Délmagyar logó

2017. 02. 20. hétfő - Aladár, Álmos -2°C | 7°C Még több cikk.

Volt rendőrök állnak először bíróság elé gyanúsítottként az UD Zrt.-ügyben

Hivatali visszaélés és magánokirat-hamisítás miatt kell bíróság elé állnia két volt rendőrnek, akik az UD Zrt.-ügy első olyan gyanúsítottjai, akik ellen már vádat emeltek - írta pénteki számában a Népszava.
A Budapesti Nyomozó Ügyészség ügyükben a nyomozást a nyáron lezárta, augusztusban befejeződött a mintegy 1200 oldalnyi nyomozati irat ismertetése, az ügyészség pedig augusztus 27-én nyújtotta be a vádiratot a Fővárosi Bírósághoz – erősítette meg a lapnak Skoda Gabriella, a Fővárosi Főügyészség szóvivője.

A Népszava azt írta, hogy a XXII. kerületi rendőrkapitányságon dolgozó és a gyöngyösi kapitányságon szolgáló rendőrök a vádirat szerint hivatali hatalmukkal visszaélve jogosulatlanul kérték ki, majd adták át ismeretlen(ek)nek több személy híváslistáját.

A rendőrök a telefonszolgáltatókhoz írt hivatalos levélben létező nyomozásokra hivatkoztak ugyan, ám a kikért adatok olyan személyekhez tartoztak, akiknek az adott büntetőügyekhez nem volt közük.
A Népszava úgy tudja, hogy a két "lekért" mobilszám egyike Meggyes Tamás esztergomi fideszes polgármester korábbi kampányfőnökéé, Horváth Mihályé, a másik a város fideszes alpolgármesteréé, Németh Józsefé. A híváslistákat 2008. szeptember 10-én, az UD Zrt. budapesti székházában tartott házkutatáskor a nyomozók megtaláltak, ám arra vonatkozó bizonyítékra nem bukkantak, hogy kikhez kerülhettek a híváslisták.

Olvasóink írták

  • 1. achilleus 2010. szeptember 24. 08:54
    „Ez persze nem hír, ki az a Gyurcsány, vagy Gyurcsányi?
    2010-09-24 07:49 - Gyurcsány Ferencet hallgatná meg ma a 2006-ban elkövetett jogsértéseket vizsgáló parlamenti bizottság - sajtóinformációk szerint a volt szocialista kormányfő nem megy el a testület ülésére. Bár az adatszolgáltatás alkotmányos kötelezettség, szankciója nincs. Az MSZP korábban kijelentette, hogy nem vesz részt az albizottság munkájában, Gyurcsány Ferenccel kapcsolatban pedig olyan sajtóértesülések láttak napvilágot, hogy nem fog megjelenni a meghallgatáson. Az ilyen ülésekre meghívó alapján hívják be azokat, akiket meg akarnak hallgatni és bár az adatszolgáltatás ALKOTMÁNYOS KÖTELEZETTSÉG, szankciója nincs. (..) Bene László, aki akkor országos rendőrfőkapitány volt, utalt arra, hogy azért nem indított fegyelmi vizsgálatot Gergényi Péter akkori budapesti főkapitány ellen, mert úgy érezte, hogy korlátozták a jogkörét azzal, hogy Gyurcsány Ferenc arra kérte Gergényit, ne vonuljon nyugállományba."
    -------- Fletó! Hová lett a "vádlójuk leszek" szöveg?? Csak blogodbanj vagy nagylegény???”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tarlós: éles a különbség Demszky és a szocialisták között

Tarlós István ugyan gyenge vezetőnek tartja Demszky Gábor leköszönő főpolgármestert, mégis élesen… Tovább olvasom