Délmagyar logó

2017. 12. 13. szerda - Luca, Otília 2°C | 12°C Még több cikk.

Visszavonná az MSZP a pénztártörvényt

Várhatóan még a parlament tavaszi ülésszaka alatt visszavonja az egészségbiztosítás átalakításáról szóló törvényt az MSZP.
A kormánypárti frakción belül egyértelmű többsége van annak, hogy ne módosítsák, hanem teljesen szüntessék meg a februárban elfogadott törvényt és ezzel álljon vissza az eredeti rendszer.

A szocialista képviselők a március 9-i népszavazás után még arról döntöttek, hogy nem vonják vissza, csak módosítják a pénztártörvényt. Az akkori elképzelés szerint regionális pénztárak jöttek volna létre a magántőke bevonása nélkül.

Először a múlt keddi frakcióülésen vetette fel több képviselő is, hogy nincs realitása a módosítás elfogadásának. Az ellenzék ugyanis várhatóan nem szavaz meg semmilyen javaslatot az ügyben, az SZDSZ pedig ragaszkodna a magántőke bevonásához.

Székely Tamás új egészségügyi miniszter a frakcióra bízta a döntést, ő csak olyan javaslatot képvisel, amelynek egyértelmű politikai többsége van a szocialista képviselők között.

Olvasóink írták

  • 2. Kapuvári 2008. május 05. 18:09
    „Ez Magyarország 2008. tavasza! megcsináltad feri, a hétszázát!”
  • 1. matriné 2008. május 05. 17:48
    „Szerintem semmi akadálya nincs annak, hogy az alantas törvényeiket visszavonják még a felelősségre vonásuk előtt!De mindet ami a lakósság kifosztására irányúl! Főleg ami nem egyeszetehető ösze a becsületes munkával szerzett- adó-módra behajtott összegekrő rendelkezőket! Az alantas rendeleteknekm is van határa!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Még egy utas meghalt, a baleset okozója őrizetben

Meghalt a kórházban az M5-ös autópályán vasárnap délután történt baleset egyik sérültje, így háromra… Tovább olvasom