Délmagyar logó

2018. 03. 18. vasárnap - Sándor, Ede -4°C | 5°C Még több cikk.

Vona Gábor egységesítené a gárdistákat

Egységesítésre szólította fel a magukat gárdistáknak nevező szerveződéseket Vona Gábor, a Jobbik elnöke, országgyűlési képviselő.
Egységesítésre szólította fel a magukat gárdistáknak nevező szerveződéseket Vona Gábor, a Jobbik elnöke, országgyűlési képviselő egy új gárdista alakulat budapesti zászlóbontó rendezvényén, amelyet a két évvel ezelőtt jogerősen feloszlatott Magyar Gárda melletti tüntetésre emlékezve tartottak vasárnap a belvárosi Erzsébet téren.

A Jobbik Magyarországért Mozgalom és a magát Új Magyar Gárdának nevező szerveződés rendezvényén, a fehér inget, fekete nadrágot viselő alakulat tagjai előtt Vona Gábor - a bíróság által jogerősen betiltott Magyar Gárda Hagyományőrző és Kulturális Egyesület alapítója - azt mondta, a megosztás és a széthúzás nem a magyar nép érdekeit szolgálja. Ezért még az idén egyesülnie kell a különböző érdekek és nézeteltérések miatt szétvált szerveződéseknek - hangoztatta.

A "bajtársiasság napja" elnevezésű rendezvényen, amelyen mintegy ötszázan vettek részt, ott volt több, magát gárdistának nevező egyenruhás alakulat képviselője is. Juhász Tamás, az Új Magyar Gárda főkapitánya szintén az egységre szólította fel a fekete és piros színű zászlók, illetve a fekete alapon oroszlános címert ábrázoló gárda-zászlók alatt összegyűlt százfőnyi gárdistát.

Murányi Levente, a Jobbik országgyűlési képviselője arról beszélt, hogy "a gárdisták nem nácik, nem fasiszták, sem félkatonai szervezetek, hanem magyarok".

A megemlékezést abból az alkalomból tartották, hogy két éve, 2009. július 4-én az Erzsébet téren mintegy 200 gárdista sorakozott fel egyenruhában, hogy demonstráljon a Magyar Gárda feloszlatását kimondó aznapi jogerős bírósági döntés ellen, illetve a terrorcselekménnyel, robbanóanyaggal való visszaéléssel és emberölés előkészületével is meggyanúsított Budaházy György szabadon bocsátása mellett.

Az Erzsébet téren akkor összegyűlteket a rohamrendőrök körbevették és távozásra szólították fel, de miután ennek nem tettek eleget, könnygázzal kezdték oszlatni a tömeget. A rendőrök akkor összesen 216 embert, köztük Vona Gábort is előállították.

Olvasóink írták

 • 9. kgb696 2011. július 04. 09:25
  „7 Ha nem lenne cigány kérdés ezek az emberek akkor is együtt lennének, mert lételemük az agresszió... Ha nem lenne cigány kérdés lenne, zsidó kérdés, lenne román kérdés, szlovák kérdés, szerb kérdés... Mondom ezeknek LÉTELEMÜK!”
 • 8. smalltown 2011. július 04. 00:04
  „Egyesuljenek, aztan bajtarsiassan vonuljanak valami zart helyre! Remelem ott is elvezni fogjak a hagyomanyokat.....”
 • 7. Ferrer 2011. július 04. 00:01
  „Tovább kell gondolkozni. Az, hogy a cigánykérdés "megoldására" "civil" félkatonai egységekbe tömörülnek emberek, sok mindent jelent, de leginkább azt, hogy valami itt nagyon nincs rendben..”
 • 6. Csecs 2011. július 03. 20:59
  „Uborka, remélem megtalálnak a volt bajtársaid. Vagy ne is. Hulljon a férge(se)!”
 • 5. Csecs 2011. július 03. 20:55
  „<moderálva>”
 • 4. uborka 2011. július 03. 20:52
  „Kizárólag a szavazásra kellettünk, azóta senki nem foglalkozik az összegyüjtött és hadrendbe álitott emberekkel. Miért mosták az agyunkat?????Hát ezért, hogy bejussanak a Parlamentbe., részemről az lesz gárdista aki akar. egy megvezetett gárda tag..”
 • 3. Írástudatlan 2011. július 03. 19:54
  „Föltámadni látszik a tenger?”
 • 2. Kazikázmér 2011. július 03. 19:27
  „1. Mignon 2011.07.03. 18:44
  Nem hiszem, hogy ez a legfontosabb kis hazánkban! Messziről nézve /más országból/ biztosan a káosz a legjobb megoldás, de Olaszliszka és Gyöngyöspata óta dereng már valami, kinek az érdeke, hogy ne legyen valóságos rend! Itt kell élni, s együtt kell élni! Ez fontosabb!”
 • 1. Mignon 2011. július 03. 18:44
  „Szerintem, igaza van Vona urnak!

  A Gardistak alkossanak vegre egy, egyseges szervezetet!

  (Igy, nem kell külön-külön keresgelnünk öket.)”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kádár Jánosra emlékeztek a Fiumei úti sírkertben

A Magyar Kommunista Munkáspárt (MKP) vezetői egyaránt bírálták az MSZP és a jelenlegi kormányzat… Tovább olvasom