismert világhírű Bordos.ArtWorks művészcsoport (Bordos-Kovács-Vicsek), amelynek a nevéhez fűződik többek között a dubaji Pálma-sziget hivatalos avatóünnepségének vetítéséhez készített óriás felbontású, térhatású animáció.

A versennyel kapcsolatban minden információ elérhető a pályázat honlapján, a http://paintup.visualpower.hu oldalon.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Négerfejes római tál Vértesszőlős határában

Kiállítás nyílt Vértesszőlősön a település határában végzett régészeti feltárás eredményeiből. A… Tovább olvasom