Délmagyar logó

2017. 09. 25. hétfő - Eufrozina, Kende 8°C | 19°C Még több cikk.

Vizsgálati fogságban maradnak a letartóztatott iráni tévések

Egy izraeli bíróság vasárnap két nappal meghosszabbította annak a két iráni újságírónak a vádelemelés nélküli fogva tartását, akiket az izraeli cenzúratörvények megsértése miatt tartóztattak le. Az Al-Aman nevű iráni televízió tudósítóját és aszisztensét január ötödikén vették őrizetbe Jeruzsálemben az izraeli katonák.
A Tel-Aviv közelében lévő Petah Tikva városának bírósága úgy döntött, hogy két nappal meghosszabbítja Hader Sahín, és Mohamed Sarhan eljárási fogságát. A bíró az ítélet indoklásában elmondta, hogy bár más megoldásokat is figyelembe kell vennie a bíróságnak, az állambiztonságot veszélyeztető esetekben minden más megoldás járhatatlan.

Az iráni tévéseket azért vették őrizetbe, mert még azelőtt hírt adtak az izraeli hadsereg szárazföldi támadásáról a Gázai övezet ellen, hogy a katonai cenzor erre engedélyt adott volna. Két nappal később, Jeruzsálemben tartóztatták le őket.

Az Izraelben dolgozó összes újságíróknak alá kell írni egy megállapodást, hogy alávetik magukat Izrael állam cenzúratörvényeinek, és csak akkor kapnak kormányzati akkreditációt. A cenzúra főleg a katonaságot és nemzetbiztonságot érintő ügyekre vonatkozik, de cenzori engedély kell például az olajiparral és a vízkészletekkel foglakozó cikkekhez is.

Olvasóink írták

 • 5. KolompárRómeó 2009. január 13. 07:04
  „Na, ez a hulye DM nem dobta ki a kommenteket, csak miutan en is hozzaszoltam.”
 • 4. KolompárRómeó 2009. január 13. 07:03
  „Izrael belföld???”
 • 3. flexsnake 2009. január 11. 23:56
  „Igen van titkolni való ugyanis ha nem vetted volna észre éppen háborúban áll egy országgal.Ha olyan információ mint a vízkészlet ami a lakosságnak kell, az olaj ami a hadijármúveknek, valamint a támadásokra vonatkozó információk kikerülnek a médiába akkor ezzel palesztina visszaélhet.Hadititoknak minősülne ha nálunk külföldi újságírók firkálnák milyen a felkészültségünk, mikor és hol támadunk környező országra.
  Ez teljesen egyértelmú, a hadviselésnek vannak bizonyos szabályai.”
 • 2. Vandorr 2009. január 11. 22:31
  „Ez mióta belföldi hírek???”
 • 1. .suhym. 2009. január 11. 22:07
  „"...Egy izraeli bíróság vasárnap két nappal meghosszabbította annak a két iráni újságírónak a vádelemelés nélküli fogva tartását, akiket az izraeli cenzúratörvények megsértése miatt tartóztattak le..."

  Netán valami titkolnivaló található arrafelé?????????”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bírálja az RTL a médiatörvény tervezetét

Az új médiatörvény jelenlegi formájában gyakorlatilag halálra ítéli a kereskedelmi tévék… Tovább olvasom