Délmagyar logó

2017. 09. 21. csütörtök - Máté, Mirella 11°C | 17°C Még több cikk.

Visszavette a Szent Korona őrzését a honvédség

A Honvéd Koronaőrség hétfőn, az Országgyűlés épületében átvette a Szent Korona őrzését a Köztársasági Őrezredtől. Az őrségváltásra a honvédelmi törvény, parlament által 2010. december 20-án elfogadott módosítása, valamint a közjogi méltóságokból álló Szent Korona Testület döntése alapján kerülhetett sor.
Hende Csaba honvédelmi miniszter eseményen felolvasott ünnepi parancsa szerint a honvédség több évtized után egy ezeréves hagyományhoz tér vissza a Szent Korona őrzésével, amely a "magyarság egységét, az ország területének sérthetetlenségét és az alkotmányos jogokon alapuló törvényes Magyarországot " testesíti meg.

Az ünnepi eseményen Kövér László, az Országgyűlés elnöke adott engedélyt a Honvéd Koronaőrség bevonulására, amelynek tagjai eskütételt követően vették át a Szent Korona őrzését.

A rendezvényen a házelnök és a honvédelmi tárca vezetője mellett részt vett Schmitt Pál köztársasági elnök, Paczolay Péter, az Alkotmánybíróság elnöke, valamint Baka András, a Legfelsőbb Bíróság elnöke, továbbá megjelentek még a történelmi egyházak vezetői, illetve Pálinkás József, a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) elnöke és több parlamenti párt képviselője is.

Olvasóink írták

  • 1. deszkás 2011. május 30. 15:25
    „A régóta hőn áhitott ötlet megvalósitva.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Devizahitelek - 180 forinton rögzítik a svájci frank árfolyamát

Száznyolcvan forinton rögzítik a svájci frank árfolyamát a lakáshitelek esetében - jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn. Tovább olvasom