Délmagyar logó

2017. 09. 24. vasárnap - Gellért, Mercédesz 12°C | 17°C Még több cikk.

Vízbe fulladt egy horgász és a fia Kiskunlacházán

A Kiskunlacháza és Dömsöd közötti övcsatornába fulladt egy 51 éves férfi, a vele horgászó hat éves kisfia.
Vízbefúlt a Kiskunlacházánál életét vesztett horgász fia is, a hat éves kisfiú holttestét is megtalálták vasárnap délelőtt - közölte a Pest megyei katasztrófavédelem szóvivője az MTI-vel.

A Kiskunlacháza és Dömsöd közötti övcsatornában szombaton együtt horgászott az apa és fia, majd nyomuk veszett, az ötvenegy éves férfi holttestét kora reggel, fiáét pár órával később találták meg.

Csámpai Attila korábban elmondta, hogy apát és fiát szombaton délután 6 óra körül még látták a csatornánál horgászni, később azonban eltűntek. Rendőrök és polgárőrök kezdték keresni őket, vasárnap hajnalban a ráckevei önkormányzati tűzoltók is csatlakoztak a kutatáshoz.

Miután a férfi holttestét reggel megtalálták a vízben, a kisfiú felkutatásához a fővárosi búvárszolgálat segítségét kérték – tájékoztatott a szóvivő. A gyermek holttestét a nyolc-tíz méter széles és közel három méter mély csatorna hínáros részén találták meg a búvárok, körülbelül négy méterre a helytől, ahol az apja holttestére leltek - tette hozzá Csámpai Attila.

Beluzsárné Belicza Andrea, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője elmondta: a halálesetet közigazgatási eljárásban vizsgálja a Ráckevei Rendőrkapitányság.

Korábban írtuk:

Az MTI úgy tudja, hogy az apa hátán a fiával át akart úszni a túlpartra, de valami miatt ez nem sikerült, s mindketten odavesztek.

Csámpai Attila elmondta, hogy apát és fiát szombaton délután este 6 óra körül látták a csatornánál horgászni, később azonban eltűntek. Rendőrök és polgárőrök kezdték keresni őket, vasárnap hajnalban ráckevei önkéntes tűzoltók is csatlakoztak a kutatáshoz.

A férfi holttestét reggel találták meg a vízben, a kisfiút még mindig keresik, valószínűleg búvárokat is riasztanak a helyszínre - tette hozzá Csámpai Attila.

Beluzsárné Belicza Andrea, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője elmondta: a halálesetet közigazgatási eljárásban vizsgálja a ráckevei rendőrkapitányság.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Orbán: az egyenruha többé nem félelmet ébreszt, hanem tiszteletet parancsol

A kormányfő a vasárnapi tisztavatási ünnepségén mondott beszédet. Tovább olvasom