Délmagyar logó

2017. 09. 20. szerda - Friderika 10°C | 19°C Még több cikk.

Visszafordíthatatlan

Gaspar Noé - a film rendezője, forgatókönyvírója, operatőre és vágója - hasonló történetmesélési technikát használ, mint Christopher Nolan a Memento című alkotásában. A történet tizenkét epizódja fordított sorrendben követi egymást: a bosszú, a keresés, az erőszak képei felől halad vissza egy meghitt szerelmi kapcsolat jelenetei felé.
rendező: Gaspar Noé

forgatókönyvíró: Gaspar Noé
zeneszerző: Ludvig von Beethoven
operatőr: Gaspar Noé, Benoît Debie
jelmeztervező: Laure Culkovic
zene: Thomas Bangalter
producer: Christophe Rossignon
látványtervező: Alain Juteau
vágó: Gaspar Noé

szereplő(k):
Monica Bellucci (Alex)
Vincent Cassel (Marcus)
Albert Dupontel (Pierre)
Philippe Nahon (Philippe)
Gaspar Noé (Cameo)
Mourad Khima (Mourad)
Jo Prestia (La Tenia)

A film sztorija

Két férfit látunk bolyongani egy francia nagyváros éjszakai szórakozóhelyein. Keresnek valakit, aki a klubok és melegbárok világában rejtőzik. Néhány prosti segít nekik a kutatásban. A két elszánt férfit düh és elkeseredés hajtja, majd nyomozásuk véres és brutális véget ér: egyikük kegyetlenül végez egy emberrel, akiről azonban utóbb kiderül, nem a keresett személy volt. Hogy jutottak idáig?

Marcus (Vincent Cassel) és Pierre (Albert Dupontel) bosszút akartak állni. Egy félresikerült, szabados parti után Marcus barátnője, Alex (Monica Bellucci) egyedül indult haza az éjszakában. A kihalt aluljáróban azonban egy perverz megtámadta, megerőszakolta és eszméletlenségig verte a nőt. Úgy határoztak, maguk veszik kézbe az ügyet és szolgáltatnak igazságot, és saját kezűleg intézik el a támadót... www.port.hu

Kritikák

Port.hu - ij -

"A már-már nézőt megerőszakoló szokatlan kegyetlenséggel ábrázolt jelenetek divatosan provokatív lendülete és mélysége nem talál méltó ellenpólusra a hétköznapok felszíni világát felelevenítő képsorokban. S ezen már az epilógus hipnotikus stroboszkóp villogása, és a sors visszafordíthatatlanságáról, az idő pusztító erejéről szóló feliratok fennkölt filozofálgatása sem segít. Egy ilyen film esetén elkerülhetetlenül felvetődik a kérdés: miért is nézzük meg, miért is jó ez nekünk. A válasz sokféle lehet, nagyjából ahányféle ember és ahányféle gyűlölet. Mindenesetre sovány vigasz, ha egy-két óra mozi után a kinti élet máris vonzóbb színeket ölt."
A teljes cikk

mozinet.hu - Tulu

"A filmnek van még egy hasonlóan elrettentő jelenete, de szerencsére az
már jóval rövidebb. A szándékosan nyers pillanatok Noe-nál nem válnak pornográffá vagy öncélúvá, hanem az érzelmi kiteljesedést szolgálják. A rendező másik nagy értéke páratlan érzékenysége és hangulatteremtő ereje. Filmjét a szélsőségek uralják. A kamera vagy vadul cikázik a Végbél nevű S/M gay klub folyosóin, vagy csendes, mozdulatlan képekben időzik el a főszereplő szerelmespár erotikus játszadozásain. Noe leplezetlenül és csodás természetességgel tárja elénk a testiséget. A film végén Cassel és Bellucci szerelmi játékai leginkább a Kifulladásig című klasszikus hasonló jeleneteire emlékeztetnek, persze nem plágiumról beszélek, csak hasonlóan magas színvonalról. Az ex-színészházaspár egyébként végig nagyszerűen játszik, és partnereik sem okoznak csalódást."
A teljes cikk

Nemzetközi filmtár

A film hivatalos honlapja
All Movie Guide
IMDb.com

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

EB: Hiányzott a rutin

Karate

Ötödik lett a mosonmagyar-

óvári Mácsik Zsolt a közelmúltban… Tovább olvasom